Nekaj o prometu na Jadranu smo se razpisali
tukaj in na naslednji strani so še
tokovi- prispevek MT (uporabno).
Večje ladje niso tak problem kot so ribiči, ki dosti spreminjajo smer in so neodzivni na klice po VHFu.
Tudi ribiške mreže so težava. Dve leti nazaj sem se "ujel" v njih na odprtem. Ponoči. Imajo razporejene led lučke, ki žmrkajo a pri meni je očitno ta zadnja crknila.
@polanc ne vem ali si s prejšnjo objavo odgovarjal meni, ker je ne razumem a moja želja "srečno pot" je iskrena...
Upam, da boste jadrali bolj skupaj, ker razdalja se nabere na taki poti. Pa tudi Palagruža ni nek spot za čakati na sidru. Mogoče je fajn imeti v mislih back up plan, da pri Palagruži samo obrnete v primeru neugodnega vremena ali na Tremite ali pa na Lastovo/Vis. To malo podaljša nonstop plutje ampak da potem ni slabe volje...
Letos na poti na jug je bil plan, da se ustavim/prenočim na Lastovu a sem nadaljeval pot zaradi ugodnega vetra (kasneje sem moral vezati v Brindisiju; 24ur kasneje od Lastova) a potem sem še en teden poslušal mojega kompanjona na jadranju kaj se skoz zmišljujem.in zakaj nisva pristala k je pa tolk bab na Lastovem