smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

tomaz_slo
Admiral

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Jul 10, 2018 20:50

Jutri bo malo rekreacije. Ob 5:00 start na Sv.Ilijo.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jul 12, 2018 22:50

Uvala Dobra na severu Dugega otoka.....jutri lagano naprej proti jugu...
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jul 13, 2018 15:50

Rabiš sapo u pol krmo?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Jul 13, 2018 15:56

Ti samo pomisliš na polkrmo in jaz jo že imam :D Polkrma 18 vozlov mi pa letimo z 8 vozli. Pit stop Lavdara....
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jul 13, 2018 15:58

Ja kar men diši tud teb ne smrdi prjatu..kr gas.
Uporabniški avatar
Galex
Viceadmiral
Kraj: Portorož

OdgovorNapisal/-a Galex » Pe Jul 13, 2018 17:30

habibi Vll napisal/-a:Prvi vez za plažo je rentanje čolnov, druegi je od tega, ki renta in je uglavnem prazen, pojdi do možakarja in mu reci, da sem te jaz poslal in, da bi se vezal za čez noč.Lahko pa se vežeš med mojim(Habibi VII) in pasaro s trdo streho.Mal se ugurej in veži.Tista mala pasarca pred mojim je od domačina Joškota, tako, da če bi kaj rekel, raci da sva midva tako zmenjena in ne bo nikakršnih problemov.

Smo vezali kar na glavni pomol v Tunarici ker smo za las ubežali dežju, ki je vztrajal do večera tako da smo si še malo kamp ogledali in v gostilni kampa pojedli NAJSLABŠO pico kar se jo da narediti :)

Slika
pomol je sicer plačljiv 10 Kn/ dan / meter ... ampak do 9h zjutraj ni bilo nikjer žive duše da bi mu plačali...

Je pa Zaliv Raše zelo lep...smo bili prvič in nas je kar presenetil...pridemo še...

Slika

Habibi hvala vseeno za možnost veza...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Jul 14, 2018 11:17

TomazSLO, ali si že štartal iz Korčule?
Mi smo danes še na Braču, ampak gremo proti Šolti zaradi fuzbala. Tam v Maslinici na plaži je cel žur ob ogledu. In seveda po :D
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Jul 14, 2018 20:21

Kr en, sem na Paklenih. Je bil zjutraj kar velik val iz Korčule, tako da smo rili kot tank...
Jutri imam plan do Kaprij - vstopam v zadnji teden dopusta. Škoda ker se nismo uspeli srečati.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Jul 14, 2018 21:00

Kam greš na Kaprije , Tomaž...jaz tudi nameravam tja jutri...v hladilni torbi ima plac za pivo, da vem koliko vzamem zraven, :lol:
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Ne Jul 15, 2018 09:23

Pinosat, ob otočku Oštrica na SV strani otoka na pomolu. Trenutno počivamo zasidrani pred vladnim otočkom Smokvica na meji med J in S jadranom.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Ne Jul 15, 2018 10:40

Se verjetno vidimo...zgleda , da bom finale tudi gledal tam pri Oštrici..
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » To Jul 17, 2018 10:02

Danes sva že deveti dan na vodi. Trenutno Prižba na Korčuli. Fronta je ponoči oplazila tudi naju, vendar še kar znosno.
Drugače pa Prejšnji začetek tedna štart Bibinje, Krapanj, Stari Grad, Lovište, Korčula (Badija), Orebič, Prižba (na zahodni strani Korčule proti Veli Luki).
Ko se zjasni pa v smeri Bibinj, s postanki, do sobote-potem hitro domov na špil in v nedeljo nazaj v Jezera na regato Lantina.
Kje bova prenočevala pa glede na vetrove, ki bodo malo intenzivnejši v naslednjih dnevih.
Hvala Tomažu in Kr en-mu za pomoč pri izbiri točk prenočevanja.

Sva pa včeraj lepo plačala privez 3 ure v Korčuli. Prideva "zjutraj" ob 9.30 in drito v jedro mestnega pomola, desno na pomol in prijazno vprašava mladeniča, ki je glih opremljal rent čoln-tisti mali s 5 konji. Reče, da lahko veževa na njegovo mesto in da ni problema. Vzela sva si čas in ene dvakrat sem nekaj skakal vmes na čolnu in nič. Ko prideva ob pol enih nazaj pa marinero iznenada pride po dokumente. Malo sem poskušal moledovati, vendar brez uspeha. Gospa na ACI recepciji mi je vzela sicer najmanjšo tarifo za pol dneva-188 HRK. Jebiga-za drugič vem.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 17, 2018 22:33

Lepo mile, da sta obplula tudi južni Jadran. Jbg, Korčula je draga. Sem ti rekel, da pejd v Lumbardo. :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jul 18, 2018 09:10

Včeraj ob 10h izplul iz sidrišča pri Bernardinu kamor sem se ponoči umaknil pred nevihtami. Pravkar pa imam le še uro in pol do Kornatov s tem, da sem se včeraj v Umagu prijavil in tankal. Še dobro, da sem nadaljeval kajti v zalivu Soline pri Puli so mi šle od količine boj, ki so jih tja nametali kar kocine pokonci.
Ob Istri sem imel včeraj povprečno hitrost 7,5kn (max 8,1kn). Ponoči čez Kvarner pa slabih 6kn. Plujem po odprtem neprekinjeno. Noč je bila zelo lepa in mirna. Plivaric pa toliko, da je bilo svetlo kot na osvetljeni ulici sredi Ljubljane.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Jul 18, 2018 15:17

Nikola T. napisal/-a:Včeraj ob 10h izplul iz sidrišča pri Bernardinu kamor sem se ponoči umaknil pred nevihtami. Pravkar pa imam le še uro in pol do Kornatov s tem, da sem se včeraj v Umagu prijavil in tankal. Še dobro, da sem nadaljeval kajti v zalivu Soline pri Puli so mi šle od količine boj, ki so jih tja nametali kar kocine pokonci.
Ob Istri sem imel včeraj povprečno hitrost 7,5kn (max 8,1kn). Ponoči čez Kvarner pa slabih 6kn. Plujem po odprtem neprekinjeno. Noč je bila zelo lepa in mirna. Plivaric pa toliko, da je bilo svetlo kot na osvetljeni ulici sredi Ljubljane.

Lepa brzina.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost