GRČIJA 2011
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
brane40 napisal/-a:A boš rental Kr en, al si tolk ziher, da boš do julija že kupil novo barko?
P.S. Tud mene že lep čas mika Grčija...
Upam, da ta teden rešim to okoli barke. Za Grčijo pa sva v kontaktu. Naj ti povem, da karte sem že kupil
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
Grčija-julij
Mi gremo v prvi polovici julija. Jadrnica in bomo skušali čim manj motorirat.
Literaturo še zbiram - katere peljarje priporočate za Jonsko morje in zahodni Peloponez?
Literaturo še zbiram - katere peljarje priporočate za Jonsko morje in zahodni Peloponez?
-
al
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
francelj napisal/-a:Tale se je v tejle lupinici na motor spravil preko Atlantika:
"SMALLEST MOTOR TO EVER CROSS THE ATLANTIC- A 2.5HP TOHATSU BRINGS SEIKO NAKAJIMA SAFELY TO NEW YORK"
http://www.tohatsu.com/news/seiko.html
Moj čolniček ima očitno čisto premočan motor za plovbo do Grčije. Letos še ne morem, so otroci premajhni. Čez kakšno leto.....
Tole je pa po obliki prej podmornica kot pa čoln ....
Veter v laseh, travarca v zobeh 
al napisal/-a::)
Dajmo se prosim držat teme in naj se javijo tisti, ki gredo dol. Kdaj itd..?
Mogoče se kdo poveže itd..
Jaz grem 8.julija.
Hrast je že v Črni Gori in bo te dni že odplul proti Grčiji. Morda se v začetku julija srečava.
Lakka, Gaios, Porto Katsiki, Kioni, Vathy vabijo
Živjo!
Pravkar v marini pregledujem vreme za naslednje dni in če bo držalo, kar je videti danes, odplujeva v četrtek ob 20. uri iz Bara proti Vlori (tudi Valona) v Albanijo. Nemec, ki je bil tu poleg mene, je pred dnevi že odjadral in mi javil, da je v Draču plačal 65 EUR , v Orikumu poleg Vlore pa v marini 16 EUR in še internet ima zastonj.
Sicer je pa že letos toliko novega, da bi mi tudi brez Grčije, kamor greva naprej, pozimi ne bo dolgčas. Nekaj bom delil tudi z vami.
Še to! Ko se prijavite v Zeleniki, pojdite naprej eno miljo, do Đenovičev, takoj za vojaškim dvigalom in pomolom, je več zasidranih bark in manjši pomol. Na njega se lahko vežete brezplačno, v restavraciji pa boste imeli 10 % popust na hrano in pijačo, če boste rekli, da ste MORJEPLOVEC. Dogovorjeno je z lastnikom Urošem in najemnikom za ugodnosti. Restavracija se imenuje MLIN. To je tista, kjer mi je od porcije ostala polovica.
Ostali pa kar pogumno in boste presenečeni, kako je lahko enostavno in lepo tudi izven polovice Jadrana. Upam, da se srečamo na jugu.
Hrast
Pravkar v marini pregledujem vreme za naslednje dni in če bo držalo, kar je videti danes, odplujeva v četrtek ob 20. uri iz Bara proti Vlori (tudi Valona) v Albanijo. Nemec, ki je bil tu poleg mene, je pred dnevi že odjadral in mi javil, da je v Draču plačal 65 EUR , v Orikumu poleg Vlore pa v marini 16 EUR in še internet ima zastonj.
Sicer je pa že letos toliko novega, da bi mi tudi brez Grčije, kamor greva naprej, pozimi ne bo dolgčas. Nekaj bom delil tudi z vami.
Še to! Ko se prijavite v Zeleniki, pojdite naprej eno miljo, do Đenovičev, takoj za vojaškim dvigalom in pomolom, je več zasidranih bark in manjši pomol. Na njega se lahko vežete brezplačno, v restavraciji pa boste imeli 10 % popust na hrano in pijačo, če boste rekli, da ste MORJEPLOVEC. Dogovorjeno je z lastnikom Urošem in najemnikom za ugodnosti. Restavracija se imenuje MLIN. To je tista, kjer mi je od porcije ostala polovica.
Ostali pa kar pogumno in boste presenečeni, kako je lahko enostavno in lepo tudi izven polovice Jadrana. Upam, da se srečamo na jugu.
Hrast
Z mojo Koko in Pipiko, smo odpluli. Ne sicer ob 20. uri, temveč uro prej. Za tiste, ki ne veste je Koka moje žena in Pipika barka. O imenih naj si pač misli vsak svoje.
Ob odhodu je bilo vreme prijazno, z malo maestrala in odplul sem z genovo in motorjem. Kasneje pa je moč vetra naraščala, motor sem izključil in plul z enako hitrostjo, kot ob štartu 5.5-6 vozlov. Začela se je nočna predstava z mnogo luči, pravzaprav se je bliskalo vse naokoli in tudi zagrmelo je občasno. Občutki niso najboljši a scena je fantastična. Ob 4. uri sva bila že mimo Drača, ki me zaradi tovorne luke ni privlačil nikoli. Veter je kar dobro vlekel in ker sem šel po klancu navzdol, sva v Vloro (Valono) prijadrala ob 14.uri. Poklical sem luško kapetanijo na 16.kanal, za dovoljenje za vplovbo in ob prihodu naju je čakal sprejemni odbor:delavec za privez, luški kapetan in agent. Žena nima potnega lista in sem dal agentu najini osebni. Brez komplikacij se je vrnil čez 25 minut in nama vrnil dokumente s potrdilom za luško takso. Opravil je vse formalnosti in plačal sem 55 EUR, kar je tudi letna pristojbina za luško kapetanijo Vlora. Če bi se ustavila v Draču ali Sarandi, bi plačala prav tako ceno. To ni permit za celo Albanijo. Kot, da bi Gorenjci, Štajerci in Primorci imeli svoje pašaluke in pobirali mitnino za vstop. No moram pa reči, da so bili vsi izredno prijazni in občutek je bil prav nasproten, kot v "Lipoj našoj". Po opravljenih formalnostih sva odplula v marino Orikum in tukaj naju je že čakal marinero, pravzaprav direktor- deklica za vse ter nama odkazal privez in pomagal s privezovanjem. Marina je kar dobro zasedena s pestro mednarodno floto, bilo nas je nekaj čez 30. Še cena za en dan ob izredno lepih sanitarijah, vodi in elektriki, wireles povezavi, za 11,99m veliki barki:22 € dnevno!!!!
Naslednjič pa še malo južneje, Porto Palermo (Shen Kol) in Xamill.
Lep pozdrav iz lepe, prijazne in nič bav, bav dežele.
P.s: Plujete lahko med Sazanom in kopnim, ni min in vun bacačev!
Lep pozdrav od Hrasta in (Luftar pravi) kurnika .
Najprej slovo od Najboljšega
Večer pred odhodom, smo imeli na sosednji barki poslovilno žurko........., samo žena me ni pustila tja.... je že vedela zakaj
Postrojili so mornarico - črnogorski rušilec
Prišel je Triglav
Hrvaški Dubrovnik
To je verjetno napisal prijatelj Cene, ob navalu ljubezni, do svoje Micike
Kar lepo ob odhodu
Ostanki svetlobe od nočnega diska
Stražarji še spijo
Vlora
To ni od bomb, ampak od trajekta
Orikum
Marina
Ob odhodu je bilo vreme prijazno, z malo maestrala in odplul sem z genovo in motorjem. Kasneje pa je moč vetra naraščala, motor sem izključil in plul z enako hitrostjo, kot ob štartu 5.5-6 vozlov. Začela se je nočna predstava z mnogo luči, pravzaprav se je bliskalo vse naokoli in tudi zagrmelo je občasno. Občutki niso najboljši a scena je fantastična. Ob 4. uri sva bila že mimo Drača, ki me zaradi tovorne luke ni privlačil nikoli. Veter je kar dobro vlekel in ker sem šel po klancu navzdol, sva v Vloro (Valono) prijadrala ob 14.uri. Poklical sem luško kapetanijo na 16.kanal, za dovoljenje za vplovbo in ob prihodu naju je čakal sprejemni odbor:delavec za privez, luški kapetan in agent. Žena nima potnega lista in sem dal agentu najini osebni. Brez komplikacij se je vrnil čez 25 minut in nama vrnil dokumente s potrdilom za luško takso. Opravil je vse formalnosti in plačal sem 55 EUR, kar je tudi letna pristojbina za luško kapetanijo Vlora. Če bi se ustavila v Draču ali Sarandi, bi plačala prav tako ceno. To ni permit za celo Albanijo. Kot, da bi Gorenjci, Štajerci in Primorci imeli svoje pašaluke in pobirali mitnino za vstop. No moram pa reči, da so bili vsi izredno prijazni in občutek je bil prav nasproten, kot v "Lipoj našoj". Po opravljenih formalnostih sva odplula v marino Orikum in tukaj naju je že čakal marinero, pravzaprav direktor- deklica za vse ter nama odkazal privez in pomagal s privezovanjem. Marina je kar dobro zasedena s pestro mednarodno floto, bilo nas je nekaj čez 30. Še cena za en dan ob izredno lepih sanitarijah, vodi in elektriki, wireles povezavi, za 11,99m veliki barki:22 € dnevno!!!!
Naslednjič pa še malo južneje, Porto Palermo (Shen Kol) in Xamill.
Lep pozdrav iz lepe, prijazne in nič bav, bav dežele.
P.s: Plujete lahko med Sazanom in kopnim, ni min in vun bacačev!
Lep pozdrav od Hrasta in (Luftar pravi) kurnika .
Najprej slovo od Najboljšega
Večer pred odhodom, smo imeli na sosednji barki poslovilno žurko........., samo žena me ni pustila tja.... je že vedela zakaj
Postrojili so mornarico - črnogorski rušilec
Prišel je Triglav
Hrvaški Dubrovnik
To je verjetno napisal prijatelj Cene, ob navalu ljubezni, do svoje Micike
Kar lepo ob odhodu
Ostanki svetlobe od nočnega diska
Stražarji še spijo
Vlora
To ni od bomb, ampak od trajekta
Orikum
Marina
Super reportazica. Tudi mi imamo same pozitivne izkusnje iz Albanije - Drača. Sicer tovorna luka, postopek pa podoben. S tem da nam niti pasosov niso gledali, samo crew listo smo oddali. In vsi noro prijazni, ta agent, ki nas je sprejel, je dal svojo stevilko mobitela, da ce karkoli rabimo, naj poklicemo. V zahvalo je dobil flaso slovenskega vina, mi pa albanskega konjaka. Samo mesto Drac pa tudi zrihtano zelo lepo, vsaj center. In zivahno, bejbe pa

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti