Grčija 2013

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 16, 2012 22:42

Mnjam... Uf...
Komi čakam :lol:
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Sr Feb 27, 2013 13:47

ALO GRKI ! PREBUDITE SE IZ ZIMSKEGA SPANJA. MORDA MI LETOS USPE ODPLUTI TJA DOL :roll: ZANIMA ME ,KJE VEŽETE BARKO ZA UREJANJE CARINSKIH FORMALNOST NA KRFU.MENDA NE KAR MED GROMOZANSKE TRAJEKTE.ALI IMAJO POSEBEN POMOL ZA TAMALE?HVALA!
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Feb 27, 2013 15:46

diligence napisal/-a:ALO GRKI ! PREBUDITE SE IZ ZIMSKEGA SPANJA. MORDA MI LETOS USPE ODPLUTI TJA DOL :roll: ZANIMA ME ,KJE VEŽETE BARKO ZA UREJANJE CARINSKIH FORMALNOST NA KRFU.MENDA NE KAR MED GROMOZANSKE TRAJEKTE.ALI IMAJO POSEBEN POMOL ZA TAMALE?HVALA!

Kakšne carinske formalnosti? Rečeš, da si priplul iz Italije pa je.
Jaz sem enkrat parkiral med križarke...

Predlagam, da zajadraš do ali Gouvie (marina-drago) ali pa v mesto Krf Mandraki oz v zaliv, kjer sidraš. Potam pa na kapetanijo.

Čim manj kompliciranja.

Pa ne piši z VELIKIMI TISKANIMI, KER TO SE SMATRA, DA SE DEREŠ.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Sr Feb 27, 2013 16:20

V realnem življenju mi NE KOPLICIRAJ kar uspeva.V navtiki pa nikakor.Morda sem že predolgo v Hr.vodah.Na konc bo sigurno gdo zakomplicirav,da že sedem let nism bil v EU. P.S.velike čRkE ;z računalnikom nisva ravno velika PrIjAtElJa :oops:Hvala za odgovor.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Feb 27, 2013 16:33

diligence napisal/-a:V realnem življenju mi NE KOPLICIRAJ kar uspeva.V navtiki pa nikakor.Morda sem že predolgo v Hr.vodah.Na konc bo sigurno gdo zakomplicirav,da že sedem let nism bil v EU. P.S.velike čRkE ;z računalnikom nisva ravno velika PrIjAtElJa :oops:Hvala za odgovor.

V grčiji rečeš, da si priplul iz Italije in to je to. Noben te ne sprašuje po štempljih...
Če pa nareidš kot sem jaz prvič: da sem priplul iz CRO (kar sicer naredim vedno, ponavadi iz Lastova na Krf), potem pa se je začelo kompliciranje...
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

grčija

OdgovorNapisal/-a stanec » Sr Feb 27, 2013 17:47

Lansko letno sem bil dva meseca na poti čez Italijo do Grčije in nazaj čez Albanijo Črno goro.Vprašal ni nihče nič od uradnih oseb, ko pa smo se v Kiliniju hoteli prijaviti za plovbo po Grčiji, pa so nas gledali kot deveto čudo, kaj bi sploh radi.
Najbolje je,če bi morda kdo kaj vprašal, se mu izgovoriš da si iz Italije, sicer se s tem ne obremenjuj. Sicer bo pa takrat verjetno tudi HR v EU, pa sploh ne bo problema.
Sam pa tam nisem dobil nič takega, da bi se še vračal s svojo barko. :D
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Feb 28, 2013 15:13

Stanec, stanec, ni veliko junakov, ki se jim je Grčija postavila počez po grlu. Kar jih poznam, smo vsi povratniki.Veliko jih barke sploh ne pelje "domov" ampak so si izbrali marino kar v Grčiji (cen niti ne primerjati). Jadran je za naju le toliko in toliko (OpenCP) milj, da prideva do tja dol, no vsaj do južnega Jadrana. Po zahodni strani!. Diligence, lani se niti portpolicistke (lepe babe, res) niso sprehajale po pomolih in vabile kapitane na plačilo pristojbin. :lol: :lol:
Se dobimo, ko bo malo topleje, na en briefing kaj da in kaj ne v Grčiji, Italiji, Albaniji?
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Feb 28, 2013 15:20

Al-exios, boš zraven? :lol: :lol: :lol:
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Feb 28, 2013 15:46

Ne.

(seveda to pomeni JA po grško) 8)
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Feb 28, 2013 16:43

Neee. Vasilisa bo imela veliko dela. Uh,Uh, Uh...
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Feb 28, 2013 16:44

A veš, da mi je ravno ta vikend pošla še zadnja vrečka BRAVO kafeta...
Šmrc...
(zenf- mustard... pa še mam)
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Če Feb 28, 2013 19:58

od kapitana žena napisal/-a:Stanec, stanec, ni veliko junakov, ki se jim je Grčija postavila počez po grlu. Kar jih poznam, smo vsi povratniki.Veliko jih barke sploh ne pelje "domov" ampak so si izbrali marino kar v Grčiji (cen niti ne primerjati). Jadran je za naju le toliko in toliko (OpenCP) milj, da prideva do tja dol, no vsaj do južnega Jadrana. Po zahodni strani!. Diligence, lani se niti portpolicistke (lepe babe, res) niso sprehajale po pomolih in vabile kapitane na plačilo pristojbin. :lol: :lol:
Se dobimo, ko bo malo topleje, na en briefing kaj da in kaj ne v Grčiji, Italiji, Albaniji?

Ali ni super, da smo si različni?!
Kakšna gužva bi bila, da bi vsi želeli na eno mesto.
Preveril sem tudi cene privezov v marinah in na suhem. Res je, je bistvena razlika, je pa potrebno pogledati tudi okoliščine, kaj ti pomeni privez daleč od doma. Da jih veliko ostane, je tu to dobro. To kar se dela po naših in Hr marinah ni normalno in prav je , da se marine praznijo. Morda jim bo kapnilo, da pa z njihovo politiko nekaj ni v redu.

Prav je da smo vsi zadovoljni in smo tam, kjer nam odgovarja. :lol:
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Feb 28, 2013 22:55

Je kar fajn, da se prijaviš pri oblasteh, tam sva morala plačati neko pristojbino 15,00 Eurov. Kasneje, ko sva na Kefaloniji imela kontrolo, so zahtevali samo to potrdilo o plačilu.

Prijavo sva opravila na Krfu v pisarni Greece coast guard, ki se nahaja v bližini trajektne luke. Barko lahko pustiš v Guviji, midva pa sva jo kar zasidrala v zalivu pod staro beneško trdnjavo in v bližini marine NAOK Y.C.
Potem pa sva jo kar peš mahnila skozi mesto. Nazaj grede, že v poznih večernih urah sva ugotovila, da imajo zelo močne coctajle :D

Spet sanjam, čeprav ta želja ni tako močna kot pred tremi leti. Seveda so tehtni razlogi.

Očitno bom moral spremeniti tisti slogan pod vsako objavo:
"dobrega štromarja zruka samo slab šnops" v onega prejšnjega:

LA VOGLIA MATTA :D :D :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Mar 13, 2013 19:16

Počasi se prebujam iz zimskega spanja in ekola... kako je zdaj s to Grčijo?
Kdo in kdaj bo dol?

Iz izkušenj povem, da so srečanja zanimiva :lol:
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Mar 13, 2013 20:47

Al
Če bo po planu (kdaj sploh je :roll: :roll: :roll: ) bova dol vsaj konec junija. Pa ene tri mesece lenobnega potikanja po Ioniu. Razen, če jo ne potegneva do Peloponeza in še pred meltemijem po Egeju do Korinta in nazaj v "domače" ionsko morje. Saj veš kako je bilo lani. Ne pa ne iz Izole. :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: jozko in 8 gostov