Pa, da še sam povem kako in kaj se zdaj godi na tem našem prelepem Ptuju.
Pravilno ime je- Ptujsko akumulacijsko jezero oz.ptujsko jezero. Ranca je klub kateri je na mestu kjer je spust v vodo. Klub ranca katerega sem tudi član je sestavljeno iz 3 sekcij. Jadralna katera skrbi za šolo jadranja(optimisit). Veslaška sekcija kjer trenirajo veslanje. Ter vam vsem najljubša Motonavtična sekcija katera skrbi za spuste, vožnjo po jezeru itd....
Ne poznam cene spustov. Vem samo, da se spusti plačujejo glede na dolžino čolna. Če postanete član(članarina 50 eur-2 delavne akcije oz.dežurstvo) imate možnost da si čoln dajete v vodo vsaki dan. Lahko ga imate tudi privezanega v "marini" katera še ni dokončno narejena vendar se čolne že, da privezat. Voda je kakšna je. Ogromno sem na tej vodi presrfal, jadral ter preveslal ter sem še živ. Mogoče res ni najbolj sinje modre barve a tudi v Kopru ni ravno lepa.
Glede skuterjev vem letos samo to da se da vozit. Za čolne vem, da lahko glisirajo.
Za vse nasvet.V gostilni zraven je veliko lokal matadorjev, ki bi vam radi solili pamet kot je to počel zgleda nekdo MarijanuR. Jaz bi ga povprašal kakšno funkcijo ima tam oz. je to bil spet kr en kateri vse ve in zna.
lp,
Sem pa slišal tudi od drugih za Varaždinsko jezero. Nisem še tam bil vem pa to, da je voda ista.