Morjeplovci na regati

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Maj 07, 2012 10:20

Jape: moral bi videti vsaj dve zastavici. Na sliki poglej kje smo bili

Slika

Kr en: Izgleda, da so tudi jadralci v Červarju. Prvo mesto je osvojil starejši možakar, kateri uživa penzijo v Brtonigli. Je Slovenec, delal pa je v Švici. Jadrnica je Bavarija, ne vem pa točno kateri model.

Al: A tudi ti nisi videl zastavic ?
Jadranje je odklop
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Po Maj 07, 2012 10:24

MarjanT napisal/-a:Jape: moral bi videti vsaj dve zastavici. Na sliki poglej kje smo bili

Slika

Kr en: Izgleda, da so tudi jadralci v Červarju. Prvo mesto je osvojil starejši možakar, kateri uživa penzijo v Brtonigli. Je Slovenec, delal pa je v Švici. Jadrnica je Bavarija, ne vem pa točno kateri model.

Al: A tudi ti nisi videl zastavic ?

Auč, mi pa očitno optika ne špila. Je pa res ,da sem se vezal zraven barčice Kapetanije.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Maj 07, 2012 11:15

kr en napisal/-a:
Tex napisal/-a:........ a pokal so vam pa v Červar odpeljali ;)

Kdo pa zna V Červarju tud jadrat, ne sam pit ? :shock:

A kr en, tud taki se najdejo ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Maj 07, 2012 11:51

Marjan lepa reportaža. Sem se prejšnji teden gibal približno na isti ruti (Ankaran - Červobil - Susak - Silba - Ilovik - Unije pa nazaj) Škoda ker se nam ni uspelo dobit. Pa drugič :D
Od morjeplovcev pa med otoki nisem srečal nikogar. Edino v Istri je bilo pa pestro (celotna Červobilska ekipa, Clipper, Barba&Capo).
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 07, 2012 19:24

@Marjan T
Nisem. Nisem niti gledal. V Mul sem se pripeljal za tistim Italjanom z modro barko, ki je na sliki desno (tam je že kar nizka voda).
Ena jadrnica (tam kjer je označen MarjanT) se je ravno vezala in nekdo mi je rekel, če se bom vezal zraven a tam ni več prostora. Malo naprej dol po pomolu pa ni bilo muringov.

Potem sem šel pa lepo ven na sidro (kot skorajda zmeraj na Silbi) in nato čez otok na bevando in še na ene par v Cafe Turist na vrhu (tam kjer majo biljard...).

Če je CAR tisti tam z Elanko z modrimi črtami, potem smo skupaj sidrali tudi na Istu...
Na začetku pomola na levi (gledamo sliko) je pa bila Elan 434 od Podgorška (tečaji INOX); jo prodaja že kar nekaj časa. Je pa barka v nulo. Mimgrede.

No ja, bilo je krasno vreme in dober veter.
Včeraj sem prišel domov in že bi nazaj...
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Po Maj 07, 2012 19:47

Al a potem ste bili tisti fantje, ki ste se šli na Istu zjutraj potapljat in sem vas spraševal iz prijateljevega Windy-a. Jaz sem bil z Elanko in zastavico Morjeplovec, ki je kar vidna.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 07, 2012 20:02

CAR napisal/-a:Al a potem ste bili tisti fantje, ki ste se šli na Istu zjutraj potapljat in sem vas spraševal iz prijateljevega Windy-a. Jaz sem bil z Elanko in zastavico Morjeplovec, ki je kar vidna.

Res je.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Maj 07, 2012 20:05

al, izgleda, da si prišel tik za nami. Modra motornjača je prišla ko še nismo bili dobro privezani. Videl sem pa tudi jadrnico, ki je za nami prišla noter in nazaj ven, ter se sidrala. Verjetno si bil ti.
Jadranje je odklop
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 07, 2012 20:06

MarjanT napisal/-a:al, izgleda, da si prišel tik za nami. Modra motornjača je prišla ko še nismo bili dobro privezani. Videl sem pa tudi jadrnico, ki je za nami prišla noter in nazaj ven, ter se sidrala. Verjetno si bil ti.

Tud to je res :)
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Po Maj 07, 2012 20:07

Potem pa ne vem kam ste gledali :D. Ampak ti pa nisi imel zastavice Morjeplovec ali pa sem jaz slep. Ko sem se sidral sem vas še vprašal kako drži sidro in se sidral pred vas kasneje pa se je meni na bok vezal še Grand Bank. Upam, da se naslednjič srečamo in spoznamo, ker tako lepe jadrnice se bom pa že zapomnil, ker jih ni veliko na Jadranu.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 07, 2012 20:13

CAR napisal/-a:Potem pa ne vem kam ste gledali :D. Ampak ti pa nisi imel zastavice Morjeplovec ali pa sem jaz slep. Ko sem se sidral sem vas še vprašal kako drži sidro in se sidral pred vas kasneje pa se je meni na bok vezal še Grand Bank. Upam, da se naslednjič srečamo in spoznamo, ker tako lepe jadrnice se bom pa že zapomnil, ker jih ni veliko na Jadranu.

Ko si ti spraševal, če sidro drži smo se mi že kar dobro "držali" za mizo.hehe... Na barki sem bil s svojo drago in dvema prijateljema (iz manjše barke) in smo se ujeli na Istu ter potem nenačrtovano bluzili cel teden. Res krasno.
Nismo nič okoli gledali tako, da sorči ampak res nisem opazil. Zastavice pa jaz nimam. Ups.
Ob šestih zjutraj smo šli pa malo glave ohladit na en otoček južno (pri vhodu v zaliv Ista). Brrr
Naslednjič pa kar hop na barko. Nič vprašat!
:D

Hvala za kompliment :roll:
PeterV
Admiral

OdgovorNapisal/-a PeterV » Sr Maj 09, 2012 22:15

Lepe lušte si mi naredil!
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral

OdgovorNapisal/-a MarjanT » So Nov 24, 2012 15:32

Malo obujanja spomino na pomlad in poletje.
Link do video posnetka iz iste plovbe.
http://www.youtube.com/watch?v=eC3sFRIReJE&feature=youtu.be
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » So Nov 24, 2012 17:21

Krasno... če že ne morem na barko, mi vsaj takale zadeva naredi gušte...lepo.
MORJE, ŠIROKA CESTA..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov