Panama in Pacifik 2016

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Maj 09, 2016 00:46

polanc napisal/-a:A razsoljevalnika nima Skokica?

najbrž ne. anede.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Maj 09, 2016 00:57

Samo tudi s temi "malimi" težavami se imajo boljše kot vsi mi na "terra ferma".
Joj tista riba!!!!! Če je kdo kdaj mečarico jedel, bo vedel o čem govorim.

Naj že pihne! Pa ne preveč!!!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Maj 09, 2016 18:38

Ja hvala za pojasnilo,sem mislil ,da vsi ki po parkrat obplujejo svet majo to čudo gor,pa da vedno napolnijo kesle z nafto do fula, ne glede kolk košta.Vidiš še veliko moram zvedeti,pred mojim odhodom kam dalj ko v Hrvaško uvalo.
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Po Maj 09, 2016 18:51

Eni imajo opreme ni da ni, drugi pa malo bolj špartansko okoli potujejo. Mislim da je prava mera nekje vmes.
To da pred odhodom ne nafilaš nafte je čisto OK, če si predvidil daljši čas potovanja in poskrbel za zalogo hrane in vode. Če si se pa zanašal samo na veter, pol pa zna bit kdaj tud kriza.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Maj 10, 2016 08:25

Imajo še približno 600Nm do Gambierov.

Pavletov blog S57RA sailing the seas...
Miranov blog...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Maj 14, 2016 23:03

Danes 14.5.2016 ob 20h14 po našem času je posadka Skokice zagledala kopno po 22 dneh jadranja.

Pavletovo sporočilo:
After 22 days of sailing, we finaly see the land again. The chart say's it is a Gambier island.
Our captain says it looks like Smarna Gora.
We are sailing 7-8 knots in 20+ SE, so we will arrive in the Afternoon.
----
On 14.5.2016 18:28 (utc) from 22°47.59'S 134°27.43'W
Course 245T, speed 7.0
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Ne Maj 15, 2016 00:21

Bravo mojstri, čestitke
kalužni mali
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Ne Maj 15, 2016 17:51

Carji so!
Samo, tole je bilo pa kar malo na tesno z gorivom, vodo, vitamini...
Hmmm, Miran ni želel tankati na Galapagosu zaradi malo višje cene nafte... :shock:
Jebiga, eni imajo res jajca!!!
EDIT: Pa spet bi šel naprej s suhimi tanki. Še dobro, da ga je posadka preglasovala. Morda pa vendarle najdejo kak sod nafte nekje, da bo pot naprej malo manj adrenalinska.... 😁
s57ra
Višji štabni praporščak

Pacifik...

OdgovorNapisal/-a s57ra » Sr Maj 18, 2016 12:15

Dragi morjeplovci,
potrjujem, super se imamo, z vodo in ostalim ni bilo krize, le varčevati je bilo treba, tako da vode ne uporabljas za umivanje, kuhas spagete s tretjino morske vode ipd. Potem ko smo pristali smo imeli zaloge za vsaj se 7 dni.

Smo pa imeli za sprejem tradicionalni juznomorski ples, ko dekleta z venčki okrog glave in palmami okrog bokov uprizorijo predstavo, da samo strmis in uzivas... telo je pri miru, boki pa trepetajo v ritmu.... noro.

Vitaminov v obliki tropskega sadja ne manjka, ribe tudi ne, za ostalo se ne sekiramo, juhuu....
p.s. kak član posadke bi kar tu ostal...

lp, s57ra
----
On 17.5.2016 3:07 (utc) from 23°11.17'S 135°29.26'W
Course 265T, speed 5.8
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Maj 18, 2016 18:23

Ja pošl ene par tistih bokov sem...vsaj na slik...Pa uživajte.. :lol:
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Če Maj 19, 2016 16:24

polanc napisal/-a:Ja pošl ene par tistih bokov sem...vsaj na slik...Pa uživajte.. :lol:

http://s57ra.blogspot.si/

tule jih je nekaj

ampak polanc bi jih rajši v živo pogledal (s prstki :) :) :) )

Skokičarji uživajte. Itak!
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Maj 26, 2016 20:53

Sodeč po zemljevidu so se parkirali na dvorišču univerzitetne knjižnice Univerze Francoske Polinezije :D
http://mapme.at/where/skokica/xgNIwvI7y ... 71930/1440
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Maj 27, 2016 06:19

Pot je zaključena. Prišli so na Tahiti od koder se bodo z letalom vrnili domov. Srečali so Jasno Tuta in Ricka, ki v teh krajih uživata že tri leta. Pavle pravi, da se v te kraje še vrne in upam, da se jim bova takrat lahko priključila na delčku poti tudi z ženo.
Dolga pot in veliko skupaj preživetega časa vsekakor na ljudeh pusti pečat. Kolikor poznam Mirana in zelo dobro Pavleta, se bo ta iskušnja pozitivno odrazila na obeh, saj imata oba česa preveč in drugi premalo in obratno seveda. :D
Srečno pot domov, vam želim.
NT

Slika
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Ne Maj 29, 2016 01:52

Spet sem na obisku doma in sem lahko prelistal komentarje.
Hvala za pozdrave.

Dodal pa bi še nekaj pojasnil:
Razsoljevalnika na barki nimam, ker sem pri odločanju vedno našel več razlogov proti kot za, prevladali pa so finančni in tudi dejstvo, da več kot imaš na barki naprav, več se jih pokvari.
Vodo skorajda vedno lahko dobiš na otokih. Da na Galapagosih nismo napolnili tankov z vodo, je pač delno posledica naše lenobe (se nam je ni dalo s čolnom večkrat prevažati v kanticah z obale na sidrišče) in ker sem načrtoval krajše etape, kot se nam je potem zaradi nenavadnega vremena vse skupaj časpovno podvojilo.
Vode nam ni zmanjkalo, smo pa seveda morali z njo varčevati, da nam je ne bi zmanjkalo, če bi se nam na poti še kaj dodatno zalomilo.
Podobno je bilo z nafto, ko smo veliko brezveterij premotorirali počasi na zelo nizkih obratih. Za prečkanje oceana na jadrnico težko natočiš za več kot 20 % poti nafte. To praviloma tudi ni potrebno.
Veter je bil vačinoma veliko šibkejši, ko na mojih prejšnjih prečenjih oceanov in kar polovico zdajšnje poti smo prejadrali s spinakerjem. Na prejšnjih poteh pa sem jadral pretežno s skrajšanimi jadri. Jadralci so v svojih pogovorih po radijskih postajah omenjali El Nino, vendar je ta fenomen zadnje mesece v upadanju in je temperatura tropskega Pacifika zdaj že spet v mejah normale, od junija naprej pa strokovnjaki napovedujejo prehod na La Nino, kar pomeni hladnejši Pacifik in močnejše pasate.
Kakorkoli že, povprečno hitrost jadranja (plovbe) smo imeli še vedno blizu 6 vozlov, kar je čisto spodobno. Na prejšnjih prečenjih oceanov s pasati je bilo povprečje pri 7 vozlih in teh 16 % razlike nam je na celotni poti vzelo 5 dni, ki bi jih z veseljem dodatno preživeli na otokih. Skrajšani postanki na otokih niso ravno pozitivno vplivali na razpoloženje na barki.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 06, 2016 14:00

Miran,
Katere vremenske napovedi je spremljal Pavle? Grib in Passage weather so zakon in me res zanima, katere je zbrskal Pavle, da so toliko falile, kot praviš? Čeprav sem jaz takrat na jugu tudi videl, če se prav spomnim, nekaj neugodnih ciklonov, ki bi vam precej razburkali potovanje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov