Palagruža 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
Bouges Nina
- Admiral
-
al
andrejv napisal/-a:Brindisi expres se javlja...trenutno jadramo mimo Pasmana proti severu. 24 vozlov vetra, gre super. V zadnjih 24 urah smo imeli polno novih izkusenj, morala pa je predvsem , da ne imeti vklopjenega Aisa, ce se ne mislis prijavit.vec pa v posebnem porocilu.
Skrbi pa me malo kvarner, ce ne bo jutri prehudo...
Huh, ja, si predstavljam, da ste imeli kak zanimiv klic kapetanije ali celo obisk.
Teritorijalne vode niso problem, lahko jih prečkaš po načelu neškodljivega prehoda. Notranje vode so pa druga zgodba. Torej, povsem legalno bi lahko pluli po zunanji strani Kornatov in Dugega, tudi bližje kot 12 milj.
Kaj pa delate ob Ugljanu je pa težje razložiti, če niste prijavljeni.
Upam, da vas tale burja reši sitnosti. V notranje vode ne smeš, razen v primeru višje sile. Tale burja se verjetno lahko kvalificira, saj je bilo izdano upozorenje, bi se pa morali praviloma javiti po VHF-u in prijaviti kakšne težave imate in kakšni so vaši nameni preden so vas našli in vprašali za papirje. Jaz bi se verjetno izgovarjal na to, da so se zaradi vetra delu posadke vnele oči, tako da niso mogli več varno držat straže. Preostali pa so zaradi preutrujenosti morali poiskati začasen zaklon, dokler se malo ne odpočijejo, sicer bi težko zagotavljali varnost plovila in posadke ker bi težko zagotovili zahtevo po nenehnem opazovanju.
Odvisno od tega s katero nogo je vstal policaj bi jo s tem lahko zvozil, pa ne.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
andrejv napisal/-a:alesjo napisal/-a::D palagruza team posle kupanja krenila dalje dalje. Kanal za premudo smo prepluli dokaj ugodno saj je pihalo samo do 30 vozlovzdaj pa letimo mimo molata veter konstantno 26.
Alesjo, tu govoris o kanalu med Premudo in Skardo?
Ja tocno tako kot si napisal. Varno plovbo.
-
Bouges Nina
- Admiral
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Sapca in jaz sva včeraj (nedelja) jadrala s Sapco okrog Lošinja in po Lošinjskem kanalu. Na zahodni strani je bilo videti štiri ali pet jadrnic, ki so plule proti jugu, v prehodu Kozjak pa srečala eno, namenjeno v preliv in najbrž na Ilovik. Sicer na vzhodni strani med sva v celem dnevu do okrog 17. ure nisva videla nobenega plovila. Takrat pa je en čoln nekaj plul sem in tja in se spet ustavljal mogoče 500 m od luke Nerezine.
Vreme je bilo najbrž zjutraj navadna, pod večer pa 'škura' burja, ampak današnji vzorec za Kvarner bi moral biti navadna burja.
Vreme je bilo najbrž zjutraj navadna, pod večer pa 'škura' burja, ampak današnji vzorec za Kvarner bi moral biti navadna burja.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov