Benetke - z malim čolnom

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Sep 03, 2012 15:32

BRAVO FRANCELJ!!

Nisem mel časa prebrati vsega, sem pa zelo vesel da je podvig uspel. Upam da bo drugo leto tudi nam.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Po Sep 03, 2012 19:22

Ne no, ne me delat heroja, saj sem še živ ;-)

Hotel sem pokazati, da herojstvo pri takem izletu res ni potrebno. Pametno pa se je pripraviti, tako kot za vsako plovbo.

Pred leti sem se tudi jaz enkrat odpeljal v Benetke s katamaranom. Zjutraj iz Izole, zvečer nazaj. Pluli smo naravnost, kjer si je na sredi morja res malo težko prestavljati, da bi tam plul z malim čolničkom. Pravzaprav niti ni dovoljeno. V mojem vpisnem listu piše, da smem pluti 4nm od temeljne črte. Italijanskih predpisi so zgleda nekoliko drugačni, vsaj kolikor sem razumel tekst v rdeči knjižici, večjih odstopanj pa ni. Ob obali se izide. Seveda je nekaj milj več, je pa tudi bolj zanimivo. Dolge peščene plaže, verige hotelov in celo stolpnice v Lignanu in še ponekod. Skratka, en kup povečanih Portorožev ;-)

V Benetkah se jim ni zdelo nič nenavadno, da smo pripluli z "una barca piu piccola". Zaradi moje angleščine so me najbrž na začetku imeli za francoza in se jim ne bi zdelo čudno, tudi če bi priplul iz Francije. Mah, Slovenija je pa itak samo tamle za vogalom in čez ;-)

Med Gradežem in Caorlami je bilo kar precej gumic zunaj, ki so plule vzdolž obale. Ena me je vzporedno spremljala skoraj celo pot.

Nam je bil izlet všeč, reportažica bo še komu koristila, mi bomo še kdaj šli, pa kam drugam tudi, lahko nas gre tudi več.... :-)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti