G R Č I J A 2012

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

wituri
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wituri » Sr Apr 04, 2012 16:56

luftar napisal/-a:Moram reči, da nisem dobil dovolj zainteresiranih, ki bi želeli z menoj v Grčijo, pa bi morda še vseeno odplul, žal pa se je pripetila bolezen v družini, zaradi katere moram odpovedati vse dejavnosti v zvezi s plovbo v Grčijo. Morda kdaj drugič.

Bom pa tako kot lani zopet oddajal barko za kak teden ali dva seveda s tem, da sem tudi sam na barki in če koga zanima naj se mi javi. Tistim, ki bi se odločili za najem moje barke lahko brezplačno posredujem moje znanje jadranja, sidranja, pristajanja in vse v zvezi z plovbo jadrnice. Cena je ista kot lani in to 800 EU/teden.

Lep pozdrav vsem morjeplovcem!

Pozdravljen Luftar :D
Včasih pride tudi kakšna smola vmes :( Je pa lepo da smo se vsaj na srečanju v Zagorju spoznali :lol: in jaz upam da še bo kdaj kakšna možnost.......
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Če Apr 05, 2012 12:04

Prepričan sem, da bomo še kakšno rekli in se poveselili. Lp
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
al

OdgovorNapisal/-a al » To Apr 24, 2012 18:56

Ja kaj je zdej jadralci?
A kej drgnete barke?

Lansko leto sem videl kar nekaj SLO bark v Jonskem morju...
A ni nobenega s tega foruma, ki ima namen iti dol?
Saj ni nujno, da se skupaj cijazimo, kak Mythos pa lahko srknemo!

Yasou!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Apr 24, 2012 19:20

Z družbo se odpravljamo v petek na Krf, kjer rentamo barko. Plan je nekje do Fiskarda, ziher pa do Lefkasa, Meganisija, mogoce Kalamosa. Mozno, da se ustavimo v Prevezi. Zal je casa samo en teden in barko oddajamo spet na Krfu.
Se za ene vem, ki bojo takrat v Jonskem morju, tako da nekaj Slovencev nas pa bo :mrgreen:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Apr 24, 2012 22:30

No lepo!
Uživajte (v kar ne dvomim).
Pazite se podgan na Meganissiju.

Jaz sem sicer bolj spraševal po jadranju do Grčije iz CRO ali SLO v poletnih mesecih (julij....).
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Apr 29, 2012 12:51

Tudi kapitan in mogoče jaz, če me ne izkrca kje prej, se odpravljava spet v Grčijo. Seveda s tokom po italijanskih vodah, s postankom v nekaj neverjetno gostoljubnih portih, izogibajoč ostalim. Brindisi je ta zadnja civilizacija (tam nameravava ostati kak teden, da pokukava v notranjost noro bogate dežele (Puglia), potem v Albanijo, samo južni konec) potem pa dol:itak. Strašen šok je, ko se po dvajsetih letih vrneš v Grčijo, ki je bila takrat Indija Koromandija, zdaj pa prodajajo mleko za 1,5, putr (maslo) za 3, ....., da o kvaliteti ne rečem nič!!!!!! Je pa lepo tam dol, sidro drži, vetra je vedno dovolj, včasih preveč. Veliko istomislečih srečaš. Neprecenljivo. A propos podgan- te naj bi bile v Laki- Paxos. Na Meganissiju je OGROMNO os. Sva sidrala v skoraj mrtvem zalivčku, ko si dal v usta vilice s hrano, si obvezno odgnal vsaj tri. Če si kdo želi pridružit najini poti, je veselo povabljen, s prispevkom k stroškom in osnovno 45 na dan na hudo komod posteljo. Tudi naučil se bo kaj. In videl kaj je malo večja luža.
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Ne Apr 29, 2012 16:33

--
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 12:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Apr 29, 2012 17:35

13m, dva jamborja, "kah'lce"v kopalnici... kaj se da naučit? Vedno kaj novega. Bom 50 in še vedno me stvari presenetijo. Pri dvajsetih sem pa itak mislila, da sem svetovno pamet s tamalo žličko nevede popapala. :evil: Petan pa nima pri tem nič.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Maj 04, 2012 16:48

Ja Grčija je šla res v ku*** odkar nimajo več Drahme (no mogoče jo pa spet dobijo). Sem gledal svoje zapiske iz 98' in preračune v marke... Smešno poceni.

45eur/dan je pa zastonj.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Maj 04, 2012 17:38

Al, saj ne gre za poblaznelo željo po zaslužku. In prej je dobro človeka spoznati, da vidiš, če se zavohaš. Za 120 mi pa lahko tudi, od časa do časa, potaca po živcih, ampak ne preveč.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Maj 05, 2012 11:38

od kapitana žena napisal/-a:Al, saj ne gre za poblaznelo željo po zaslužku. In prej je dobro človeka spoznati, da vidiš, če se zavohaš. Za 120 mi pa lahko tudi, od časa do časa, potaca po živcih, ampak ne preveč.

Hotel sem rečt, da je to res ugodno in če nisi preveč "šarf" potem bi jaz takoj šel zraven- v primeru, da ne bi imel svoje jadrnice.

:lol:

Sicer pa se meni letošnja Grčija nekaj komplicira, ker mi pes umira oz. je res švoh po 13ih letih....
Bomo videli. Do tja je še dva meseca....
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Maj 06, 2012 21:20

Al, je prjatu bil kdaj s tabo na jadranju? Lansko leto sva v Brindisiju spoznala slovenski par, ki je plul s psom- božanski kuža, niti majhen ni bil. Edini problem je bil vsakodnevno obvezno prizemljenje za opravljanje pasjih potreb.
Upam, da se tvoj, sploh ne tako star, kuža pobere in naklepa še par let najbrž huuudo, huuudo težkega "pasjega življenja". Držta se!
Morda se pa vseeno vidimo nekje v Grčiji?
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Maj 17, 2012 10:12

No kako zdaj s to Grčijo (mater, sem tečen :lol: )?
Razmišljam, da grem tam okol 22. junija dol, moja pa pride tam okol 7. julija s trajektom na Krf in se potem skupaj vračava in sva na Cro zopet 5. avgusta (in avgusta me ni na morju. bljak).
Če še kdo razmišlja o podobnem datumu 22. junij +/- se lahko za kak Mythos, frapee zmenmo.
Posadke sicer ne bi jemal, mogoče samo kako iz teme "navtika in bejbe".
Računam na Texa, da kaj zrihta :roll:

Sicer pa bom letos delal odjavo na Lastovu in potem najbrž direkt na Krf. Res je ob Italjanski strani tok v pravo smer za dol ampak pošteno rečeno je tam preveč gužve s tankerji in če bom sam potem mi ni da skoz "vahtam".

Od kapitana žena kako si. Prsti so še na rokci? :lol:
Kateremu kapitanu si pa ti pravzaprav žena, hočem vprašat a je tukaj na forumu tudi on?
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Maj 17, 2012 11:36

Al, a smo mal' firbčni :lol: Kapitana ni na forumu, je bolj lene sorte za te reči. Prsti so še vsi, itak samo s štirimi tipkam, tako da imam še nekaj prednosti...
Upam, da nama uspe odriniti konec maja ali začetek junija, počasi proti jugu. Na zahodni strani Jadrana so nama delali preglavice predvsem ribiči, teh je bilo zares ogromno. Ker sva bila domenjena s prijatelji v Prevezi, tja sta priletela z letalom (pred tem pa naju je mehanik "na....val" tri mesece), sva morala pluti 24/24, da sva v petih dneh prispela na cilj. OK, eno noč sva si vzela prosto in prespala v Brindisiju Radar je hudo pomagal. Mogoče se pa res kje dobimo na Mythosu (najbolj mrzlega do zdaj so imeli v Porosu, Kefalonia) :wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Maj 17, 2012 13:52

Ja moram vprašat preden jezik stegnem in me kak stari morski vuk od zadaj klepne. :lol:
Veš kako je to v mojih cvetočih 37ih letih... sem zanimiv za ta mlade pa za ta stare :D :D

No dost heca. Red mora bit. :roll:
Jaz sem ugotovil, da v tej recesiji al kaj že to je, mi je bolj ekonomično opazovat dogajanje z barke, kot pa sred Ljubljane.
V poslu ni, da bi se pretegnil in kaj kurc... gremo na morje.
Torej mislim, da mi rata prijadrat dol tudi letos in potem, kako si že napisala, Poros/Kefalonija? Prav. Tako ali tako imam plan do Zakintosa potegnit in tam obiskat grškega prijatelja.
Ampak pri meni je z plani zelooo tako takoooo.
Želim biti v Jonskem morju več kot samo dobre dva tedna in ker ima moja mesec na voljo, sem si zamislil, da jaz lepo laganini ene dva tedna prej proti Krfu. Tam se bom pomoje vezal v Mandraki (če se izpogajam za kako pametno ceno), ker mi je krasno it zvečer v mesto Krf na frappe in potem karkoli že.
Ti pošljem gsm cifro pa te zadeve in morda pa res.
Če se dobimo mi častiš eno "sranje" v wcju s kahlcam:)) midva pa narediva en dober roštilj.
Sicer je pa danes "šele" 17. maj in do takrat je še daleč. Pa še barko moram pošmerglat do takrat (zakaj to vedno delam, ko je vroče?!).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta