Zacetna destinacija otok Krk ali Poreč

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Maj 31, 2007 17:56

ŽE,Že ampak ta tvoja ulaznica velja samo en (1) dan.Še pred dvema letoma je veljala dva dneva .Torej so jo že lansko poletje podražili kar za 100%.
Res je pa, da ti bodo karte zaračunali samo za odrasle.Za otroke pa se da ponavadi zmeniti.Včasih pa so zadovoljni tudi s kakšnimi 200-300 kunami po sistemu kune v žep . Samo potem ne dobiš nič ulaznice.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 31, 2007 19:17

Ma zobar prav glede podražitev ja. Če hočeš prespati na kornatih moraš plačati 2 dneva :shock: . Sistem kune v žep je pa malo jeba, ker te lahko potem že čez pol ure obišče druga ekipa, ki o prvi ne ve ničesar... Lanjsko leto sem plul med Kornati od Telaščice, se ustavil na Mani, malo postal v Piškeri in zvečer odrinil proti Murterju. Free of charge... 8) :lol: 8)

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Maj 31, 2007 21:56

ma jaz bom sel samo za en dan... bom se razmislil ali kupim ali ne...bom pa vsekakor porocal :)
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » Ne Jun 10, 2007 22:28

Ce se nisi odplul na krk :lol: pol ti priporocam da gres z gumico na izlet v juzni del otoka, v baško, po moznosti v staro, rajska plaza, morje kristalno cisto pa tak dalje.
Drugac pa ce te se kaj zanima glede krka me lahko uprasas smo lani na morju precesali skoro celi krk :D
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Če Feb 07, 2008 03:02

za monster_d:
veš kaj, mene zanima tudi na začetku se pravi v maju in juniju predvsem krk in okolica, tega konca ne poznam. s frendi in enkrat sam sem bil nižje dol(olib, silba, molat..) in me tudi zanima če je tam kje kak poznan da bi mel jaz tam čoln na boji, k je privez v marini kar precej zasoljen.. spraševal sem v opatiji jebil privez za mesec maj za 6m čoln 384 eur, za junij pa kar čez 600 eur, podobna scena najbrž tudi v punatu, zato me tudi zanima da bi ga kar mel na boji za 2 meseca na krku, pa dam domačinu nek solde za to..

lp
ende
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ende » Če Feb 07, 2008 10:34

zdravo racman.
Če sem prav razumel boš imel gumenjak z plastičnim dnom. Z pametnim načrtovanjem poti je lahko cel Jadran tvoj. Vprašanje je samo koliko ljudi bo na čolnu, koliko goriva in opreme lahko spraviš na čoln. Iz Krka do Kornatov lahko prideš v enem dnevu. Pazi tudi da boš imel nekaj obleke za hladnejše vreme, in pa rešilne jopiče na katere večina kar pozabi. Ne samo da jih nimajo oblečenih, nimajo jih sploh na čolnu, ker baje zavzamejo preveč prostora.
Če te zanima kaj več o planiranju takih poti, mirno piši na moj mail dejan@ordinathor.com.
ende
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Feb 07, 2008 12:16

pozdravljen,
letos je v planu makarska ker imam super ugodno ponudbo hotela in priveza ... kaksen skok iz makarske na brac...in to bo to...samo se oklevam ce ne bi letos naredil spremembe in si rental skuterja :D samo moja ne bo najbolj navdusena...

glede jopicev se pa strinjam da ljudje pozabljajo nanje a ko pride slabo vreme in se bojijo za svoje riti jih vsi panicno iscejo.
sam jih imam vedno na colnu saj zavzamejo res malo prostora in je psihicna varnost velio vecja...ob lepem vremenu ga nimam nikoli na sebi to je res...le kaksen majhen otrok ce je na njem.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Feb 25, 2008 09:36

Brione lahko cele pogledaš z morja, ne smeš pa v marine, če nisi prijavljen, drugače pa če si preblizu te hitro lepo opozorijo in obvestijo kako blizu lahko greš(imajo lepo floto, boljše jih je počakat). Jaz sem si cele ogledal cca. 50 m od obale počasi ( bližje ne priporočam, ker je precej nizko) in če se po človeško pogovarjaš z njimi, so tudi oni taki, če si preblizu lepo povejo da pojdi bolj stran. Ali pa blefiraš-vprašaš kje in kako lahko uradno prideš v marino. Na otoke pa ne stopaj na črno, sem videl, ko so svojim hrvatom nabili kazen 1000kun po osebi(sicer so jo zaslužili, ker so šli podit jelene in gazele) Ribolov pozabi in pribor tudi. So pa prekrasni za pogledat!

Imaš pa en otoček v sklopu Brionov-KOTEŽ na katerega lahko greš in tudi sidraš BREZPLAČNO, leži pa zadnji v verigi, če greš od Poreča proti Puli, nasproti kampa Puntižela. Preverjeno! je pa včasih kar gneča sploh ob vikendih. Zraven njega je Jarolin kjer pa plačaš 30 kun za vstop na otok.

Nasproti velikih Brionov imaš kamp Fažana -Pineta imajo črni privez in najcenejši kamp daleč naokoli( Avto,šotor,2osebi-cca 80kun/dan) tako da lahko tam prespiš.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Feb 27, 2008 11:54

Kar se tiče Limskega kanala je vstop dovoljen do Pirate Cave-a ((gostilnice, z krasnim razgledom) kamor plujejo tudi turistične ladice iz Poreča )
oz do boje (table,ki je nekaj 100m naprej in lepo na vidnem mestu z velikimi črakami piše da je plovba naprej prepovedana !

Vozili smo se lani najmanj 100x in leta prej prav tako, in nihče ti nič ne reče, če pač pluješ kot se spodobi (seveda do table,kjer piše da je naprej prepovedano) !
Je pa res da naj nebi glisiral po limu, oz smučal na vodi ! (takrat se je pa tudi ze zgodilo da je kdo dobil kazen ;) )
mornar
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mornar » Če Feb 28, 2008 22:02

Tex, si prepričan, da je tako? Mene malo bega tale definicija:

POSEBNI REZERVAT U MORU "LIMSKI KANAL"
Godina proglašenja: 1980.
Akt o proglašenju: Rješenje br.Up/I 34-1980

Opis položaja: Zapadna obala Istre, između Rovinja i Vrsara. Granica rezervata je crta koja spaja rt S. Felice na južnoj obali i rt Femina morta na sjevernoj strani, te od ove granice, obalnom crtom na istok.
...
Svako slobodno plovljenje i sidrenje u Limskom kanalu je zabranjeno.
Iznimno od stava 1. ovog člana plovljenje i sidrenje Limskim kanalom dozvoljava se:
- Za potrebe uzgoja morskih plodova, ribe i rakova;
- Izletničkim brodovima - za organizirane izlete pod uvjetom da im ne prelazi 23 BRT i da su tehnički u potpunom ispravnom stanju.

Kot je razvidno, imajo izletniške ladje večje 'pravice' v Limu, kot pa turisti z gliserji.
http://www.natura-histrica.hr/website/a ... ki%20kanal
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 29, 2008 00:21

prepričan sem kar sem napisal, če bo vreme ok, ti v ponedeljek pošljem slikco z bojo, in gostilno ! 8)
Drugače pa kar si ti poslal, je pa res mnogo bolj v notranjosti, tja pa ne smeš ! ( je pa lepo )
Link na slikco
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a BohVar » Po Jun 04, 2012 14:25

Morda kdo ve kakšno je stanje z plutjem v Limskem kanalu? Je še možno pripluti do "piratske luknje" (zasebni gumenjak)?

Se je režim od. l. 2008 kaj spremenil oz. kakšne imate izkušnje, ker kazni, pa nimam namena plačevati, ker imam namen držati se pravil, sam kaj ko ne vem kaj in kako....

Hvala in lp
:shock:
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 04, 2012 14:44

BohVar napisal/-a:Morda kdo ve kakšno je stanje z plutjem v Limskem kanalu? Je še možno pripluti do "piratske luknje" (zasebni gumenjak)?

MitjaP je bil med prvomajskimi prazniki. Torej je odgovor pritrdilen. Upoštevaj le omejitve hitrosti!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Jun 04, 2012 15:42

Kot ti je rekel Kr en, pazi glede hitrosti. Omejitev je 5 knots, dobiš pa tudi heroje, ponavadi korajžne slovenčke ki z gumico ciglajo po celem kanalu.

Dovoljeno pa je še malo naprej od piratske luknje do boje pred školjčiščem vendar tam ni ničesar več za videti.

Pred jamo imaš pa 3 plavajoče pontončke kamor lahko vežeš barko.

Lp
Uporabniški avatar
BohVar
Kapitan
Kraj: Okolica LJ

OdgovorNapisal/-a BohVar » Po Jun 04, 2012 15:56

Super, hvala MitjaP in KrEn! V petek ali soboto bomo dol, če bo kdo v teh "vodah" plul, Gumenjak je TM450 (Y.50). Zastavica Morjeplovca bo vidna..., da se povabimo na "PIR" :roll: :oops: :P
Hodi v planine in plovi po morju dokler je še čas, ker prišel bo čas, ko ne bo več čas, in kmalu bo ta čas!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov