Palagruža 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
matejofski
- Viceadmiral
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Alesjo prosim poročaj koliko je burje, smer vetra hitrost vetra, višina valov, hitrost, smer plovbe...?
Predvidevam, da piha konstantno 28-33kn z refuli do 40+kn. Ali ima Polanc viharni flok?
Peljite ZA Suskom in nato direkt na Premudo, ker za Suskom burja obrne bolj južno in boste imeli lepo smer. Otoki bodo delali zavetje in valovi bodo veliko bolj znosni.
LP NT
Predvidevam, da piha konstantno 28-33kn z refuli do 40+kn. Ali ima Polanc viharni flok?
Peljite ZA Suskom in nato direkt na Premudo, ker za Suskom burja obrne bolj južno in boste imeli lepo smer. Otoki bodo delali zavetje in valovi bodo veliko bolj znosni.
LP NT
alesjo napisal/-a:Tricetrt kvarnerja mocna burja zelo
tezko. morje skoraj vsi valovi se lomijo genova pospricana pet metroov nad morjem
Evo, mi pa ze mimo Palagruze... Pravzaprav smo trenutno med Lastovim in Suscem. Smo se odlocili, da ne ostanemo na sredi, ker vsake 5 minut na Vhfu poslusam Gale warning..
Sicer pa pri nas lepa mirna noc, skoraj brez vetra. Ves cas na motor. Luna nam je obsijala vse, ko pa je okrog 4ih zasla, se je pojavilo na tisoce zvezd. Res poezija. Do 1ih smo bili na avtocesti, kjer Ais res pomaga, potem pa nismo srecali nikogar vec.
Srecno prepluli pobesneli kvarner vala krepko preko dva m mokri in dobro posoljeni za na zar jemo zasluzeno kosilo. Tako tezkega kvarnerja ni se nihce od nas dozivel veter konstantno preko 30 refuli tudi preko 40 vsi valovi beli prsec nas je dobro obdelal rdece oci kot zombiji imamo postanek na unijah blizu srakan kmalu naprej mimo srakan ob losinju. L.p.vsem
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Vidim da kar dobro piha. V kolikor greste po planu naprej bi jaz šel na vašem mestu po zunanji strani Dugega otoka in Kornatov. V nedeljo zvečer burja rahlo ojača. V zaledju otokov bo malo do nič valov vetra pa ravno dovolj, da boste leteli. Če plujete brez prestanka ste sedaj nekje od polovice do konca Dugega otoka.
LP NT
LP NT
-
al
Glede na to, da vas spremlja cel forum: Ni vam potrebno za vsako ceno doseči cilj, da bi nekaj dokazali… Varnost je na prvem mestu. Sicer ste izkušeni jadralci, zato odstop ni kapitulacija, ampak samo dokaz, da ste res izkušeni, in da ne gre izzivati usode.
Mogoče podvig ponovite naslednje leto, kjer se vam bo pridružilo še več jadrnic, saj kapitan Polanc ve, kdaj je dost, in je potrebno odnehat.
Srečno, in po pameti!
Mogoče podvig ponovite naslednje leto, kjer se vam bo pridružilo še več jadrnic, saj kapitan Polanc ve, kdaj je dost, in je potrebno odnehat.
Srečno, in po pameti!
-
al
Sej to je res ampak sedaj imajo fajn burjo za dol in če bi odnehali se bi v močni burji (danes, jutri) vračali nazaj, kar pa je še bolj zaj...
v četrtek bo krasen jugo za nazaj (ok, pa potem spet burja).
Jaz mislim, da skoraj ne bi mogli imeti boljših pogojev. No, burja je očitno kar močna amapk saj so šli na offshore...
Malo mi je žal samo za kakšen tunin steak, ker mislim, da v tem ne vlečejo še panule
v četrtek bo krasen jugo za nazaj (ok, pa potem spet burja).
Jaz mislim, da skoraj ne bi mogli imeti boljših pogojev. No, burja je očitno kar močna amapk saj so šli na offshore...
Malo mi je žal samo za kakšen tunin steak, ker mislim, da v tem ne vlečejo še panule
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov