po reki Zrmanji do Obrovca
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
po reki Zrmanji do Obrovca
Pozdrav
Ali je že kdo izmed vas plul po reki Zrmanji do Obrovca in še naprej - prosim za pravila, izkušnje, predloge.
Kakšni so vaši vtisi mnenja o letovanju ob Novigradskem in Karinskem morju? (s čolnom)
Ali je že kdo izmed vas plul po reki Zrmanji do Obrovca in še naprej - prosim za pravila, izkušnje, predloge.
Kakšni so vaši vtisi mnenja o letovanju ob Novigradskem in Karinskem morju? (s čolnom)
san
Seveda so omejitve, kot povsod. Hitrost je omejena, plovna pot je označena, prepovedano je prehitevanje, itd, itd.
Baje pa se je potrebno pred vplovbo v Zrmanjo napovedati na luški kapitaniji. Nisem ziher, preveri.
Mi smo takrat uleteli na polno, brez kakršnihkoli napovedi
Ko smo pripluli v Obrovac, so nas gledali kot vesoljce. Očitno takrat ravno ni bila stalnica, da kdo pripluje iz morja navzgor. To je bilo skoraj 15 let nazaj s 6 metrskim gliserjem. Je pa fotr šel potem čez nekaj let ponovno gor, in še naprej od Obrovca. Baje, da je čudovito. Na koncu prideš do nekšnih slapov.
Baje pa se je potrebno pred vplovbo v Zrmanjo napovedati na luški kapitaniji. Nisem ziher, preveri.
Mi smo takrat uleteli na polno, brez kakršnihkoli napovedi
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
sam sem si predstavljal, da letuješ v nekem apartmaju ob Novigradskem ali Karinskem morju in ti je dnevna ruta po Zrmanji do Obravca in če se da še naprej. da pa se bi moral prijaviti in morebiti še kaj plačevati če bi želel po reki navzgor - si pa nisem predstavljal.
Katera luška izpostava je pristojna za ta konec?
Katera luška izpostava je pristojna za ta konec?
san
Reka je zelo lepo plovna - če seveda skiper izpita ni kupil in razume pomen rdečih in zelenih oznak. Kjer ti globinomer kaže 7m, boš 2m stran ponekod videl čapljo, ki stoji do kolen v vodi...
Praviloma je takole:
Posebni propisi za plovidbu riječnim kanalom: Za uplovljavanje u rijeku potrebno je tražiti dozvolu od ispostave Lučke kapetanije u Novigradu, koja određuje redoslijed uplovljavanja i isplovljavanja u rijeku. Brzina plovidbe rijekom ograničena je na 8 čv. Zabranjeno je zaustavljanje, sidrenje, pretjecanje drugih plovila te noćna plovidba rijekom. Zabranjena je plovidba rijekom kada se zbog smanjene vidljivosti ne vide oznake plovnog kanala. Prednost plovidbe ima plovilo koje plovi nizvodno.
Stane pa zadeva 25kn po osebi... Ob vhodu v kanjon je bojda ena tabla kjer to piše - jaz je nisem opazil, plul brez težav in nihče mi ni nič vprašal... Res pa je, da se zna ob določenih pogojih tudi zakomplicirat.

Praviloma je takole:
Posebni propisi za plovidbu riječnim kanalom: Za uplovljavanje u rijeku potrebno je tražiti dozvolu od ispostave Lučke kapetanije u Novigradu, koja određuje redoslijed uplovljavanja i isplovljavanja u rijeku. Brzina plovidbe rijekom ograničena je na 8 čv. Zabranjeno je zaustavljanje, sidrenje, pretjecanje drugih plovila te noćna plovidba rijekom. Zabranjena je plovidba rijekom kada se zbog smanjene vidljivosti ne vide oznake plovnog kanala. Prednost plovidbe ima plovilo koje plovi nizvodno.
Stane pa zadeva 25kn po osebi... Ob vhodu v kanjon je bojda ena tabla kjer to piše - jaz je nisem opazil, plul brez težav in nihče mi ni nič vprašal... Res pa je, da se zna ob določenih pogojih tudi zakomplicirat.

Ma ja, to je kot običajno - v 99% seveda ni problema, dokler pač ne naletiš na enga...
No, saj jaz tudi nimam namena komlicirat in bom enostavno plul, letos računam kar nekajkrat.
Je pa za pazit še ena stvar - hitrost je itak že omejena, ampak nekateri po kanjonu dobesedno glisirajo. Če se srečata na ožjem delu in na ovinku - nimaš šans da prideta en mimo drugega.
Drgać pa takle:
Ustje Zrmanje. Vidijo se lateralne oznake, čer-etina,...
Včasih je pol gužva.
Pa kar vidiš Vinetuja pa indijance
In nihče ne ostane ravnodušen

No, saj jaz tudi nimam namena komlicirat in bom enostavno plul, letos računam kar nekajkrat.
Je pa za pazit še ena stvar - hitrost je itak že omejena, ampak nekateri po kanjonu dobesedno glisirajo. Če se srečata na ožjem delu in na ovinku - nimaš šans da prideta en mimo drugega.
Drgać pa takle:
Ustje Zrmanje. Vidijo se lateralne oznake, čer-etina,...
Včasih je pol gužva.
Pa kar vidiš Vinetuja pa indijance
In nihče ne ostane ravnodušen

poznam bolj v starigradu, kar je itak recimo od posedarja (maslenički most takorekoč) 10 minut vožnje. če te tu kaj zanima, ti lahko dam kak namig - samo moraš definirati kaj je to normalen denar in kak standard pričakuješ...
tam imaš tudi NP Paklenica, če imaš rad hribe - must see...
v novigradskom moru pa je menda najlepše Posedarje - na netu imaš cel kup kapacitet.
tam imaš tudi NP Paklenica, če imaš rad hribe - must see...
v novigradskom moru pa je menda najlepše Posedarje - na netu imaš cel kup kapacitet.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost