Z pasaro proti Puli

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

klemn
Admiral

Z pasaro proti Puli

OdgovorNapisal/-a klemn » To Avg 16, 2011 09:15

Oj...
26.8. se imamo namen z barko ( pasara dalmatinka in honda 15 4t) za nekje 6 dni odpraviti iz Kopra proti Puli oz. do kamorkoli pridemo (odvisno od vremena seveda)....ker je to moja prva plovba v moji režiji na Hrvaško, bi vas prosil za par nasvetov: kje prespati na barki (boje, mandrači...),kaj glede vremena, uglavnem vsak nasvet za to pot bo dobrodošel...

Gremo pa dva parčka, tako da imamo v mislih uživanje, kopanje in podobno :D...aja pasara pa itak sprobana letos že skoraj vse vikende v našem morju, da je čist kumot za 4 ljudi ...:)

Že v naprej hvala za nasvete....

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Avg 16, 2011 14:45

.

Nekaj so vikendi, čisto nekaj drugega pa 6 dnevna plovba.

Ko boste ugotovili kje in kako, boste opravljali biološke probleme, kako bo teklo pitje in hranjenje, kje bo shramba za živila, tekoča sladka voda, garderoba bo kje? itd, ste že veliko težav rešili.

Spanje na barki bo otežkočeno za štiri odrasle, ker bo primanjkovalo prostora. 5.8m ni veliko, ker ......

V zalivih, mandračih se da za silo vezat na obalo. Šotorček in na obali prespat, pa ni dovoljeno. Pri prijavi ob vplutju na HR, boš plačal TT (turistično taxo) ampak moraš spat na barki. Istra je zelo obljudena in se skoraj ne moreš nikamor skriti.

Saj bo še kdo drug kaj dodal, da se boste čimbolje pripravili.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Avg 16, 2011 15:06

Žiu....hvala za odgovor...
Nekaj teh stvari imamo porihtano: na pasari imam rezervar sladke vode(50l)...garderoba (spalke in ostalo) komot pospravimo po kabini, hrana in pijača je po hladilnih torbah....za spanje ni problem, do sedaj še vedno kumot štirje prespali :D ....

Klemen
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Avg 16, 2011 15:15

Mi smo sli predlani za 3 dni z Dalmatinko s Pasmana na Kornate, Dugi otok in Ravo ter Ugljan. Na barki nas je bilo 5, notri smo spali kot sardine, a ko si mlad in se rad stiskas, to ni problem :lol:
Ce ste "naizi", se da cisto lusno preziveti. Bioloske potrebe pac opravis v vodi ali v lokalih ali v grmovju, ob kakem gorilniku ni problem skuhati makarone, tudi meso alikaj drugega sveze kupljenega, hladilna torba prikljucena na 12v dokaj uspesno hladi pivo in salamo, v kaksnem lokalu dobis led in si zmagal. Kdaj si privoscis kako gostilno.
Mi smo spali na sidru oz. vezani sidro-obala, da imas dostop na suho na "wc" :wink: S tako majhno barko res ni problem se ponekod privezati cisto k obali. Ce je lepo vreme pa sploh.

Za spanje okoli Vrsarja ti lahko priporocam kako lokacijo. V marini oz. mandracu prostora za brezplacni vez naceloma ni (cena 2eur/meter na noc, ce je prost, dobis vez med komunalnimi za tako barko). Za kako uro dve se lahko zmenis in vezes zastonj. Je pa na notranji strani otoka Sv. Juraj, ki sciti pristanisce, pomol, na katerega se lahko vezes sidro-pomol ali pa plazica, kjer se sidras na globini okoli slabega metra.
Te dni mi je v oci padla se ena lokacija. Med Vrsarjem in Funtano oz. kampom valkanela je za otokom Šalamun ( vtipkaj na google maps) zasciten preliv s sicer nizko vodo, a dovolj globoko za dalmatinko (1-1,5m in travnato dno). Tam je privezan na bojo del starega pontona, na katerega se lahko vezes in imas se ploscad za kuhanje ipd.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Avg 16, 2011 22:56

OJ
Ti bom še jaz mal napisal kje jaz spim z jadrnico....Je sicer malo večja od pasare ampak vi se boste še laže privezali ali sidrali,Ja sidri imej DVE minimalne teže 6 kg in vsaj 2 metra verige pred vrvjo.To je važnejše od piva,pa šmink pa kopalk,ki so tko prepovedane ...
Umag v luki med ribiči ali zvečer na bencinski,da ne plačujete
Dajla Luškan pomol in možno dobiti živila v bližnji trgovini
Novi grad čisto notri okol bencinske ali levo zraven boj na sidru
Vrsar Pred kampom Valkanela na sidru ali ob bližnjem pomolu ..Trgovina,kafič,sladoled,topli tuši...
Limski kanal prvi zaliv na desni lepo na sidru..nudistični kamp,trgovina tu ponoči malo valja zarad valov
Rovinj v zalivu pred vhodom v star del na levi strani
Kamp Veštar boje pomol,trgovina,kafič bazen,velnes..
Fažana med domače barke ali pred lučico na sidru
Malo niže od Pule je marina veruda,malo pred vhodom zapluješ desno v tako imenovan Svinjski zaliv,so sedaj pomoli in možno krasno sidranje varno pred vsemi vetrovi.Pazi tu bencinska NE dela,da vas ne zlomi za bencin....Dosti al še?? :lol:
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov