Marchi napisal/-a:Jebela, vas sploh ne dohajam več. "Sad vamo sad tamo".
Veter vam pa res služi v zadnjih dneh. Še dežju boste ušli, za las![]()
Palagruža 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Mislim da ste preizkusili precej vse, kar ste nameravali - in najbrž naredili maksimum, kar je bilo z vašim kompletom jader mogoče.
- Za podobno močne vetrove kot tokrat Vector po mojem nujno potrebuje več ko eno krajšavo in/ali viharno glavno jadro (trysail), pa mogoče še 'baby stay' in viharni flok na njem.
Posadka kaže da ni bila problem po nobeni plati (trikrat in še večkrat hura za vas) - kar ste pokazali tudi s tem, da niste tiščali v vreme, za katero razpoložljiva jadra niso bila več primerna, in obrnili, ko ni bilo več dovolj časa, da bi v miru počakali in potem dokončali načrtovano pot.
- Nekje prej v temi sem vprašal, kak komplet jader imate in precej nestrpno je odgovoril al, da po njegovem rol sprednje in polno klasično glavno, brez možnosti krajšav.
Lahko da je al-ov odgovor že točen in pač ni bilo nobenih drugih jader. A tudi če imaš klasično glavno jadro brez možnosti krajšave, to ne pomeni nujno, da nimaš še kakšnega manjšega glavnega jadra.
Tudi Nikola T. je nekje v temi vprašal, če imate viharni flok, pa vprašanje najbrž ni bilo opaženo. Obstaja vsaj en tip viharnega floka, ki se nadene čez zvito rol-prvo jadro - torej ni nujno potrebno snemljivo sprednje jadro in/ali baby stay.
Na pred kratkim kupljeni manjši jadrnici sem mislim da videl 4 samo sprednja jadra, pa sploh še nisem vseh, tako da sem domneval, da bi lahko tudi Polanc z vektor-jem dobil še kaj.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan T , kar si napisal drzi. Zdaj smo kake tri milje od obale blizu novega grada ostali prvi dan nase odprave brez vetra v popolni bonaci kolikor smo se najedli burje jo zdaj pogresamo
jadra smo pospravili in motor bo brnel do umaga. Jutri zjutro pa se z mojo jadrnico do ribiske vasi upam da bo v trzaskem se kaj burjice 
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
alesjo napisal/-a:upam da bo v trzaskem se kaj burjice
Jutri te bo jugo odpihnil do domačega priveza. Uživaj
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-