Destinacije v okolici Sv. Fip i Jakova
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Z svojo gumico in 30+ konji greš lahko kamerkoli. V kanalu je običajno tok popoldan okrog 3-5 vozlov. Pa še to se občuti izrazito največkrat popoldan in samo na določenih mestih.Valov ni, ker je to pač kanal. Edine valove znajo narediti jahte,ki glisirajo tudi tam kjer nebi smele. tako imenovane robinzonske hiše so na zunanji južni strani Pašmana. Vendar pa boš z svojim čolnom hitro okoli.
V kanalu se nahaja otoček Babac, ki je nenaseljen vendar premore zanimivo gostilnico ,ki deluje bolj po principu naših kmečkih turizmov. zaradi tega imajo tudi kar ugodno nizke cene. Imajo mali pomol in pa 3-4 boje za privez.Okrog pomola je bolj plitvo in ni za jadrnice za gumenjake pa ni problema. Gostilnica ima malo teraso in pa nekaj miz postavljenih kar v morju, tako, da lahko sediš do pasu kar v vodi.
V kanalu se nahaja otoček Babac, ki je nenaseljen vendar premore zanimivo gostilnico ,ki deluje bolj po principu naših kmečkih turizmov. zaradi tega imajo tudi kar ugodno nizke cene. Imajo mali pomol in pa 3-4 boje za privez.Okrog pomola je bolj plitvo in ni za jadrnice za gumenjake pa ni problema. Gostilnica ima malo teraso in pa nekaj miz postavljenih kar v morju, tako, da lahko sediš do pasu kar v vodi.
Jaz ti priporočam, da jo vsak dan mahneš, če ti vremenske razmere omogočajo proti jugu Pašmanamimo do Kukljice ki je vsekakor za pogledat samo za kopanje je pa bol tako tako saj je v njej vedno zasidranih polno lepih in velikih bark na katerih se na veliko kuha, pere in posledično sere........ Od tam naprej pa ti je odprta pot na čudovite otoke brez hiš turistov in kaj vem kaj še Vrgada, Gangaro, Žižanj, Košara prekrasni zalivi Pašmana primerni za sidranje Triluke, Landin, Žinčane, Soline, St. Ante, Kobiljak. Kaj ti čem še razlagat zalaufaj stroj zjutraj nafilaj hladilno torbo in zvečer nazaj ostane ti še samo to, da vsake toliko časa malo pogledaš v luft in spremljaš oblake, da te ne preseneti kaj takšnega zaradi česar boš moral prodat barčico.
lp papa
lp papa
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Hvala za predloge!!! Torej, če prav razumem, valovi tam okrog v nekih normalnih pogojih niso pre hudi za tako majhno gumico?
Ker lansko poletje sem bil na otoku Čiovo konec avgusta in moram rečt, da so tam takoj, ko zapustiš zaliv Trogir-Okrug in kreneš proti jugu po 12-sti uri valovi takšnih oblik in velikosti, da 3,6m gumenjaka kar "ornk" nametava! In sedaj imam občutek, da je na celem Jadranu enako

Ker lansko poletje sem bil na otoku Čiovo konec avgusta in moram rečt, da so tam takoj, ko zapustiš zaliv Trogir-Okrug in kreneš proti jugu po 12-sti uri valovi takšnih oblik in velikosti, da 3,6m gumenjaka kar "ornk" nametava! In sedaj imam občutek, da je na celem Jadranu enako
Južni Jadran ima zelo močan dnevni veter maestral, ki piha vsak dan v lepem vremenu. Tako tam nimaš kaj iskati na morju z barko pod 10 metrov. Seveda se da, ni pa prijetno. To si ugotovil že tudi sam... No severni Jadran in praktično vse od Šibenika navzgor, pa takega maestrala nima. Je namreš precej šibkejši, čeprav pa te lahko ujame močnejša burja.
Glede plovbe okrog Biograda, pa so ti že povedali predhodniki.
LP
Glede plovbe okrog Biograda, pa so ti že povedali predhodniki.
LP
V petih letih, kolikor se jaz vozim po pašmanskem kanalu moram povedati, da je pozno dopoldne in popoldne dostikrat kar valovito, vendar ni prehudo. Imaš zavetje malih otokov, vendar ko prideš do južnega dela Pašmana in zaviješ proti Kornatom pa se zadeva poslabša in je precej neugodno za nas, ki imamo manjše čolne. Res pa je, da je vse odvisno od vremena in se najde tudi taki dan, ko je morje izredno mirno.
Se pa je že zgodilo, da sem naletel na tako močen maestral, da sem plužil od Turanja do Pakoštanov.
Pa dobro, saj je vse zanimivo in enkratno, tak da se je potrebno sprostit in si vzeti čas, če ne gre hitro.
Počasi se tudi daleč pride, samo je treba nekaj s sabo imeti, po možnosti hladnega. 
Se pa je že zgodilo, da sem naletel na tako močen maestral, da sem plužil od Turanja do Pakoštanov.
Pa dobro, saj je vse zanimivo in enkratno, tak da se je potrebno sprostit in si vzeti čas, če ne gre hitro.
Guma je guma, zaenkrat.
Maestral ponavadi pojenja s sončnim zahodom. Torej, ustaviš se v zavetrju na pivu, kopanju itd. in nadaljuješ, ko večine plovil ni več, zvečer med bonaco.
Šajba!
Tudi sicer opažam, da večina morjeplovcev, seveda ne Morjeplovcev, pluje po "službenem ritmu". 8h - 10h v službo/na plažo, ob 14h - 17h iz službe/iz plaže. Težko je preklopit na sončno uro, se strinjam, ampak se splača.
Šajba!
Tudi sicer opažam, da večina morjeplovcev, seveda ne Morjeplovcev, pluje po "službenem ritmu". 8h - 10h v službo/na plažo, ob 14h - 17h iz službe/iz plaže. Težko je preklopit na sončno uro, se strinjam, ampak se splača.
Po Pašmanskem kanalu sem se kar dosti prevozil ( mimogrede omejitev je le 10 vozlov in včasih znajo tudi kontrolirati in kaznovati) in moram reči da je kar dobro zavarovan pred večjimi valovi, tako da ni neke panike. Če je, pač počakaš do večera in greš potem domov. Sicer pa se drži zlatega pravila: opazuj lokalne morjeplovce!Priporočam obisk vseh otočkov vmes, še posebej nasproti Turanja otok Babac, kjer je tudi konoba Babac, kjer lastnik "Žuti"(nadimak je dobil, ker skoz nosi isto rumeno majico
), zna tudi kaj skuhati na žaru in v fritezi, nič posebnega, klasika riba ali meso, je pa prijetno. Poleg klopi v prijetni senčki ima tudi kamnito mizo in stole v morju, tako da ti ni treba hodit na wc, ampak to je samo za nas "divjake", ki smo ekološko neosveščeni
, ostali lahko uporabijo WC-morski
?. Luštno je tudi v zalivčku Barotul (nizka voda, mivka in toplejše morje, super za otroke). Je pa to vse blizu tako, da lahko vedno uideš domov, če se slučajno kaj pripravlja tam gor. Uživaj.
lpg
lpg
https://medisken.si
Morjeplovci pozdrav!
Da vas malo zbudim. Zdaj sem že na nekaj temah aktiven in sem zelo zadovoljen z "našim forumom". Ni kaj ni-malo pa ste me razočarali, glede destinacij v okolici Filip i jakova-možna tudi bližnja in daljna okolica-tudi otok. Torej še vedno čakam na priporočila. Nekak se še ne morem odločiti, zdi pa se mi da bodo letos odločitve padale malo bolj proti glavni sezoni.
lp
Da vas malo zbudim. Zdaj sem že na nekaj temah aktiven in sem zelo zadovoljen z "našim forumom". Ni kaj ni-malo pa ste me razočarali, glede destinacij v okolici Filip i jakova-možna tudi bližnja in daljna okolica-tudi otok. Torej še vedno čakam na priporočila. Nekak se še ne morem odločiti, zdi pa se mi da bodo letos odločitve padale malo bolj proti glavni sezoni.
lp
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula