Potovanje s surfom Portorož-Črna gora

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

pilatus84
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a pilatus84 » Po Jun 27, 2016 01:17

Matejofski, midva sma ful happy za app saj nama kaže kje je jadrnica, tnx za tak dobor uslugo ;)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 27, 2016 08:11

A sta že štartala? SeaPal kaže, da sta še v Bernardinu.
Boja vida pa, da je jugo, dobrih 12 vozlov.
Aladin je napovedal prav, kot vedno.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jun 27, 2016 08:33

Srecno, fantje! Vas bomo spremljali, ko pridete mimo, da vas pozdravimo, pa kak sladoled prinesemo če bo vroce. :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 27, 2016 22:01

lepo so se prestavli...njami kako večerjo je Alesio spesnil...
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Jun 28, 2016 07:54

,Dan extremov! Alesjo in johni3000 sta krenila z monfalcona cca ob 9.00

Sma jih cakala da prideta do piranakega zaliva. Smo bili na vezi zaradi vremena saj nista vedla ce bota lahko prisla do nas v portoroz saj je kr konkretno pihalo. Zato sta se najprej prebila do Izole in potem naprej do Portoroza. Od tam smo startali proti umagu. Nekje na sredini poti cez Piranski zaliv se je burja zacela jacati. Ko je zavetje zaliva poslo in je burja bila brez ovir vse od italije so se naredili tudi blizu 2m. Sploh ne veva zakaj sva rinila naprej, saj sva bila ze pri plazi hotela Kampinski kjer bi lahko v miru pocakala. No v glavnem zadeva se ni srecno koncala saj nisva mogla vec zadrzati jadra in sva klicala johnya in alesja na pomoc. Ko je alesjo prisel do Maria so valovi ze bili taksnibda je pokrov mercurya bil pod vodo. Zadeva je iz vode bila videti se veliko bolj dramaticna. Medtem ko je jadrnica prisla do mene, je imel saso celo stalo. Kako spraviti ven desko in jadro na obali polnih ostrih ceri z mocno burjo in velikimi valovi. Tako mu je strgalo jadro iz rok in ga odneslo na obalo seveda ga je poskodovalo in ima sedaj tri luknje. Hvalabogu so na obali bili kopalci ki so priskocili na pomoc. Kdorkoli ze ste in ce to berete se enkrat hvala. Saso je uspel zavezati desko za eno in edino bojo. Mariu je alesjo vrgel vrv katero sem pripel na karabin na deski in bi naj potem potegnil mene na baRko, v tem trenutku ko je vrv zategnila je jadro slo pod vodo, in je bremzalo vse skupaj. 7,3m2 vodnega upora proti mercury 9,9km motorja. Ki je bil obcasno v morju obcasno v zraku. Zato je jadrnica postala nevodljiva saj ni imela hitrosti. Ker je vrv bila napeta kot struna je nikakor nisem mogel odklopit od deske da bi lahko resla jadrnico. Ko sta bila 25m od obale sem si ze mislil “alesjo prerezi vrv”, da ne razbijemo se jadrnice. Nevem kako ampak adrenalin mi je nafilal telo tako da sem z vso mocjo potegnil vrv da sem zRahljal vrv in lahko odklopil desko z jadrom ki je bremzalo vse skupaj. Takoj zatem je motor zagrabil in jadrnica je dobila hitrost krmilo je prijelo. Potem smo ponovila postopek z odklopljenim jadrom zapela sta desko midva pa sva se resila na obalo. Johhny in alesjo sta sla v zavetje marine v savudriji midva pa sva opremo zlozila na en kombi prijazne druzine in so naju prijazno pripeljali v marino. Tam smo vsi skupaj na barki sli do umaga opravit formalnosti od tam pa naprej z surfi do Novigrada (uvala mujila) kjer sedaj to pisem. Surfala sva do teme, nato smo vsi skupaj samo se zaspali. Sedaj je na vrsti krpanje opreme jadra/deska in na da kje je ko na jug. Alesjo skrbi za vse nas z dobro kuhinjo. Brez johnnya in alesja bi se vceraj slabo koncalo. Ko sta bila z jadrnico najblizje obali so bili valovi taksni da se je videlo kobilico na vrhu vala. Tak zdaj pa naprej. Lep pozdrav.

Iz surferskega bloga....
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 28, 2016 08:09

Bogi Alesjo... skor je bil ob barko :roll:
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jun 28, 2016 08:28

Dobro da se je srecno koncalo. Tudi mene vceraj na Viru, pri Crveni uvali ujela burja z Velebita, tako da smo čoln potegnili v "skrit" zalivčič v zalivu, privezal na vse 4 bitve in smo sli peš 1 uro do apartmaja. Valovi v 15 min na 1,5 m in nebi mogel izplut in priti do Lucice z mojo 4,30 tko, in 5 oseb ter pes na krovu.(valovi v bok in krmo)Prvic sem počepnil, ampak bolje je tako. Grem pogledat kaj je ostalo. :(
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Jun 28, 2016 09:40

Portorož ekipa

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Jun 28, 2016 09:58

Pred burjo
Slika

Srecna ekipa na krovu Alesea po močni burji
Slika

Prijava v Umagu
Slika

Odhodmiz Umaga
Slika
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jun 28, 2016 10:01

A sta v Umagu prijavila vstop na Hrvaško s surfom, ali z jadrnico?
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Jun 28, 2016 10:16

Prijavljena sta na jadrnici. Midva surfava onadav jadrata ups obratno. Trenutno popravljata desko, ker je v vcerajsnji burji pocila. Kitata s kitom. Sicer pa je veter ugoden za jadranje
Nazadnje spremenil johnny1300, dne To Jun 28, 2016 11:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » To Jun 28, 2016 10:34

Srecni kapitan Alesjo
Slika

Saša v elementu
Slika

Nasmejani Mario
Slika

Soncni zahod
Slika
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 28, 2016 11:27

Uff. Šele zdaj sem prišel do neta in berem tole vašo štalo včerajšnje burje.
Se mi je čudno zdelo, ker niste odgovarjali na telefon in smse in nisem upal pomisliti na najhujše.
Jadral sem mimo Savudrije in čudno se mi je zdelo, zakaj vas nikjer ne vidim, ker bi se po vsej logiki morali srečati. Dober začetni krst in dobro ste jo odnesli.
Bil sem solo in mi je avtopilo štrajkal (spodrsaval), tako da nisem mogel kaj dosti izza krmila in sem s polno genovo parkrat, ko me je zajel val od zadaj, tudi pošteno zaorcal. Na srečo sem že prej glavenga skrajšal, tako da je bilo obvladljivo. Če bi bili na zvezi, bi prišel pomagat, verjetno prepozno. Dobro ste jo odnesli.
Wind je kazal burjo 20kt s sunki 25, tudi kaj več. Valovi pa so pri Savudriji najneugodnejši, ker se dno na nekaterih mestih dvigne. Povprečna hitrost od Devina do Červarja je 5.5, vmes pa je letelo 7.0, tudi 8.4.
Veter je bil točno tak, kot je napovedal Aladin. Stopnjevanje burje do 20kt, najmočnejša v slovenskem morju in popuščanje proti Novigradu, kjer je pihala prijetnih 10 - 15kt, brez vala.
Sledi vremensko dolgočasen teden. Upam, na vsaj malo vetra za naše junake.

http://adriasurfing.com/
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Jun 28, 2016 11:31

Alesjo, kdo bo pobiral vse dobrote iz Sesljanskega morja, če se vrneš brez barke ? Pazi kaj delaš.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Jun 28, 2016 11:59

No, izšlo se je srečno, to je važno. Bom z veseljem spremljal vašo pot. Srečno še naprej, sploh z vetrom 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov