smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 05, 2017 13:45

alesjo napisal/-a::D mimo rta sv. ivan pri verudi prijem palamide in zdaj v uvali maric pri barbarigi kmalu konzumiranje friske ribe :wink: 8) tudi malvazija je se v vinski kleti :lol: :lol: najrajsi ne bi nikoli vec sel domov :lol: lipo je na tom moru :wink:

Slika

Slika

Alesjo, če sešteješ, koliko malo te stane življenje ma morju, res nima smisla hoditi domov.
Uživaj! :wink:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Sep 05, 2017 18:45

Jebela, daj malo povej o podrobnostih ulova.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Sep 05, 2017 19:22

8) marchi hvala za lepljenje slik :wink: NT tebi pa hvala za odlicno navezo ki si mi jo napravil tako da letosnji dopust skoraj vsaki dan ujamem kosilo ali vecerjo uf res sem vesel saj je zame morska hrana nekaj najboljsega kar mi lahko das. Ugotavljam da je bilo najvec prijemov v jutranjih urah ko je bilo sonce za krmo saj se takrat vaba lepo blesci sredi dne pa ponavadi nisem imel prijemov. L.p. vsem 8) ob lepem soncnem zahodu pa ravnokar prebavljam palamido seveda imam zraven kozarcek rujnega :wink: :lol: :lol:
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Sep 05, 2017 20:08

Eno vprašanje: je treba palamido ob ulovu izkrvaveti?.....se mi zdi, da so na kreminatlih sledovi nizkrvavljene krvi
mirno morje
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Sep 05, 2017 21:24

Roman jaz sem ji takoj po ulovu odstranil glavo in ocisceno spravil v hladilnik kaj pa tiste ki jih ujamejo v mrezo? L.p. alesjo
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Sep 06, 2017 10:41

Ribiska: lansko leto smo peljali Lure-tovo barko iz Murtera v Izolo v tisti nekajdnevni mocni burji in je bila tipicna hitrost njegove Bavarie tam 7+ vozlov (cez Kvarner pa na case po valu tudi 10+ - Lure imas se kje tisti posnetek?). Sem pa vseskozi vlekel za sabo visko panulo in je biloz animivo, da je prijemalo tudi pri teh hitrostih (meni so vedno govorili, da je potrebno pocasneje panulirati - tam 3-5 vozlov?). Ker barke nismo upocasnjevali smo bolj malo potegnili na krmo, ker se je vse snelo oz. verjetno kar odtrgalo. Eno smo sicer uspeli povleci pa se to zato, ker smo ravno zavijali v nek zaliv - se tisti 'revci' je skoraj odtrgalo glavo zarai upora pred tem.

Sem pa letos na 3 tedenskem jadranju (okrog 500 milj) ulovil 7 palamid (navadna viska panula). Vse zjutraj, pred 9 uro. V ostalih urah dneva nic od nic.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Sep 06, 2017 19:42

Pravkar sidral v cervarju in sonce je palo u more :lol: :wink: tudi danes je na krov pristala palamida tako da lakote ne bo :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Sep 07, 2017 09:21

Se vedno v cervarju na sidru trenutno v jedru nevihte strele sekajo grmi kot na fronti in lijejo kubiki vode vidljivost par sto metrov na sreco ni hujsega vetra zaenkrat. Sem posnel mali filmcek in zanimivo vse je slisat razen gromov, cudno? L.p. iz napol potopljenega cervarja.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Sep 07, 2017 17:55

:D zdaj pa spustil sidro pred piratom v piranu kamor me je prinesel veter z imenom burja :wink: pri rtu savudrija je bilo kar pestro. In kaj bom sedaj naredil.? :D v hladilniku je vcerajsnja palamida ki je bila ... odlična 8)
Slika
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Če Sep 07, 2017 20:49

alesjo napisal/-a::D zdaj pa spustil sidro pred piratom v piranu kamor me je prinesel veter z imenom burja :wink: pri rtu savudrija je bilo kar pestro. In kaj bom sedaj naredil.? :D v hladilniku je vcerajsnja palamida ki bo kmalu pecena 8)

To pa je prava uživancija....ti privoščimo... :D
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Sep 08, 2017 09:03

Super 8) Najprej dober ulov, potem pa še dobro kosilo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Sep 09, 2017 10:41

Počasi se tudi dopusti končujejo. Včeraj sva s kolegom pričakala Alesija z boljšo polovico, ki sta se vračala čez tržaški zaliv po enomesečnem jadranju. V kar močni burji smo pojadrali do Devinskega gradu
Slika

in se na koncu ob dobri hrani in pijači še malo podružili na sidru, kar za Sesljanskim valobranom,
Slika

potem pa odpluli v varni pristan.
Slika

Najboljša pa je tale Alesijeva. Po enomesečnem jadranju, on ob šesih zvečer, ko smo po celodnevnem burja jadranju, na sidru popili in pojedli vse kar smo se namenili in malo poklepetali, Alesjo čito resno izjavi "Midva z Jadranko greva še malo pojadrat". Jadranka se je samo nasmehnila in seveda smo vsi skupaj odpluli v pristan :lol:

S tem razglašam, da je jesenski del sezone odprt! :D
Uporabniški avatar
hiljo
Poročnik korvete
Kraj: tolminska

OdgovorNapisal/-a hiljo » So Sep 09, 2017 13:55

A,zdaj mi je jasno,zakaj se mi alesjo ni oglasil.Kot vidim ste mel pijače dovolj. :D
Sem menjal olje na motorju in sva okrog petih in pol izplula in nardila en krog okrog školkišča.Smo se očitno ravno zgrešili,ker ko sva šla iz priveza tvoje barke ni blo tam.
Ja jesenske sezone se pa tud jaz veselim.
Upam,da kak dan kaj skupaj pojadramo.

lp Tomaž
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Sep 10, 2017 19:25

:lol: ja, hiljo signala nisem imel ko smo se lepo hranili in okrepčali v sesljanu z marchijem in njegovim kolegom. Me je pa marchi pričakal kar nekaj milj proti odprtemu, jadranje je bilo kar hard lagano :lol: :wink: 8) in marchi me tudi ni ujel do devina :lol: :lol: zakaj, ker je bila moja švedica hitrejša v veter :lol: 8)
Slika
Slika
In tako se je končal letošnji dopust. l.p. alesjo
Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

OdgovorNapisal/-a WSurfer » So Sep 30, 2017 14:25

Tole danes je bilo bolj nepričakovano ampak če je prilika je pač potrebno izkoristit za krajšo furco...

Kakšen od vas istrskih morjeplovcev v Novigradu oz. Červarju?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta