OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Apr 26, 2020 17:39
Meni TD Zbilje še ne pusti jadranja na Zbiljskem jezeru; kaže pa da bodo dopustili pripravo jadrnic (dvig, pranje z 'kaercherjem') za prestavitev na Bohinjsko jezero. V teku je še to, da dobim papir da me (z nekaj pomoči - sam težko sploh prestavljaš to barko, za udobno nalaganje na prikolico pa rabiš tri) spustijo (nekajkrat, ker ni sosednja) iz občine v občino...
Na Bohinjskem jezeru - ko bomo upam po začetku maja smeli tja - pa... Mini-12 so enosedi in z jadralc sei da zmeniti, da ne greš z jadrnico drugi bližje od 2m od glave do glave. Če je treba bližje, pa pripravljena maska okrog vratu in dvigneš, če/ko bi bilo treba.
Če malo razložimo udeležencem zakaj se česa držati in kaj v katerih izjemnih razmerah, bodo tudi motivirani spoštovati (ne bo treba 'policajev').
Z malo logistike najbrž lahko tudi uredim tako, da bodo ljudje tudi pripravi bark več ko 2 m narazen - če le ne bo preveč drugih na ostalih pomolih (samo naš je pa premajhen in trenutno sem jaz eden od redkih, ki sedaj lahko pripravi to jadrnico za jadranje in jo pospravi brez pomola (ob obali, tako, da zabredem v vodo, ki ima verjetno še pod 8 stopinj C).
Če naredimo regato čez jezero in nazaj, se srečamo več ali manj samo ob pripravi in pospravljanju bark - pa štartno črto bo treba podaljšati, da ne bo gneče ob šštartu - pa bo 'socialna distanca' spoštovana.
Bomo videli...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...