Plovba v notranjih vodah SLO

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

jadralec
Desetnik

OdgovorNapisal/-a jadralec » Pe Jun 27, 2008 00:53

Pozdravljeni!

Pa, da še sam povem kako in kaj se zdaj godi na tem našem prelepem Ptuju.
Pravilno ime je- Ptujsko akumulacijsko jezero oz.ptujsko jezero. Ranca je klub kateri je na mestu kjer je spust v vodo. Klub ranca katerega sem tudi član je sestavljeno iz 3 sekcij. Jadralna katera skrbi za šolo jadranja(optimisit). Veslaška sekcija kjer trenirajo veslanje. Ter vam vsem najljubša Motonavtična sekcija katera skrbi za spuste, vožnjo po jezeru itd....
Ne poznam cene spustov. Vem samo, da se spusti plačujejo glede na dolžino čolna. Če postanete član(članarina 50 eur-2 delavne akcije oz.dežurstvo) imate možnost da si čoln dajete v vodo vsaki dan. Lahko ga imate tudi privezanega v "marini" katera še ni dokončno narejena vendar se čolne že, da privezat. Voda je kakšna je. Ogromno sem na tej vodi presrfal, jadral ter preveslal ter sem še živ. Mogoče res ni najbolj sinje modre barve a tudi v Kopru ni ravno lepa.
Glede skuterjev vem letos samo to da se da vozit. Za čolne vem, da lahko glisirajo.

Za vse nasvet.V gostilni zraven je veliko lokal matadorjev, ki bi vam radi solili pamet kot je to počel zgleda nekdo MarijanuR. Jaz bi ga povprašal kakšno funkcijo ima tam oz. je to bil spet kr en kateri vse ve in zna.

lp,

Sem pa slišal tudi od drugih za Varaždinsko jezero. Nisem še tam bil vem pa to, da je voda ista.

:lol:
Za energične meje ne obstajajo!!!
MarijanR
Kapitan bojne ladje
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a MarijanR » So Jun 28, 2008 15:20

jadralec napisal/-a:Pozdravljeni!

lp,

Sem pa slišal tudi od drugih za Varaždinsko jezero. Nisem še tam bil vem pa to, da je voda ista.

:lol:

Ja voda je res ista,toda tako umazana kot je tu tam pač ni.

Ptuj
Slika

Varaždin
Slika
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Jul 09, 2008 22:33

Glede na predpis, ki sem ga navedel nekaj postov nazaj, to je tisti, ki omejuje hitrost na ptujskem jezeru na 20km/h z zagroženo kaznijo od 1100€ dalje, me zanima, kako to tam merijo, a je že kdo videl tam kakšnega inšpektorja z radarjem??
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jul 10, 2008 08:51

Po moje, je kar zadosti zgornja fotografija. Če tako plovilo glisira, ima krepko čez 20 km/h. :wink: .
LP
sajo
Site Admin

OdgovorNapisal/-a sajo » Če Jul 10, 2008 11:38

Ampak to ni dokaz !
Za dokaz je potreben radar... kaj pa veš morda ga je v trenutko ko je bil sllikan rano povodni mož dvignil ;)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Jul 10, 2008 11:46

Ja, v eni roki radar, v drugi pa trozob(njegove osti), za takojšno intervencijo :) .
LP
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

ptujsko jezero

OdgovorNapisal/-a morski volk » Po Sep 01, 2008 21:28

Počasi se bom odpravil proti Ptujskemu jezeruin mu omogočil sladkovodno kopel.
Ima kdo kakšen koristen napotek?
Kakšna je rampa za spust?
So plovna območja dobro označena?
monster_d
Kapitan
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a monster_d » To Sep 02, 2008 01:37

Rampa za spust je dokaj polozna, je pa betonirana.
Plovna obmocja so oznacena na tabli pred pomolom.
Sicr pa probaj na tej strani najt kaksen koristen napotek http://ranca-ptuj.com/home/index.php?op ... 8&Itemid=2

lp
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Sep 02, 2008 08:39

Iz tehle predpisov je pa razvidna logika naših vrlih oblastnikov; dovoljeno je smučanje na vodi, hitrost plovil pa le do 20 km/h...

Ha, ha...
janez-ray
Višji štabni vodnik

plovba ptujsko jezero

OdgovorNapisal/-a janez-ray » To Sep 02, 2008 11:59

Kolikor sem uspel zvedeti je bil omenjeni predpis za plovbo po ptujskem jezeru posredovan tudi na naslov IWSF (International Water Ski Federation). Predpis je dokaz, da v Sloveniji pri zasnovi predpisov sodeluje lahko kdorkoli samo strokovno podkovani ne. Tisti, ki so ta predpis sprejeli očitno na vedo pri kakšni hitorsti se smuča na vodi (min. za dve smuči cca 30 km/h), kdaj plovilo glisira, ...
Predpis je totalna cvetka, brez vseh pravih strokovnih podlag. Hitrost so verjetno omejili zaradi pritiskov ribičev in ptičarjev. Smo pa Slovenci fenomen, medtem ko se naravni biser kot je Bled ukvarja s neurejeno kanalizaciji se dosledno ščiti področja oziroma jezera, ki so nastala zaradi gradnje hidrocen. oziroma so umetna jezera. Razlog zaščite oziroma prepovedi in omejevanja plovbe so v največ primerih ptiči. Skratka predpis je bil posredovan IWSF-ju in tisti ki je spodaj podpisan se je v očeh strokovnjakov, ki spremljajo razvoj vodnega smučanja po celem svetu pošteno osmešil. Stari rek "čevlje sodi naj kopitar" pri nas ne velja.

P.S.

Ali je v zgoraj nevedenem primeru možno, da je ekspertizo vplivov plovbe na okolico ptujskega jezera opravilo lokalno podjetje, ki se ukvarja s predelavo in prodajo mesnin, polaganjem ploščic in avtobusnimi prevozi?
Glede na končni izdelek oziroma predpis bi rekel da je to čisto mogoče.
Z blazino čez atlantik!
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Sr Jun 06, 2012 19:19

Živ

Zanima me, ali na ptujskem jezeru računajo 10€ tudi za napihljivi čoln 2.85, z 5 konji, ki ga napihneš, in ne korisitiš rampe?

Ke kolikor jaz tle razumem: KLIK

Ti računajo le spust, ne pa "uporabnine jezera"
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jun 06, 2012 19:59

Jaz sem lani plačal, pa sem gumico 3,5 m po rampi spustil s kolesi za gumenjaka.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » Če Jun 07, 2012 21:24

Mr007 napisal/-a:po zbiljskem jezerju kolikor jaz vem NI dovoljena plovba z motornim pogonom razen z elektricnim motorjem, jaz tm veslam in delam labodom in racam druzbo :)

Pa bi bilo koristno ene par motornjakarjev spustit noter, da bi malo sfrezali tisti prirastek, ki se vsako leto nabere tam notri.. SIcer še ene dve leti počakmo, pa ne bo treba čolna, bomo kar hodili gor po njemu :lol:
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Pe Jun 08, 2012 15:37

Piki napisal/-a:Jaz sem lani plačal, pa sem gumico 3,5 m po rampi spustil s kolesi za gumenjaka.

Ja evo jaz sem tudi danes dal tisith 10€

Je pa luštno za vozt, sicer je močno pihal, ampak, če je brez sapice je pomoje odlično
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
makica
Višji praporščak
Kraj: kamnik

VODA

OdgovorNapisal/-a makica » Če Avg 23, 2012 09:31

Živjo vsem!

Ok, večino kar je aktualnega ste že napisali. Jaz bi pa vprašal nekaj drugega. V podobnih temah sem zasledil opise glede šopov trav v Ptujskem jezeru, blato itd. Je torej plovba z vidika hlajenja motorja in propelerja varna? Ali je to bolj riziko, kot recimo v morju, skale, mivka itd?

Se zahvaljujem za komentarje!

lp, M
Deluj tako, da bo maksima tvojega delovanja postala vsesplošni moralni zakon!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov