GRČIJA 2011

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jun 06, 2011 22:51

Care, ne seri s tvojimi cik cak miljami :lol: Če hočeš pomagat Hrvatom si kup motornjaka in skur par tisoč litrov, ne pa da jim še veter kradeš in se s tuno sam slikaš. :lol: :lol: :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 07, 2011 06:25

brane40 napisal/-a:A boš rental Kr en, al si tolk ziher, da boš do julija že kupil novo barko?

P.S. Tud mene že lep čas mika Grčija...

Upam, da ta teden rešim to okoli barke. Za Grčijo pa sva v kontaktu. Naj ti povem, da karte sem že kupil :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
bostjanpar
Kapitan fregate
Kraj: Lj-Črvar

Grčija-julij

OdgovorNapisal/-a bostjanpar » To Jun 07, 2011 08:41

Mi gremo v prvi polovici julija. Jadrnica in bomo skušali čim manj motorirat.

Literaturo še zbiram - katere peljarje priporočate za Jonsko morje in zahodni Peloponez?
al

Re: Grčija-julij

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 07, 2011 08:50

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:49, skupaj popravljeno 1 krat.
bostjanpar
Kapitan fregate
Kraj: Lj-Črvar

OdgovorNapisal/-a bostjanpar » To Jun 07, 2011 09:24

Greek Waters Pilot od Heikla je tudi zame prva izbira.

Koliko pa je podrobnejši Ionian od istega avtorja?
Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

OdgovorNapisal/-a Mace » To Jun 07, 2011 09:40

Jazt štartam v grčijo 24 junija
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 07, 2011 14:48

francelj napisal/-a:Tale se je v tejle lupinici na motor spravil preko Atlantika:

"SMALLEST MOTOR TO EVER CROSS THE ATLANTIC- A 2.5HP TOHATSU BRINGS SEIKO NAKAJIMA SAFELY TO NEW YORK"

http://www.tohatsu.com/news/seiko.html

Moj čolniček ima očitno čisto premočan motor za plovbo do Grčije. Letos še ne morem, so otroci premajhni. Čez kakšno leto.....

Tole je pa po obliki prej podmornica kot pa čoln .... :shock: :shock:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Jun 07, 2011 20:22

al napisal/-a::)
Dajmo se prosim držat teme in naj se javijo tisti, ki gredo dol. Kdaj itd..?
Mogoče se kdo poveže itd..
Jaz grem 8.julija.

Hrast je že v Črni Gori in bo te dni že odplul proti Grčiji. Morda se v začetku julija srečava.

Lakka, Gaios, Porto Katsiki, Kioni, Vathy vabijo :D

:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » To Jun 07, 2011 21:04

Živjo!
Pravkar v marini pregledujem vreme za naslednje dni in če bo držalo, kar je videti danes, odplujeva v četrtek ob 20. uri iz Bara proti Vlori (tudi Valona) v Albanijo. Nemec, ki je bil tu poleg mene, je pred dnevi že odjadral in mi javil, da je v Draču plačal 65 EUR , v Orikumu poleg Vlore pa v marini 16 EUR in še internet ima zastonj.
Sicer je pa že letos toliko novega, da bi mi tudi brez Grčije, kamor greva naprej, pozimi ne bo dolgčas. Nekaj bom delil tudi z vami.
Še to! Ko se prijavite v Zeleniki, pojdite naprej eno miljo, do Đenovičev, takoj za vojaškim dvigalom in pomolom, je več zasidranih bark in manjši pomol. Na njega se lahko vežete brezplačno, v restavraciji pa boste imeli 10 % popust na hrano in pijačo, če boste rekli, da ste MORJEPLOVEC. Dogovorjeno je z lastnikom Urošem in najemnikom za ugodnosti. Restavracija se imenuje MLIN. To je tista, kjer mi je od porcije ostala polovica.
Ostali pa kar pogumno in boste presenečeni, kako je lahko enostavno in lepo tudi izven polovice Jadrana. Upam, da se srečamo na jugu.

Hrast
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 07, 2011 23:02

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:49, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » So Jun 11, 2011 14:45

Z mojo Koko in Pipiko, smo odpluli. Ne sicer ob 20. uri, temveč uro prej. Za tiste, ki ne veste je Koka moje žena in Pipika barka. O imenih naj si pač misli vsak svoje.
Ob odhodu je bilo vreme prijazno, z malo maestrala in odplul sem z genovo in motorjem. Kasneje pa je moč vetra naraščala, motor sem izključil in plul z enako hitrostjo, kot ob štartu 5.5-6 vozlov. Začela se je nočna predstava z mnogo luči, pravzaprav se je bliskalo vse naokoli in tudi zagrmelo je občasno. Občutki niso najboljši a scena je fantastična. Ob 4. uri sva bila že mimo Drača, ki me zaradi tovorne luke ni privlačil nikoli. Veter je kar dobro vlekel in ker sem šel po klancu navzdol, sva v Vloro (Valono) prijadrala ob 14.uri. Poklical sem luško kapetanijo na 16.kanal, za dovoljenje za vplovbo in ob prihodu naju je čakal sprejemni odbor:delavec za privez, luški kapetan in agent. Žena nima potnega lista in sem dal agentu najini osebni. Brez komplikacij se je vrnil čez 25 minut in nama vrnil dokumente s potrdilom za luško takso. Opravil je vse formalnosti in plačal sem 55 EUR, kar je tudi letna pristojbina za luško kapetanijo Vlora. Če bi se ustavila v Draču ali Sarandi, bi plačala prav tako ceno. To ni permit za celo Albanijo. Kot, da bi Gorenjci, Štajerci in Primorci imeli svoje pašaluke in pobirali mitnino za vstop. No moram pa reči, da so bili vsi izredno prijazni in občutek je bil prav nasproten, kot v "Lipoj našoj". Po opravljenih formalnostih sva odplula v marino Orikum in tukaj naju je že čakal marinero, pravzaprav direktor- deklica za vse ter nama odkazal privez in pomagal s privezovanjem. Marina je kar dobro zasedena s pestro mednarodno floto, bilo nas je nekaj čez 30. Še cena za en dan ob izredno lepih sanitarijah, vodi in elektriki, wireles povezavi, za 11,99m veliki barki:22 € dnevno!!!!
Naslednjič pa še malo južneje, Porto Palermo (Shen Kol) in Xamill.

Lep pozdrav iz lepe, prijazne in nič bav, bav dežele.
P.s: Plujete lahko med Sazanom in kopnim, ni min in vun bacačev!

Lep pozdrav od Hrasta in (Luftar pravi) kurnika .

Slika

Najprej slovo od Najboljšega

Slika

Večer pred odhodom, smo imeli na sosednji barki poslovilno žurko........., samo žena me ni pustila tja.... je že vedela zakaj

Slika

Postrojili so mornarico - črnogorski rušilec

Slika

Prišel je Triglav

Slika

Hrvaški Dubrovnik

Slika

To je verjetno napisal prijatelj Cene, ob navalu ljubezni, do svoje Micike

Slika

Kar lepo ob odhodu

Slika

Ostanki svetlobe od nočnega diska

Slika

Stražarji še spijo

Slika

Vlora

Slika

To ni od bomb, ampak od trajekta

Slika

Orikum

Slika

Marina
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » So Jun 11, 2011 18:09

Super reportazica. Tudi mi imamo same pozitivne izkusnje iz Albanije - Drača. Sicer tovorna luka, postopek pa podoben. S tem da nam niti pasosov niso gledali, samo crew listo smo oddali. In vsi noro prijazni, ta agent, ki nas je sprejel, je dal svojo stevilko mobitela, da ce karkoli rabimo, naj poklicemo. V zahvalo je dobil flaso slovenskega vina, mi pa albanskega konjaka. Samo mesto Drac pa tudi zrihtano zelo lepo, vsaj center. In zivahno, bejbe pa :shock: :D
Uporabniški avatar
Mace
Kapitan fregate
Kraj: Perth

OdgovorNapisal/-a Mace » Sr Jun 29, 2011 13:26

če je kdo že tm lahk kako pivo spijemo naslednji torek veter zgleda obetaven val pa tut tko da bomo hitr dol poročam statistiko
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jun 30, 2011 14:09

Super reportaža. kdaj pa se vrneta kaj v Slo? Bo treba it spet na kakšno kavico :)

Mirno morje pa veliko vetra :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Jun 30, 2011 22:39

Sredi meseca se bom klatil med Lefkasom in Ithako.

Hrast, upam da se srečamo.

Zadnjič ste bili s Cirilom in ženo z jadrnice Aloha samo par milj vstran. Ste se že srečali medtem?
Javi pozicijo in uživajta!!

:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti