smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Po Sep 05, 2016 18:51

Bo približno držalo. ( vsaj 7 let nazaj je blo tako )
Ko sem leta 2009 v marini Porto Montenegro ( takrat je bila v izgradnji - dva pomola sta bila kompletno končana ) od Slovenca najel jahto (mal pod 20m),
je bilo gorivo "Tax free" za 50 % cenejše od uradne cene.
Je pa to lastnik čarterja urejal....in korektno ponudil dalje - meni kot najemniku.

Hmm, smo bili pa že takrat z 18m bolj palčki na tistih pomolih.

Uživajte in lp
kalužni mali
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Po Sep 05, 2016 19:04

polanc napisal/-a:ja je blo mal pod evro normalno,če daš 22 posto davka stran je ene 75 centu pol pa prištej 90 e..sicer ti maš kake 2000 l .35 centu je bila v Tuniziji nafta 3 let nazaj

V Egiptu (Safaga) cena bencina 17 centov/liter...
https://vodovod-rh.si/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Sep 05, 2016 21:14

Ja super če je tko.Pol glej da boš mel prazne tanke in še kak balon cisterno,da pol v tank pretočiš.Balon pa ti ne zavzema placa.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Sep 06, 2016 08:42

Kaj balon,vsaj plastično cisterno (na paleti) 1000litrov si nabavi prej, ko vpuješ v Črno goro :lol: :roll: :lol:
mirno morje
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Sep 06, 2016 16:51

Ne hecam se na katamaranu so imeli vreče za gorivo in so pol pretankal.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 06, 2016 20:34

Hallo freunde! Das ist ien Urlaub debate, nicht Verbrauch! :x

Da se naute še tle zarad nafte skregal, tko kt zadnjič. :wink:
Pa še sem algoritme in integrale limal. :)
Nazadnje spremenil kr en, dne To Sep 06, 2016 20:36, skupaj popravljeno 1 krat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 06, 2016 20:36

Še dobr da mamo forum.
Od zdaj hodim tankat samo še v Montenegro.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Sep 06, 2016 22:40

Dej kr kalužo nalij do vrha, jst bi meu tut kako kilco :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Sep 09, 2016 13:00

Pisd... pri kosilih za 200eur gledate sedaj kje bo nafta cenej...

H20 seb nalij, za druge pa v morje zlij...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » So Sep 10, 2016 09:14

@Branius Wateringis
Samo toliko da veš, da nestrpno čakamo tvoj potopis in s tem hlaponarsko videnje Grčije.
Mimogrede; čestitke za podvig!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Sep 17, 2016 12:07

Zaradi zasedenosti, kot sem domneval, ni šlo na praznik v Ribiško naselje.

Petek, 9.9 - fitnes s kopanjem krompirja blizu Ljubljane, enako ponedeljek, 12.9. :wink:
Sobota, 10.9. - zaključna regata za pokal mini-12 v Bohinju
    Regato je zmagal Marko Krebelj, prehodni pokal (prehodno) odnese domov Staš Mlakar iz JK LokaTiming (kolikor vem, enako število točk kot Marko, enako število zmag - in Marko ima zadnjo, ampak v 'reglcih' menda piše, da gredo tudi po drugih mestih in tako torej Staš). Zgodba v temi bo, ko bodo slike :oops:
Nedelja, 11.9. - bil povabljen na rojstni dan Mic-a - iz družine, ki tudi jadra.
    Ostali so prišli na hrib v Polhograjskih hribih z avtomobili, jaz s kolesom. Za Texa in podobne, roštilj je bil Weber, kolo je bilo polnovzmeteni Scott, pivo in vino je bilo razno, tudi neka sadna reč z alkoholom (bovla?). Ena od atrakcij je bila streljanje z zračnim orožjem (postrelili so vso razpoložljivo municijo, vse tarče velikokrat zadete, nič žrtev). Puška in pištola, ki sem jih imel pred kakim letom v rokah, ko sta mi bili orodje za rehabilitacijo po izpahu rame, sta bili nastreljeni, za eno starejšo in malo zapuščeno - a sicer dobro - so me zadolžili, da jo moram še 'spedenati'.
Torek in sreda, 13.9 priprava in 14.9. - izvedba teambuildinga za oddelek ene banke z mini12 v Bohinju
    En od postopkov za teambuilding je, da postaviš ljudi pred zanje nov izziv. Tako so lahko člani skupine presenečeni, kako kdo uspe pri čem, s čimer se sreča prvič in pogled ostalih nanj(o) in na njegovo ali njeno uporabnost v skupini se spremeni...
    Mislim da je skupino devetih pripeljala članica JK Loka Timing, in pole naju iz JK Bohinj ji je pomagal še Janez tudi iz JK LT.
    Zadeli smo lep dan, tako da smo okrog 9-10 ure smo začeli ob sapicah (okrog enega vozla), ki so postopno jačale ravno toliko, kolikor so se udeleženke in udeleženci naučili.
    Ko je občutek za osnove približno bil, smo se šli regato. Moj cilj ni bil, da udeleženci postanejo 'samostojni ubogalci' - tisti, ki potegnejo, kar jim rečeš - ampak tisti, ki bodo sami nastavili jadrnico tako, da bo stekla, in vedeli, zakaj so kaj naredili.

Tako sta dve, ki jim je pri polovici enega od plovov steklo, vriskali od navdušenja eno celo stranico plova - in ena od njiju, ki še nikoli ni jadrala z ničemer, je tudi zmagala njihovo regato.

Ko so ji rekli, da mora, ko je zmagala, skočiti v vodo, je tudi skočila. Izkazalo se je, da je bila voda v sredo več ko 22°C, tako da je potem večina tima in inštruktorske ekipe poskakala v vodo.

Današnja regata 'za svinjsko glavo' je pa odpovedana (zato imam čas za tole). Radarska slika padavin kaže, da več ali manj vse dopoldne na tistem koncu precej svinjsko lije. Ne glede na to, da tudi tu kaj pade, se bom zdaj spravil ven (na kolo).
Slika
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne So Sep 17, 2016 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Sep 17, 2016 12:14

Bravo Marjan. Saj pravijo, da ima človek v penziji manj časa :)
A pomol imate zdaj urejen, v Bohinju?

Tudi jaz na kolo, do Mosteca, na piknik :) Dežja ne bo 8) :?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » So Sep 17, 2016 12:55

Dobro, pridem še jaz tja.

Jutri je predvidoma ob devetih pohod iz Črnuč na Rašico (jaz sem povabljen že na eno kavo prej).

Pomol je...
    Spomladi smo ga odstopili občini, tako da je zdaj občinski in ne več klubski (in tudi vpisan, in se ga ne bo več treba umakniti čez zimo, ampak se ga tud ne bo več dalo razstaviti), pod pogojem da smo lahko mi uporabniki in da nam dajo deske (macesen?), s katerimi smo ga obili. Na njem je zdaj tudi zaboj, v katerem so lahko jadra in podobno - to je bilo nekaj let nekaj 100 m stran.

Uporabnino boje smo pa - kolikor vem - plačevali že odkar obstaja klub, tako da tu kar zadeva nas in zaračunavanje ni nič novega.

Lokacijo so nam za nekaj 100 m prestavili - bližje k rtu s kipom kozoroga. Nabral sem tudi kubik-dva kamenja iz vode pri pomolu (kjer bi drugače nasedli na krmilo) in ga zatlačil v breg zraven pod eno lesko, kjer sicer valovi izpodkopavajo. Če bodo korenine leske prijele v to, najbrž ne bo več izpodkopavalo, če ne bodo, sem pa imel samo fittness, ki ga ni bilo treba plačati (in bom imel še eno tako priliko naslednje leto).

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Sep 29, 2016 08:07

Od sobote, 25.9. do včeraj: iz Sukošana med otoki in otočki med Zadrom, Dugim otokom in Žutom regata za prehodni pokal JK Odisej. Jadrnice monotip SAS Vektor 36 - (in ena Elan-ka v kategoriji Open - Srečko na njej je plul izvrstno).

Vsako leto je nekaj manj plovil in udeležencev. Nekateri se postarajo, nekatere stisnejo finance, nekateri dobijo prirastke družćini in niso več prosti za regate - in premalo jih pritegne mlade. Letos je še termin še sovpadel s trgatvijo...

Na jadrnici, na kateri sem 'vskočil', nas je bilo tudi premalo in še od teh pol brez ali s premalo potrebnih izkušenj) :cry:

Še kot zanimivost - zlasti za tiste, ki občasno težijo 'o mini škafih' - teden pred to regato so imeli JK Odisej regato na mini-12 - tokrat na 8 jadrnicah JK Kočevje na Rudniškem jezeru. Kaže, da so Odisejci - iz prakse - mnenja, da so mini-škafi uporabni.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne So Okt 01, 2016 08:33, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Sep 30, 2016 07:50

Trenutno v Rogaču, po zajtrku pa naprej proti jugu. Kam se odločim sproti.

Vreme je toplo, sončno,le vetra ni, tako da jader ne obrabljam.

Včeraj zvečer sem bil prvič priča požaru na barki. Nemci so pripluli v Rogoznico z gorečo barko. Ko so se privezali je že ornk gorelo. Pridrveli so gasilci, sosednji dve barki sta odpluli.

Vžgalo se je pri motorju, potem se je razširilo v salon. Najprej so gasili z visokim tlakom-ni šlo. Potem so barko do vrha napolnili s peno, ne vem kako, še kar je gorelo. Potem je šel eden noter zvdihalcem in še s prahom sfiniširal. Sicer nisem bil noter, ampak verjetno je gótova.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov