Marine na Jadranu
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Poznam Sukošan.Odlična marina.Največja na jadranu.To pomeni tudi ogromno parkirišč za avtomobile.Možnost najema garaže ali pokritega parkirišča za avto.Velika bencinska črpalka z dovolj prostora za manevriranje v sami marini, da o servisih in ostalem suportu ne govorimo.Osebje prijazno in profesionalno.Ima lastno plažo tako, da v primeru neizplutja samo stopiš 20 metrov z pomola in že uživaš na prodnati plaži ali pa v senci bfeja in vohaš gril. Skratka po mojem osebnem mnenju najboljša marina na jadranu.Tudi kot izhodišče je odlična saj leži točno nasproti Ždrelca in si v desetih minutah že med otoki.poleg vsakega+ je tudi -. V Sukošanu je stacionirana tudi večina srednjejadranskega čarterja in posledično tudi primerna gneča ob sobotah,ko se posatke menjajo.To niti ni toliko moteče, ker je ogromno prostora, pa tudi čarter vezi si ločeni od stalnih.Sukošan je mestece z par hišami in zvečer je treba v Zadar ali pa v Biograd.oba sta oddaljena vsak v svojo stran približno 15 km.
Pa, da ne bo izgledalo,da mi kaj plačajo za reklamo.Sam sem vezan v marini Šangulin v Biogradu, kjer z gregorjem.n skupaj krmi tiščiva.Mala marina z štirimi pomoli,wc v kontejnerju, vse precej bolj domače in približno in mi to bolj paše.Pa še mestna riva se začne za prvim vogalom.
Tudi Marina Kornati ni slaba, vendar z Sukošansko praktično neprimerljiva.Gužva in premalo parkirnih prostorov.Na nekaterih pomolih je problem, ker veter nosi pršec, ko perejo barke na liftu in se zna zgoditi,da naslednjič najdeš svojo barko vso pikasto od antifoulinga.
Pa, da ne bo izgledalo,da mi kaj plačajo za reklamo.Sam sem vezan v marini Šangulin v Biogradu, kjer z gregorjem.n skupaj krmi tiščiva.Mala marina z štirimi pomoli,wc v kontejnerju, vse precej bolj domače in približno in mi to bolj paše.Pa še mestna riva se začne za prvim vogalom.
Tudi Marina Kornati ni slaba, vendar z Sukošansko praktično neprimerljiva.Gužva in premalo parkirnih prostorov.Na nekaterih pomolih je problem, ker veter nosi pršec, ko perejo barke na liftu in se zna zgoditi,da naslednjič najdeš svojo barko vso pikasto od antifoulinga.
Marina Izola - vprašanje
Velika verjetnost je, da se bom iz marine Vrsar selil v Izolo. Če bo vse po sreči, v ponedeljek izberem privez; trenutno jih je kar nekaj prostih.
Vprašanje za tiste, ki ste že v Izoli: kateri pomol oz. del marine mi priporočate, prosta mesta so razkropljena skoraj po celi marini?
Hvala za nasvete,
Vprašanje za tiste, ki ste že v Izoli: kateri pomol oz. del marine mi priporočate, prosta mesta so razkropljena skoraj po celi marini?
Hvala za nasvete,
Sem že odgovoril Gregu na ZS. Ker pa gre za naše morjeplovce, bom še tukaj podal svoje mnenje.
V marini Izola so najboljši tisti privezi, ki so na notranji strani, proti obali. Tu mislim predvsem na priveze, ki so desno od glavnega pomola, torej pomol I, J, K in obalni. Razlog so močne tramontane v poletnem času, ko morje pridivja čez zelo nizek valobran in lahko barke nabije na sam pomol. Burja in jugo pihata bolj z boka in nista toliko nevarna, razen malo močnejšega zibanja.
Torej, dobra izbira sta pomol J in K, z notranje strani!!
LP
V marini Izola so najboljši tisti privezi, ki so na notranji strani, proti obali. Tu mislim predvsem na priveze, ki so desno od glavnega pomola, torej pomol I, J, K in obalni. Razlog so močne tramontane v poletnem času, ko morje pridivja čez zelo nizek valobran in lahko barke nabije na sam pomol. Burja in jugo pihata bolj z boka in nista toliko nevarna, razen malo močnejšega zibanja.
Torej, dobra izbira sta pomol J in K, z notranje strani!!
LP
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kot je dejal Joško bi jaz izbral J (ali K), vendar obvezno na notranji strani ki gleda proti "obali". Na to sem čisto pozabil, ker sem poleti, ko divjajo tramontane ponavadi daleč od Izole. Burjo imaš pa povsod na bok, le da jo je na pomolih bližje "obali" za piko manj kot na zunanjih pomolih.
Dobrodošel sosed.
LP
Nikola Tesla
Dobrodošel sosed.
LP
Nikola Tesla
Da se ne bi prepiral s priijatelji, ki so ti že pravilno svetovali, ti svetujem še nekaj. pomoli B,C in D ( pogled proti obali iz istih razlogov) so prijetnejši zaradi lažjega dostopa. Od avta in temu posledično vse krame si oddaljen le nekaj metrov.
Sedaj pa izberi. Na prej omenjenih boš za pijačo dajal Jošku, Valu in Nikoli Tesli, na B,C ali D pa nama s Clipperjem.
Sedaj se pa pozanimj kdo manj spije
Sedaj pa izberi. Na prej omenjenih boš za pijačo dajal Jošku, Valu in Nikoli Tesli, na B,C ali D pa nama s Clipperjem.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:...Sedaj pa izberi. Na prej omenjenih boš za pijačo dajal Jošku, Valu in Nikoli Tesli, na B,C ali D pa nama s Clipperjem.
Kar se pijače tiče, je absolutni zmagovalec prva izbira. Pridi na regato in se prepričaj
Kar je Kr en tudi že omenil, so pomoli B, C in D čisto v redu, morda je na pomolu C ob vikendih več žurk zaradi MIPC-ov. Pa voda je lahko bolj motna od pomolov na desni strani marine.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti