Od Izole do Preveze

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Jul 28, 2016 14:45

Lure napisal/-a:Super reportaža!

A v Grčiji se ne rabiš prijaviti takoj? Če prav zastopim ste opravili formalnosti vstopa šele čez par dni?

Pa nič nisi napisal, koliko so stali privezi po Grčiji - a se ne računa sploh ali je tako zanemarljivo, da proti HR cenam sploh ni omembe vredno?

Ne, v Grčiji se ne prijaviš prvi dan, ampak "kad stigneš". Sploh če že imaš DEKPO, ni težav. Splošno pravilo pravi, da se je velikim mestom (Krfu) za izogibat s prijavo, ter da vedno rečeš, da si prišel iz Italije, ne glede od kod pripluješ (Ajde, če pripluješ iz Sarandeja, čez ožino do Krfa, tam imajo grki radar, pa morda to ni modro narediti). AMpak od drugod, boli jih.

Plačilo privezov? V Gaiosu sem plačal 9 evrov. To je pa tudi vse. Preveza je zastonj, če ne greš v marino. Kot si videl, Za 21 dni, sem za 11 metrov plačal 250 evrov.

To je 11 evrov na dan.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Jul 28, 2016 14:47

H2O napisal/-a:A celoten LOG kaže preplute milje od samega začetka in ga ne moreš resetirat?

P.S. A mi lahko prosim zaupaš kontakt marine v Prevezi, ker bom mogoče tudi jaz potreboval privez nekje tam.

Ne, celotnega Loga se ne da resetirati (vsaj uradno ne, morda ima NT kakšno rešitev.

Marina Preveza - prmarina@otenet.gr ali tel: +302682023095

Imaš pa še Kleopatro, čez kanal, ki je dražja.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Če Jul 28, 2016 15:03

Andrejv.. vidim, da si odgovoril in dodal dopis pod fotko z biciklom in detaljem ključavnice. Hvala... Zraven pa si vprašal ali lahko naslednjič brez prijave odkleneš klučavnico in vzameš kolo (v tem smislu sem te jaz razume). Lej.. vsako tako in podobno ključavnico lahko poljubno ponastaviš/spremeniš kodo/šifro/kombinacijo številk za odpiranje. Vem, ker imam kar nekaj doma podobnih za kolesa in ker sem eno kodo pozabil sem veselo vrtel tja nekaj čez 7000 krat, da se mi je odklenila in sem potem nastavil tako, ki je ne morem pozabiti.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Če Jul 28, 2016 15:14

aleks09 napisal/-a: vsako tako in podobno ključavnico lahko poljubno ponastaviš/spremeniš kodo/šifro/kombinacijo številk za odpiranje. Vem, ker imam kar nekaj doma podobnih za kolesa in ker sem eno kodo pozabil sem veselo vrtel tja nekaj čez 7000 krat, da se mi je odklenila in sem potem nastavil tako, ki je ne morem pozabiti.

Imam enake ključavnice doma, tako da vem, da se to da. V resnici se nisem poglabljal v to, kako sistem deluje, kako kodo dobiš in tako dalje. Zdelo se mi je samo zabavno, da lahko sistem ala Bicikelj narediš tudi s tako low tech ključavnico. Ali deluje dobro ali ne, pa ne vem. Naj povedo tisti, ki so dlje na Lastovu.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Jul 28, 2016 15:55

Super. Clovek bi kar jadrati zacel...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Jul 28, 2016 17:56

A si kaj Al-a srečal?
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Jul 28, 2016 18:11

Zelo lepa reportaža.
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Če Jul 28, 2016 19:36

Super reportaža 8)

Vi ste šli 26.6. iz Izole, mi smo šli pa iz Portoroža v Dubrovnik dan za vami, si bil pa mnogo hitrejši kot mi.
Mi smo 11.7. prišli do Cavtata, ti pa do Preveze :D

Reportažo pa si verjetno pisal na laptop.

Jaz sem to delal na tablici in dokler se nisem navadil sem izgubil zelooo veliko časa. Sedaj sem že zverziran :D
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jul 28, 2016 20:55

Prijava v Grčiji je kar zapletena reč, če rabiš DEKPO (velja sicer 2 leti). Razen če niso kaj spremenili. Rabiš it na dva urada. Prvič na Luško kapitanijo in potem še na davčni urad, da plačaš takso. Luška kapitanija je razumljivo, v pristanišču ampak davčni urad, eeeeee to je pa kot da iščeš pokemone.
Jaz sem najprej poskusil v marini Gouvia ampak davčni urad je v mestu Krf 10 km stran z avtobusom. O.K smo rekli gremo z barko do Krfa ampak smo smo bili že prepozni za davčni urad pa smo podaljšali do Gaiosa, ampak tam ni davčnega urada (na Krfu so nam rekli da je :roll: ). Na koncu sem vse uredil v Prevezi v kateri sam davčni urad iskal 1 uro. Pet dni je trajalo, ker je šlo po sistemu "jebe lud zbunjenog".
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jul 28, 2016 21:55

Sankcije ne vem kakšne so. Za mene so vedeli, da sem že 5 dni v Grčiji pa mi nobeden od uradnikov ni nič omenil ali mi grozil z kaznijo. Je pa res, da mi je uspelo v Krfu uredit vsaj papirje (crew listo) na luški kapitaniji tako, da sem vsaj nekaj imel.
Se mi je pa še ena zanimiva zgodila. Plujemo z Erikousse proti prehodu med Albanijo in Krfom, nekaj prčkam v kokpitu, vsake toliko malo pogledam okoli na kar mimo nas, na 50 po levem boku pluje jadrnica Izolske registracije, Jeanneau 43 DS. Opaaa, to bi lahko bil Al. Pokličem na GSM, živijo, živijo potem ga vprašam, če slučajno pluje s Krfa na Erikousso. Tišina... Vpraša kako pa naj bi jaz to vedel. Ja, ker sem ravno kar plul mimo :lol: Malo počvekava in gre vsak naprej svojo pot - on na sever mi na jug. Al, če tole bereš ti želim dobro morje in uživaj v Grčiji.
Čez 5 minut pluje mimo jadrnica koprske registracije, meni neznana. Samo mahali smo eni drugim ko blesavi.
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jul 29, 2016 12:12

EDO napisal/-a:Prijava v Grčiji je kar zapletena reč, če rabiš DEKPO (velja sicer 2 leti). Razen če niso kaj spremenili. Rabiš it na dva urada. Prvič na Luško kapitanijo in potem še na davčni urad, da plačaš takso. Luška kapitanija je razumljivo, v pristanišču ampak davčni urad, eeeeee to je pa kot da iščeš pokemone.
Jaz sem najprej poskusil v marini Gouvia ampak davčni urad je v mestu Krf 10 km stran z avtobusom. O.K smo rekli gremo z barko do Krfa ampak smo smo bili že prepozni za davčni urad pa smo podaljšali do Gaiosa, ampak tam ni davčnega urada (na Krfu so nam rekli da je :roll: ). Na koncu sem vse uredil v Prevezi v kateri sam davčni urad iskal 1 uro. Pet dni je trajalo, ker je šlo po sistemu "jebe lud zbunjenog".

Jaz sem lani dobil Dekpo brez težav v Marini v Gouviji, kjer je tudi Port Police. Plačat sem šel v neko pisarno v marini (sosednja stavba), kjer sem plačal 7,95 Eur brez težav. Prinesel potrdilo v Port police in mi jo je naredila. Eni pravijo da velja 2 leti, drugi 5 let. Ne vem kaj je res. Vsekakor zelo, zelo redko vprašajo po njej. Jaz imam skupaj 7 tednov jadranja v Grčiji v dveh letih, in sem jo pokazal samo enkrat, v Fiskardu.

Tista Italijana, ki sem ju omenjal nista imela Dekpe in v Gaiosu jih nimajo. Policistka jima je rekla, da naj gresta ponjo drugam in jima opisala opazko na crew listo. In to je to.

V Grčiji moraš vse stvari vzeti na način "lako čemo". Če je še nimaš, se ne sekiraš, jo boš že dobil.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jul 29, 2016 12:15

johnny1300 napisal/-a:Super reportaža 8)

Vi ste šli 26.6. iz Izole, mi smo šli pa iz Portoroža v Dubrovnik dan za vami, si bil pa mnogo hitrejši kot mi.
Mi smo 11.7. prišli do Cavtata, ti pa do Preveze :D

Reportažo pa si verjetno pisal na laptop.

Jaz sem to delal na tablici in dokler se nisem navadil sem izgubil zelooo veliko časa. Sedaj sem že zverziran :D

Ja, sem vas spremljal na morjeplovcu in držal pesti za vas, predvsem po poškodbi. Sem pa kmalu ugotovil, da se ne bomo videli.

Reportažo sem napisal kar na domačem računalniku, saj med dopustom ne pišem (veliko). Reportaž pa sploh ne delam na tablici ali telefonu, ker je slike težko objavljati preko teh platform na morjeplovcu. Shrani.si in podobni, mi požrejo živce. Pri tej reportaži sem sicer uporabil postimage, ki je bolj user friendly.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jul 29, 2016 12:16

mamaMicka napisal/-a:Super. Clovek bi kar jadrati zacel...

Ha, ha, ha. Sicer pa, vidiš da se še blešči barka...dobro si jo spoliral. Hvala.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Pe Jul 29, 2016 12:17

Grega295 napisal/-a:A si kaj Al-a srečal?

Žal ne, je bil bolj južno. Sva se pa slišala. Upam da se vidiva v drugi rundi.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov