Do Dalmacije in nazaj 2011
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
No, saj se razumemo. Lahko bi bilo tudi: Kako preživeti 15 dni brez Riomare.
Ampak Pajer, jaz sem čisto resno mislil. Prepričan sem, da nas večina, ki plujemo po Jadranu, voha slastne dišave ribjih specialitet le ko gremo mimo ali skozi gostilno. Precej bolj nam je poznan vonj po pašti (testeninah). In to samo zato ker smo v tem pogledu - telebani. Nujno rabimo zgoraj omenjeni priročnik, kateri bi opisal kako priti do primernega ulova na dopustniški plovbi med Jadranskimi otoki.
Ampak Pajer, jaz sem čisto resno mislil. Prepričan sem, da nas večina, ki plujemo po Jadranu, voha slastne dišave ribjih specialitet le ko gremo mimo ali skozi gostilno. Precej bolj nam je poznan vonj po pašti (testeninah). In to samo zato ker smo v tem pogledu - telebani. Nujno rabimo zgoraj omenjeni priročnik, kateri bi opisal kako priti do primernega ulova na dopustniški plovbi med Jadranskimi otoki.
Jadranje je odklop
MarjanT napisal/-a:No, saj se razumemo. Lahko bi bilo tudi: Kako preživeti 15 dni brez Riomare.
MarjanT, če tole dvoje naštudiraš, potem bo to zagotovo super, samo prijema pomoje še vedno ne bo oziroma bo, če se slučajno pokrompirja...
Žarko Benčić: Udicom Po Jadranu
Aldo Ivanišević: Sportski ribolov na moru
pajer1
Bravo.....
Samo, da je burja mimo in že drvim okoli Mišnjaka...
b9
Samo, da je burja mimo in že drvim okoli Mišnjaka...
b9
.
Sem zelo počaščen, ker me tako hvalite, za moje pojme preveč.
Stvar je pa zelo enostavna, vsaj zame.
Ribe so! Definitivno!
Življenja v vodi nasploh je dovolj, sploh pa za nas športne ribiče.
Kako pa to ven spravit?
Pa na krožnik.
Tukaj pa misli začnejo švigat na vse strani.
Kaj je tisto, kar naredi rezultat.
Predvsem in daleč na prvem mestu je samo eno zelo pomembno dejstvo.
Uživam v tem.
Zelo rad to počnem.
Pa tudi če me zebe, ali mi je vroče, če sem moker, ali lačen, ali če se je treba doma malo "fajtat" .....
To niso samo tiste ure konkretno preživete na ribolovu. Že doma v miru se začne ribolov. Priprava opreme, podmazovanje mašinc, vezanje vsemogočega pribora, ..... pospravljanje v torbo, da bo vse "mis en place" (vse na svojem mestu, vse pri roki), pa še kaj te zj**e na vodi. Dril, taka prijetna nirvana, ko si v pričakovanju in upanju dobrega ribolova.
Vaba!
Kaj se bo lovilo in na kaj!
Ko daš te faze mimo, greš pa lovit in uživaš. Domov prineseš za dve tri "južne" pa smo vsi zadovoljni.
Ko pa plujeva pa ni potrebno hodit v gostilne, ker gostilno vozim s seboj.
Ja to je sedaj, ko že kar obvladam stvar.
Bo kar držalo!
Začetki ribolova segajo pri meni kakih 45 let nazaj. Še čisto mali mulček sem poskušal ribe ven z vode zbezat. Sava, Pšata, Gobovšek, potoki po dolenjskem, itd. Na roke, vilice, 5m laksa trnek in glista. Uf kje je že to. Kasneje pa "raubšicat" s kratko teleskopko in blinkerjem, pa hitro tečt pred Jožetom, da ni ušesa navijal. Ko sem pa malo zrasel pa z muharco na Bohinjki, Soči, Krki, Radovni, Unici, Idrijci, ....
Leta 1985 sem se pa zastrupil. In to z morskim ribolovom.
Glejte, trdim da se da v rekah kar skoraj 90% ugotovit kje je riba in kakšna. V tolmunih, tomfih, brzicah, pod slapom, nad slapom, ...
Nemalokrat jo že prej opaziš in jo čisto ciljno loviš.
Morje je pa nekaj drugega. Na obali stojiš, pa ne vidiš drugega kot ogromno ravnino, vodo. Kaj, kako, kam, na kaj, s čim?
Pa greš lovit. S pomola, obale, če imaš srečo s čolna. Ker ni ravno uspešno se začneš izobraževat. Revije, knjige, izkušeni ribiči so prava enciklopedija, ....
http://www.sajam-knjiga.com/ProductCove ... 2084-a.jpg
http://ribolov-hrvatska.com/index.php
http://morski-ribolov.net/
(Žan ne bodi hud)
In še mnogo knjig, revij, v katerih je ogromno uporabnih informacij.
Uf, že kar malo hudo filozofiram!
OK, še nič ni zamujenega, tudi če niste začeli z ribolovom že v rani mladosti.
Rana ura, se vidi kdaj, da je zahod še tema, vzhod pa malo sveti. Zajtrk, kavica pa gremo za vodo.
Da, smo pripravljeni, ko vstane sonce in se razkadijo meglice.
In ko zaspaneti sredi dneva lezejo iz rjuh, jim že lahko ponudiš svežo ribo na žaru.
Kaj vam svetovat, namignit?
Za en način ribolova je ena oprema, za drugi druga, za tretji .....
Jadralcem vsekakor priporočam panulo.
Hlaponarji se pa odločite, če na vaše tepihe paše krvava riba, zelo aromatična vaba, pa še kakšna svinjarija.
Že decembra smo se menili, da se v januarju dobimo in poklepetamo samo o ribolovu in opremi. Morda se pa zgodi. Jaz sem za.
Dovolj fantaziranja, gremo lovit!
LP
.
Sem zelo počaščen, ker me tako hvalite, za moje pojme preveč.
Stvar je pa zelo enostavna, vsaj zame.
Ribe so! Definitivno!
Življenja v vodi nasploh je dovolj, sploh pa za nas športne ribiče.
Kako pa to ven spravit?
Pa na krožnik.
Tukaj pa misli začnejo švigat na vse strani.
Kaj je tisto, kar naredi rezultat.
Predvsem in daleč na prvem mestu je samo eno zelo pomembno dejstvo.
Uživam v tem.
Zelo rad to počnem.
Pa tudi če me zebe, ali mi je vroče, če sem moker, ali lačen, ali če se je treba doma malo "fajtat" .....
To niso samo tiste ure konkretno preživete na ribolovu. Že doma v miru se začne ribolov. Priprava opreme, podmazovanje mašinc, vezanje vsemogočega pribora, ..... pospravljanje v torbo, da bo vse "mis en place" (vse na svojem mestu, vse pri roki), pa še kaj te zj**e na vodi. Dril, taka prijetna nirvana, ko si v pričakovanju in upanju dobrega ribolova.
Vaba!
Kaj se bo lovilo in na kaj!
Ko daš te faze mimo, greš pa lovit in uživaš. Domov prineseš za dve tri "južne" pa smo vsi zadovoljni.
Ko pa plujeva pa ni potrebno hodit v gostilne, ker gostilno vozim s seboj.
Ja to je sedaj, ko že kar obvladam stvar.
pale
Objavljeno: Pon Jan 30, 2012 18:47 Naslov sporočila:
fantje pajer bo napisal kilometrina in volja
Bo kar držalo!
Začetki ribolova segajo pri meni kakih 45 let nazaj. Še čisto mali mulček sem poskušal ribe ven z vode zbezat. Sava, Pšata, Gobovšek, potoki po dolenjskem, itd. Na roke, vilice, 5m laksa trnek in glista. Uf kje je že to. Kasneje pa "raubšicat" s kratko teleskopko in blinkerjem, pa hitro tečt pred Jožetom, da ni ušesa navijal. Ko sem pa malo zrasel pa z muharco na Bohinjki, Soči, Krki, Radovni, Unici, Idrijci, ....
Leta 1985 sem se pa zastrupil. In to z morskim ribolovom.
Glejte, trdim da se da v rekah kar skoraj 90% ugotovit kje je riba in kakšna. V tolmunih, tomfih, brzicah, pod slapom, nad slapom, ...
Nemalokrat jo že prej opaziš in jo čisto ciljno loviš.
Morje je pa nekaj drugega. Na obali stojiš, pa ne vidiš drugega kot ogromno ravnino, vodo. Kaj, kako, kam, na kaj, s čim?
Pa greš lovit. S pomola, obale, če imaš srečo s čolna. Ker ni ravno uspešno se začneš izobraževat. Revije, knjige, izkušeni ribiči so prava enciklopedija, ....
http://www.sajam-knjiga.com/ProductCove ... 2084-a.jpg
http://ribolov-hrvatska.com/index.php
http://morski-ribolov.net/
(Žan ne bodi hud)
In še mnogo knjig, revij, v katerih je ogromno uporabnih informacij.
Uf, že kar malo hudo filozofiram!
OK, še nič ni zamujenega, tudi če niste začeli z ribolovom že v rani mladosti.
Rana ura, se vidi kdaj, da je zahod še tema, vzhod pa malo sveti. Zajtrk, kavica pa gremo za vodo.
Da, smo pripravljeni, ko vstane sonce in se razkadijo meglice.
In ko zaspaneti sredi dneva lezejo iz rjuh, jim že lahko ponudiš svežo ribo na žaru.
Kaj vam svetovat, namignit?
Za en način ribolova je ena oprema, za drugi druga, za tretji .....
Jadralcem vsekakor priporočam panulo.
Hlaponarji se pa odločite, če na vaše tepihe paše krvava riba, zelo aromatična vaba, pa še kakšna svinjarija.
Že decembra smo se menili, da se v januarju dobimo in poklepetamo samo o ribolovu in opremi. Morda se pa zgodi. Jaz sem za.
Dovolj fantaziranja, gremo lovit!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov