Dopust 2008

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Avg 11, 2008 12:12

ja hvar je obupno drag..ne vem sicer zakaj ..mene tam ne bodo vidl..

no za primerjavo ker sam mam zlo rad lignje so se cene gibale od 45 do 60 kun (iž, žut, pašman, krk) z prilogo..no pa poglej razliko

lp
Veritas et Aequitas
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 11, 2008 19:35

18 do 25 KN kava??? Joj, kako sem vesel, da letos nisem rinil kaj preveč južno. :D Če tole malo preračunam je to povprečno 3 EUR za kavo??? "Porkaduš", prepotoval sem že kar lep kos razvitega sveta, od Evrope, do ZDA, marsikje pil kavo in če me spomin ne vara, čez 4 EUR in 5 USD nisem nikoli plačal... In to recimo v Parizu, Pragi, Kopenhagnu, Londonu, New Yorku... Očitno je Hvar v tem rangu...

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 11, 2008 19:48

Ja fantje, malo preberite tudi kak hrvaški časopis, Slobodna dalmacija, 24 časa, itd. Če nisi na Hvaru nisi INN. Zato vsa hrvaška smetana leti na Hvar in če si tam, potem si, če te ni na Hvaru, potem te ni in nisi pomemben.
In če smetana leti na Hvar, potem je ta smetana draga. Žalostno je le, da jaz nimam rad smetane in da si tako dragih zadev NE ŽELIM privoščiti, čeprav me tudi ne bi hudič vzel, če bi si. Pa vendar Zakaj?

Tudi sam sem prepotoval vse kontinente razen Južne Amerike, pa sem le malokje videl ali okusil tako drage zadeve. No tudi dražje kave sem pil v neposredni bližini, recimo Benetke 6 Eur.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » Po Avg 11, 2008 19:49

Novinec, ni panike. :wink: Saj sploh ne bi "porajtala", če ne bi gregor.n opomnil. Sem mislila, da si se pač zatipkal.

Jaz sem sicer samo pomožna morjeplovka. Vozi moj možiček. Ampak vezanje in odvezovanje(muringov da ne bo pomote :lol: )ter ostale pomožne reči pa mislim, da obvladam kar dobro 8)

admin, nismo popivali. Res je bila predjed, pa 1 riba, 1x lignji, 3x ramstek+priloge in pa palačinke 4x. Pijače se pa ni nič kaj preveč spilo, ker sta bila samo 2 moška, ženske nismo pile alkohola. Glede cene pa.... :roll: je tudi mene presentilo. Ima pa možak res cene v nebo dvignjene. Je pa tukaj vštet še vez, nimam pojma sicer kako, ker tudi drugi ki niso vezani pri njem isto plačajo :?: . Je pa imel vse polno, do zadnjega stola.

Bomo vedeli za drugič.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 11, 2008 22:33

Hja, v mesecu dni sezone, ki jim jo ljubi bog nakloni, morajo zaslužiti še za ostalih 11...
Je pa letos noro malo turistov. Dalmacija je napolnjena nekako kot običajno, če pa pogledaš Istro in Kvarner, pa je v začetku avgusta vse prazno... Ni Italijanov!!! Še nobeno leto nisem imel v prvem tednu avgusta praznih uval in to ob neskončno lepem vremenu... Neverjetno... Tudi v avtokampih se je letos vedno našlo nekaj prostih parcel, kar je bilo prejšnja leta bolj malo verjetno...Meni sicer odgovarja "negneča", so pa Hrvatje kar pikasti, ko se avgusta ni zgodilo nič!!! Marsikateri mi je rekel meni neverjeten stavek: "Da nema vas slovenaca, mi bi mogli već zatvoriti..." Zanimivo... Mogoče nas bodo počasi začeli ceniti kot turiste in se ne bodo ukvarjali samo s tem, kako hudičevo majhna je Slovenija...

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 11, 2008 22:56

Admin ne vem kje si slišal tisti stavek o Slovencima? Jaz takšnega občutka nimam, sploh pa ne v Istri - Poreč. Zakaj? Zato ker je le-ta še vedno dovolj turistično zanimiv in je polno turistov, največ pa Rusov, Madžarov, ni pa Italijanov, ki bi zahajali v Konobe in drage Restauracije. Mi Slovenci smo pa kot domačini. Nič nismo vredni. Počakajmo še ta teden, potem pa gre vse navzdol. In kaj bo? Mogoče nam bodo spet v rit lezli.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Avg 12, 2008 08:50

Po Krku so nas začeli ceniti, saj smo konec avgusta in septembra praktično edini gostje... Podobno je tudi v Dalmaciji...
Je pa vse odvisno od inteligenčnega nivoja posameznika. Nekateri radi priznajo, da slovenci pustimo pri njih kar nekaj denarja, spet drugi bodo rekli, da je slovencev malo, ker smo tako mala država... Toliko vicev o naši državi, kot jih premorejo naši južni sosedje pomoje ne obstaja nikjer na svetu za nobeno državo. In prav vsi so na račun majhnosti in skoraj "nič" prebivalstva... Ne vem, očitno hrvatje še niso ugotovili, da so oni po populaciji samo malo večji kot dve Sloveniji...

LP
Nazadnje spremenil admin, dne To Avg 12, 2008 16:12, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » To Avg 12, 2008 10:09

Jaz sem precej zadovoljen ce bi bilo manj turistov. Lahko bi peljal avto normalno po cestah brez cakanja, najdem parkin v mestu in najpomembnejse bi se lahko kopal brez tiskanja kako po plazah tako z barko. :wink:
Za resno, se okvarjamo z apartmaji in ta leto imamo enako (ce ne tudi vec) turistov kot prejsnih letah. :D
Opazujem tudi da so turisti vsako leto vse vecji revezi, precej tisti iz zahodne EU. :cry:
indoo
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » To Avg 12, 2008 10:12

Kot ste lahko prebrali letujem na Cresu oziroma Lošinju.
Cene v lokalih M. Lošinj, V. Lošinj, Nerezine, Osor, Ustrine, Trs, Loznati ...

- pizza 35-45 kun
- brancin, orada gojena 70-90 kun porcija oz. okoli 200 kun za kg
- hamburger 17 kun
- mešano meso 1 oseba 70-90 kun
- pivo Union 18 kun
- kava 14 kun

Na rivi v Malem Lošinju so cene za 10 % višje vendar je tudi nivo restavracij višji recimo Baracuda.
samo morje !
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » To Avg 12, 2008 10:42

Spoštovani!
Že pred leti sem opazil, da je Istra po vseh parametrih bistveno dražja kot srednja in južna Dalmacija. Vendar se zdaj cene tudi "spodaj" dvigujejo. Kosilo za 4 odrasle osebe na Dugem otoku (Ribe: orade ali brancin, priloge 2x pijača in kava). Vse skupaj stane preko 1000 kun. Zdi se mi preveč. Pripovedoval mi je prijatelj Dalmatinec za enega gostilničarja, ki ima v najemu lokal v Velem Ratu na Dugem otoku, da zasluži v dveh mesecih 50.000 EUR, nakar plača še najemnino za celo leto in mu ostane 25. 000 EUR čistega dobička. Nakar ima lahko 10 mesecev dopust. To je le ena izkušnja; verjetno ima vsak med vami svojo, tudi čisto drugačno od moje...
"Dalmatino povišču pritrujena"
Alfabeta
Kapitan fregate
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Alfabeta » To Avg 12, 2008 19:32

admin napisal/-a:Marsikateri mi je rekel meni neverjeten stavek: "Da nema vas slovenaca, mi bi mogli već zatvoriti..."

Točno ta stavek sem jaz letos tudi kar 3x slišala, kar je skoraj neverjetno. :shock: Ponavadi so imeli veliko povedati o medsebojnih političnih odnosih
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » To Avg 12, 2008 19:41

jaz letos nisem zasledil zaenkrat nobene žal besede o slovencih, le enkrat ko smo prišli veno gostilno , so se tam za šankom neki začel pogovarjat: došli su Janezi..drgač pa nč..
sem pa recimo na kapetaniji v Šilu vprašal malo tam kapetana kako in kaj in je kar malo pojamral da majo glede na lansko leto 35 % manj prijav plovil..no to že neki pove...

lp
Veritas et Aequitas
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Sr Avg 13, 2008 11:12

rabuni napisal/-a: Pripovedoval mi je prijatelj Dalmatinec za enega gostilničarja, ki ima v najemu lokal v Velem Ratu na Dugem otoku, da zasluži v dveh mesecih 50.000 EUR, nakar plača še najemnino za celo leto in mu ostane 25. 000 EUR čistega dobička. Nakar ima lahko 10 mesecev dopust. To je le ena izkušnja; verjetno ima vsak med vami svojo, tudi čisto drugačno od moje...

Iz prve roke vem da so v Istri cifre precej vece od tvojih, recept je pa enak. :|
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Avg 13, 2008 23:08

Jest sem bil 1 mesec nazaj za viked v umagu,pa sem se ustavil pri cesti in kupil nekaj sadja in mi je prijazni zelenavar(sadjar) povedal isto.Da če ne bi bilo nas,se ne bi preživeli,sploh pa jim naredimo biznis do julija in potem septembra.Vmes pa tudi drugi tujci,nemci,avsrtijci...

lp
igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Če Avg 14, 2008 11:51

Ja najbolj odvsega sem si zapomnil marino sukošan 430 kun,za 7,5m dolžine (nočitev).Marina popolnoma prazna,v bifeju nobenga,servis nobenga,prodaja plovil nobenega,v restavraciji pa trije italjani v veliki 300m2.Sistem dalmatinca še vedno velja,da ne bo spusto cene,pa več gostov. Ampak eden pa ta plati na puno.Nevem kam to vse vodi???

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov