-Zadarski, Šibenski arhipelag-vse po starem
-Drvenik-Krknjaši-na moje presenečenje še vse po starem
-Šolta-vse po starem (Nečujam brez boj, niti pretirane gužve, tudi vsi zalivčki na jugu)
-Hvar, Pakleni(izogibam v velikem loku), Vinogradište kljub bojam in visoki ceni natrpano, Stari stani, Taršče tudi precej polno, ostali zalivi par bark
-Korčula, Gradina, gostilniške boje na obali, v vodi boje županijeske lučke uprave, 200kn z popustom (za 1,5mskrajšam barko
-Korčula vela luka-gradijo novo marino, gradske boje prestavili čisto na sever zaliva, za muring, vodo in elektriko so me oskubili za 350kn (spet z popustom)
-Južna stran Korčula še vse po starem, 2X prespal v Treh lukah-čisto sam
-Lastovo, Mljet sem že napisal posebej temo, bom pošteno razmislil, kdaj spet grem tja dol
-Lastovnjaci-boje (cen ne vem, sem postavil stražo na barko in se samo skopal pa gas dalje
-Primošten, ob 14 uri vse polno razen rezervacij, "normalna cena (127kn boja za 9m- ne komplicirajo, če barko malce skrajša
-Murter-Kosirina po starem, brez boj
Opažam, da vse več sidrišč prevzemajo županijske lukčke uprave. Splitska in zlasti Dubrovniška daleč prednjačijo po cenah. Se mi zdi, da sta Zadarska in Šibeniška še najbolj cenovno "prijazni" do navtikov.
Drugače na morju nobene gužve (20.6.-15.7.) Zanimivo, Lastovo, Mljet prednjačijo Američani, Avstralci, tudi veliko križark drugod Čehi, Poljali, Slovaki, Madžari. Tu in tam, kakšna lastniška barka, v glavnem Slovenci in Italijani, mogoče kak Avstrijc
Pravi poletno vzdušje sem doživel le v Primoštenu ob povratku, drugod tudi domačini opažajo precejšen upad. Apartmaje, ki so jih še lani prodajali 100+E, sedaj ponujajo za 35E. če se odpraviš malo na sprehod naokrog, vidiš polkne pretežno zaprte, zvečer nobenih luči, in to na dobrih lokacijah, tik ob morju.....