smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Avg 03, 2016 19:54

Wolf napisal/-a:
No. 1 napisal/-a:Jst v 500 miljah le eno

Ne vem kje to plujete- jaz pa sem moral sem ter tja celo pobegniti za kakšen dan od zastavic :D

Što južnije to tužnije kar se zastavic tiče. Trenutno Molat, jutri Ist ali Olib, v petek zjutraj pred poslabšanjem pa domov v Novaljo in počasi ven. Je že cajt. :D
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Sr Avg 03, 2016 20:16

Slika

A kdo pozna tega tipa z tavelko Morjeplovec zastavo? Se mi je nalimal na bok na Iloviku... ;)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Avg 03, 2016 20:41

Lure napisal/-a:Slika

A kdo pozna tega tipa z tavelko Morjeplovec zastavo? Se mi je nalimal na bok na Iloviku... ;)

Haha s tem tipom sva bla parkrat nalimana z boki nekaj dni nazaj :wink: .
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Avg 03, 2016 20:44

tomaz_slo napisal/-a:
Wolf napisal/-a:
No. 1 napisal/-a:Jst v 500 miljah le eno

Ne vem kje to plujete- jaz pa sem moral sem ter tja celo pobegniti za kakšen dan od zastavic :D

Što južnije to tužnije kar se zastavic tiče. Trenutno Molat, jutri Ist ali Olib, v petek zjutraj pred poslabšanjem pa domov v Novaljo in počasi ven. Je že cajt. :D

Jaz pa bom jutri se v simunih na pagu pol pa bom verjetno se malo na molat picu ali pa olib silba odvisno od vetra. :D
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Sr Avg 03, 2016 23:40

Lure napisal/-a:Čez kak dan bi rabili vodo, pa ne bi šli v marino. Baje na Silbi ni koncesionarja in vode ni, kakšna druga opcija med Silbo, Olibom, Premudo in Istom?

Vodo imajo na Istu (južna luka), če se prav spomnim je cena 70 HRK/100 l, nimajo pa elektrike.

Sicer je malo izven tega območja, voda pa je po 50 HRK/100 l tudi na Molatu (Lućine), elektrika je v ceni priveza.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Avg 04, 2016 05:46

Tadejko napisal/-a:
Lure napisal/-a:
Vodo imajo na Istu (južna luka),

Sicer je malo izven tega območja, voda pa je po 50 HRK/100 l tudi na Molatu (Lućine), elektrika je v ceni priveza.

Kdaj si pa bil na Istu, da to veš?

Na Istu je sedaj, že nekaj let, v uvali Široka, južna luka, samo "privezište" in kot tako ne nudi vode, elektrike in toalet.

Glavna cisterna, ki ima zajetje na hribu je stalno počena kot Muki,

Slika

ki sedaj kao lovi ribe.

Tanker Zrmanja,

Slika

vozi vodo po otokih, ko jo naročijo. Cena kubika je 18 kun za otočane, oz, vse , ki imajo stalno prebivališče ...., za ostale je pa 94 kun, tako, da ......
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Če Avg 04, 2016 06:46

pajer1 napisal/-a:
Tadejko napisal/-a:
Vodo imajo na Istu (južna luka),

Kdaj si pa bil na Istu, da to veš?

Na Istu je sedaj, že nekaj let, v uvali Široka, južna luka, samo "privezište" in kot tako ne nudi vode, elektrike in toalet.

Pred 14 dnevi (20. 7. 2016) smo se čez dan ustavili tam. Mornar, s katerim sem govoril, mi je rekel, da elektrike ni, voda pa se plača posebej.
Ker smo hoteli tudi elektriko, smo popoldan zato potegnili do Molata, tako da izkušnje s točenjem tam iz prve roke res nimam.
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Če Avg 04, 2016 09:08

Na Istu, vode uradno ni. Ko pa poveš mornarju, da je kriza, da nujno rabiš vodo, je odgovor možemo se dogovorit.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Avg 05, 2016 15:01

:D jaz pa sem danes ob jugu lepo odjadral in simunov-pag pa med olibom in silbo med grebeni in do premude v slabih stirih urcah, tako sem zdaj na sidru zaliv premuda in fronta iz italije se ze pocasi bliza. Kot kaze bo ponoci kaj zagrmelo in jutri pride na obisk Gospa Burja :lol: pa bomo vidli kaj bo rekla :wink: Ce pa kdo pluta tu mimo se lahko oglasi na wince al pivce. :D
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Avg 05, 2016 16:55

Smo lepo jadrali med Punta križo in Rabom. Zdaj smo se zavlekli v marino Rab, da počakamo da tale fronta gre čez in da burja vsaj malo popusti. Je že čisto in zatišje pred kažinom. ;)
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Avg 05, 2016 20:59

Lure napisal/-a:Smo lepo jadrali med Punta križo in Rabom. Zdaj smo se zavlekli v marino Rab, da počakamo da tale fronta gre čez in da burja vsaj malo popusti. Je že čisto in zatišje pred kažinom. ;)

Na Rabu bo v kratkem kar sekalo. Jaz imam čoln že na suhem. Miletov pa je privezan v zalivu...
Uporabniški avatar
Lure
Admiral

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Avg 05, 2016 22:14

Ja, zdaj piha severozahodnik, dežuje in nekaj strel v okolici. V luki visoka plima.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Avg 06, 2016 00:15

Jaz pa maloprej dozivel najhujso tramontano kar jih pomnim, na premudi sem na sidru. Skoraj eno uro sem imel uzgan motor tako da sem malo preventivno pomagal sidru. Strela je enkrat usekala zelo blizu barke,nisem stel ampak strele so rukale tako da se je videlo kot podnevi, koliko je pihalo da ne govorim. V glavnem sidro je drzalo in tudi dva veza po krmi na obalo, se nikdar ni tako treslo barke, kot bi bil pod njo vibrator.Zdaj pa kaze da grem koncno spat
:)
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » So Avg 06, 2016 12:24

Alesjo, ravno sem se spraševal kako si preživel včerajšnja neurja na Premudi. Bil si tako rekoč v prvi bojni vrsti. Važno je da je vse v redu z vami- očitno imaš dobro sidro in obvladaš sidranje. Danes te bo še malo tresla burja vendar bo občutek boljši kot ob neurju.
Srečno še naprej.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Avg 06, 2016 13:45

Wolf napisal/-a:Alesjo, ravno sem se spraševal kako si preživel včerajšnja neurja na Premudi. Bil si tako rekoč v prvi bojni vrsti. Važno je da je vse v redu z vami- očitno imaš dobro sidro in obvladaš sidranje. Danes te bo še malo tresla burja vendar bo občutek boljši kot ob neurju.
Srečno še naprej.

Ja, res smo bili sredi oluje to noc(pa se praznik so imeli vceraj hrvati :wink: ) sidro pa imam wasi, sem prej sel preverit celo lok sidra je vkopan, tako ga je sila vetra zakopala, sem pa sidral na 4 m globine potem imam 5m verige fi10 in do barke sem spustil se 30m vrvi tako je bila barka na 2,5 m globine. Po krmi sem pa bil vezan levo desno na obalo. Naj povem se to da je tu ob burji popolna bonaca le veter malo pometa,je pa najbolj mirno v juznem kraku.l.p. alesjo

Kdo je na strani

Po forumu brska: dj75 in 2 gosta