- To, da najprej vidiš, kako družina prenese (žena utegne biti večji problem kot otroci), je po mojem dobro, samo če po nekaj dneh vidiš, da uživajo, ni treba za čez Kvarner čakati na naslednje leto. Pogledaš prognozo, pripraviš vse, kar za v sosednji zaliv (voda, sredstva za sončenje... ...) in mogoče še kaj, potem pa narediš, kot je svetoval MareC.
Otroci so najbolj prilagodljivi del človeške vrste - oni so tisti, zaradi katerih smo kot človeška vrsta sploh prilagodljivi.
To ne pomeni, da jih pustiš same prčkati okrog 220V elektrike - strašno dobro je, če jih ima lahko kdo vedno na očeh, kaj trenutno raziskujejo. Ampak to ne pomeni, da jim moraš - oziroma smeš, če hočeš, da se razvijejo - preprečiti raziskovanje.
To tudi ne pomeni, da greš čez Kvarner ob napovedanega precej vetra (Aladin je precej zanesljiva 'žival') s čolnom, ki je nezanesljiv, za katerega motor dela ali pa ne in podobno, ali pa če sam še ne znaš peljati po nemirnejšem morju. Ampak v tem primeru niso omejitev otroci - v tem primeru je pač treba poštimati plovilo in se uvaditi - lahko oziroma najbolje prvič s kom, ki to počne dobro.
elbarto napisal/-a:Nekateri imamo pac skrben odnos do svojih otrok...
- Vse preveč je takih, ki otroke tako 'zavijajo v vato', da v njej niti dihati ne morejo. Ponavadi so 'preskrbne' mame - in potem pravi statistika, da mladiči sploh ne vzletijo iz gnezda in imajo hude težave, ko njihovi starši, ki so skrbeli zanje, od starosti pomro.
MareC se spomni, kakšne izkušnje in okolje in svobodo za razvoj je sam kot otrok rabil - in dobil - za svojo rast in dozorevanje, in je dovolj pogumen, da tega noče odreči tudi svojemu otroku.
Temu jaz rečem skrben odnos do otrok.
stanec napisal/-a:MareC napisal/-a:ma daj nehajte strašit s tem Kvarnerjem, pa to ni noben bav,bav, 17 milj odprtega morja in ste vsi uakakni v hlače
najboljše, da čoln zasidraš in na njem preživiš 14 dni dopusta pred kampom
s takim čolnom lahko tud če poletni maestral zapiha ob povratku komot preko prideš, ne z 25 vozli hitrosti glisirat pa gre, malo pocikcakaš paziš kako jemlješ valove in gre b.p
sam sem 4.2m gumico letel non stop na relaciji Unije Medulin pa gre bp, je pa res, da moraš imet porihtan motor! in biti siguren v njega
Modro ni kaj!?
- Tule si v svojem prispevku nekako iz navedka MareC pobrisal, kaj je napisal on - zadeva bi morala biti tako, kot je tu zgoraj. Tudi v razpravi o Heronovem prispevku (več spodaj) se ti je dogajalo podobno. Ne bo torej škodilo, če pri navajanju malo bolj popaziš, da ne izbrišeš oznake ('tag') za začetek ali konec navedka.
Sicer skušamo na forumu tistemu, s katerim se ne strinjamo, napisati, zakaj se ne strinjamo z njim. Tvoj odgovor sicer pokaže, da se ne strinjaš, nič pa o tem, zakaj.
Isto velja tudi za spodnjega.
stanec napisal/-a:MareC, nategni svojega gumenjaka za trikrat, potem pa lahko nadaljujeva o plovbi. Do takrat pa je vsak komentar na tvoje besede odveč.
- Stanec, večina tvojih prispevkov je več kot OK, ampak res si že enkrat nekoga (Herona) površno ocenil za amaterja na barki, ker je - realistično in brez nakladanja - zapisal, da je za kemijo goriv laik.
Pri tem nisi pogledal na nobenega od razpoložljivih virov (v Heronovem 'podpisu' je povezava na njegov blog, pa na Morjeplovcu tudi ne manjka dobrih - ne, odličnih - njegovih prispevkov. Če tak človek reče, da je laik, ampak da je v literaturi (vključuje internet) o tem področju našel take info in kako in koliko se njegove izkušnje z najdenim ujemajo, o njegovih izkušnjah ne bom dvomil nič bolj, kot o svojih.
In tudi tam si - preden si videl, da si ga polomil - napisal, da ne boš navedel argumentov za svoje mnenje.
stanec napisal/-a:...
V samem prispevku pa se v celoti ta strokovnost tudi potrjuje in je komentar odveč.
...
Menim, da si ga enako polomil tudi v svoji oceni za MareC, in enako nisi uporabil razpoložljivih virov, s kateri bi se taki napačni oceni izognil.
Ampak to je moje mnenje - ki pa tako ostane tako tudi, ko me MareC 'napi??di', da sem brcnil v prazno - in tudi, če se ne strinjam čisto čisto s tem, da sem
Definitivno pa ti manjkajo argumenti, zakaj bi bilo treba, da MareC nategne svojega gumenjaka za trikrat (in kako si predstavljaš, da se to sploh naredi