Jadranska Odisejada
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
Kapitan Lojze
- Višji vodnik
- Kraj: Ljubljana
Zanimivo in tudi poučno... Če se učimo na napakh drugih hahaha pa brez zamere. Veseli me da se vama je izšlo. Sam sem imel nekaj podobnega v mislih za letos, pa se je izteklo drugače. Upam na prihodnje leto, potekalo pa naj bi nekako takole: spust čolna v Ankaranu ali Izoli, potem pa počasi tja do Vodic in nazaj. Planiram 14 dnevno "potovanje". Čoln gumak s trdim dnom - Jolly Rider 4,20 in motor Evindrude ELAN - 3 cilindri 35KM. Vsakega nasveta (tudi odsveta) bom vesel. Na krovu nameravam imeti 50 l goriva, nekaj pitne vode, par konzerv.... Prenočevanje sem si nekako zamislil v avtokampih, če pa mi uspe priti do Vodic v denimo nekaj dneh, bi tam za par dni najel apartma. Seveda si domišljam, da se vrnem po isti (vodni) poti. Zdi se mi, da bi to bila dogodivščina, ki si jo vsekakor zapomniš... Ne mislim pa riniti z glavo skozi zid. Odrinil bi tam okoli 15. junija. Vremenska napoved enostavno MORA biti ugodna. Kaj mislite? Je za poskusiti?
Ja če boš razmišljal kaj vse se ti lahko zgodi potem itak ostaneš doma.
Če greš sam ali še s kom ki je pripravljen trpeti guganje ob večjih valovih potem pojdi. Drži se obale in to je to. Imej s sabo veliko vode vedno in tendo obvezno futr načeloma mimo plava in se da tudi surovega jest ob najhujših primerih.pluj dokaj ob obali.Mini laptop s sabo pa tele2 internet ključek in spremljaj vreme. Pa pluj zgodaj zjutraj do 11h in po 17h. Vmes bo šlo počasi.Jaz če bi bil samski bi šel takoj. Ja če so pa ženske tle pa to ne moreš lih pustit kako ko te j... grem jaz ali pač nekateri lahko. Jaz sem vesel že da gre na dnevne izletke na čoln in na dopustu.
Če greš sam ali še s kom ki je pripravljen trpeti guganje ob večjih valovih potem pojdi. Drži se obale in to je to. Imej s sabo veliko vode vedno in tendo obvezno futr načeloma mimo plava in se da tudi surovega jest ob najhujših primerih.pluj dokaj ob obali.Mini laptop s sabo pa tele2 internet ključek in spremljaj vreme. Pa pluj zgodaj zjutraj do 11h in po 17h. Vmes bo šlo počasi.Jaz če bi bil samski bi šel takoj. Ja če so pa ženske tle pa to ne moreš lih pustit kako ko te j... grem jaz ali pač nekateri lahko. Jaz sem vesel že da gre na dnevne izletke na čoln in na dopustu.
[quote="cibro"]Ja če boš razmišljal kaj vse se ti lahko zgodi potem itak ostaneš doma.
Drži kot pribito. Če boš spremljal napoved in ob slabi ostal na varnem (prenočevanje v kampih), nebo panike. V sezoni je na morju dosti plovil in ob najmanjšem mahanju jih bo cel kup za pomagat. Hrano, pijačo in bencin dobiš tudi za vsakim vogalom. Tudi mene veseli taka ruta, samo žal z žene ne deliva istega veselja
. Ne pozabi poročat kako se bo izteklo.
Lp in mirno morje
Drži kot pribito. Če boš spremljal napoved in ob slabi ostal na varnem (prenočevanje v kampih), nebo panike. V sezoni je na morju dosti plovil in ob najmanjšem mahanju jih bo cel kup za pomagat. Hrano, pijačo in bencin dobiš tudi za vsakim vogalom. Tudi mene veseli taka ruta, samo žal z žene ne deliva istega veselja
Lp in mirno morje
-
Kapitan Lojze
- Višji vodnik
- Kraj: Ljubljana
Hvala za vzpodbudne besede in nasvete Cibro in Janez!
Seveda se mislim držati obale, pluti nameravam pa le zgodaj zjutraj, tudi zaradi sonca, ki po deveti dopoldan že kar precej "nabija". Ja tudi z mano je tako - žena noče zraven, nisem pa čisto prepričan, da je to slabo.... HAHAHAHA bomo videli... Načrt je, volja tudi.....
Pozdrav vsem Morjeplovcem, veliko lepega vremena v letošnjih dopustih, vetra v pravo smer, predvsem pa dobre družbe in mirnega morja!
Seveda se mislim držati obale, pluti nameravam pa le zgodaj zjutraj, tudi zaradi sonca, ki po deveti dopoldan že kar precej "nabija". Ja tudi z mano je tako - žena noče zraven, nisem pa čisto prepričan, da je to slabo.... HAHAHAHA bomo videli... Načrt je, volja tudi.....
Pozdrav vsem Morjeplovcem, veliko lepega vremena v letošnjih dopustih, vetra v pravo smer, predvsem pa dobre družbe in mirnega morja!
Sem pa kar vesel, ko prebiram, da še obstajajo ljudje, kateri iščejo , ampak po pameti, svoje meje. Pa kaj če zmanjka bencina. Če ne na HR pa ga dobiš v I. Pa kaj premočenost. Se vse posuši. Lakota ? zdrži se teden dni komot brez hrane, sicer pa morje skriva na tone hrane, tudi na skalah ob obali.
V današnjih časih smo itak preveč ziheraški in razvajeni. " Brez postelje, ni šans, da bi spal na obali. " Ja kaj pa manjka spanju na obali. Sicer ni dormeo, je pa bolj zdravo.
Bravo fanta, vsaka vama čast.
LP
V današnjih časih smo itak preveč ziheraški in razvajeni. " Brez postelje, ni šans, da bi spal na obali. " Ja kaj pa manjka spanju na obali. Sicer ni dormeo, je pa bolj zdravo.
Bravo fanta, vsaka vama čast.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti