Poleti v marino
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Piki napisal/-a:Saj vem, nisem mislil na Kr en-a. Odzval sem se na besede ekstremista, ki jih je zapisal Kr en. Sam sem šel lani v osmih dneh dvakrat v marino (to se pravi na štiri dni)iz prej zapisanih razlogov (vreme, tuš, elektrika itd.)
Te besede bi lahko slišal tudi od mene.
Pač sem se učil jadranja od ljudi, ki so to počeli, ko marin še ni bilo nikjer... Način nam je pa ostal.
Moja frekvenca je 1 noč v marini na cca 2-3 tedne. Pa še to bolj zaradi drugih na barki.
Naučili smo se, da mi in naše barke funkcioniramo precej samostojno. Vode porabimo malo, elektriko redko rabimo uvažat,... pa gre.
In izjava se mi ne zdi ravno ekstremistična...
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Vse OK, kdor funcionira na način, da marin ne potrebuje, prav tako mest, gužve in ostalih zadev, tudi prav. Nekateri smo verjetno razvajeni in imamo potrebo po dogajanju. Tudi sam sem rad po dva dni v zalivu, z BB na obalo in potem sprehod, ali podobno.
Sem pa bolj odvisen od vremena. Če ni v redu, potem sem raje v marini.
LP

Sem pa bolj odvisen od vremena. Če ni v redu, potem sem raje v marini.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Saj mislim da tudi moji somišljeniki ničesar ne zamerijo "onim drugim"... Včasih se pohecamo... ampak to je le hec.
Za "zamerit" je bolj gradnja marin, ki je pobrala pretirano veliko varnih zalivov in še bolj "boli" dejstvo da je zaradi tega veliko ljudi na morju, ki - kot pravi Novinec - potrebujejo dogajanje.
Ker je povpraševanje, je tudi ponudba "dogajanja", kar pa je problem za nas, ki želimo morje kot naravo, mir pred "civilizacijo" in ne-dogajanje.
Aja - glede mest; te imam pa prav rad, ker so avtohton del lokalne kulture in dajejo občutek lokalnega utripa. Vendar spet... jih imam rad le v ne-turistični verziji. Takrat ko začutiš umirjenost, zavohaš vonj domačnosti, lahko vržeš kakšno rundo balinanja z domačimi ali pa sediš na ograji in bingljaš z nogami.
Pa naj bo tole razumljeno le kot razlaga ene izmed možnosti in pogledov. Ni poziv k spreobračanju.
Za "zamerit" je bolj gradnja marin, ki je pobrala pretirano veliko varnih zalivov in še bolj "boli" dejstvo da je zaradi tega veliko ljudi na morju, ki - kot pravi Novinec - potrebujejo dogajanje.
Ker je povpraševanje, je tudi ponudba "dogajanja", kar pa je problem za nas, ki želimo morje kot naravo, mir pred "civilizacijo" in ne-dogajanje.
Aja - glede mest; te imam pa prav rad, ker so avtohton del lokalne kulture in dajejo občutek lokalnega utripa. Vendar spet... jih imam rad le v ne-turistični verziji. Takrat ko začutiš umirjenost, zavohaš vonj domačnosti, lahko vržeš kakšno rundo balinanja z domačimi ali pa sediš na ograji in bingljaš z nogami.
Pa naj bo tole razumljeno le kot razlaga ene izmed možnosti in pogledov. Ni poziv k spreobračanju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov