Preplutih 895Nm gumenjak "ZVERINA"
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
al napisal/-a:Lepo si se potrudil in lep dopust! Super.
Koliko pa leti tale Zverina? (naloženi, kot ste bili s polnimi tanki in v "solidnem" morju...)
potovalna hitrost je bila po nemirnem morju okoli 23 vozlov, če je bilo pa prav hudo pa ni padla pod 17-18 vozlov.
Tudi prejšnji teden ko sem se dva krat preplul Kvarner v zahodniku in burji okoli 25 vozlov mi hitrost ne pade pod 17 vozlov.
Drugače ko je koliko toliko mirno je potovalna pri 26-28 vozlov poraba okoli 29-30 l/h, če je čoln obremenjen. Drugače pa se poraba ne dvigne preko 1l/Nm prej je okoli 0.9l/Nm.
Sedaj je premerjeno na vse mogoče načine.
letošnje skupno povprečje do danes je bilo
prevoženih 1680 Nm porabljenih 1690l goriva torej smo tukaj na 1l čez celo sezono.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Lepa runda.
Praktično enaka, kot sem jih sam delal z Baylinerjem 2052 včasih... in me prav v luštne spomine vrže, ko vidim da smo še kuhali enako, se ustavljali na podobnih mestih, ipd.
Me pa čudi tvoja poraba... meni je tudi žrl okrog 1 l/NM, če je bil res hudo nabasan do 1,2 - in to 5,0 MerC.
Kakorkoli že - srečno za naprej!
P.S. Popravek - prej sem spregledal podatek o motorju - zdaj mi je bolj jasno in se zdi tudi poraba čisto normalna.
Praktično enaka, kot sem jih sam delal z Baylinerjem 2052 včasih... in me prav v luštne spomine vrže, ko vidim da smo še kuhali enako, se ustavljali na podobnih mestih, ipd.
Me pa čudi tvoja poraba... meni je tudi žrl okrog 1 l/NM, če je bil res hudo nabasan do 1,2 - in to 5,0 MerC.
Kakorkoli že - srečno za naprej!
P.S. Popravek - prej sem spregledal podatek o motorju - zdaj mi je bolj jasno in se zdi tudi poraba čisto normalna.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost