4. ruta Morjeplovec.net - plan, navodila, prijave in info

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jun 26, 2012 20:21

Tudi mi smo že doma, po enodnevnem čiščenju soli iz barke... jo je bilo toliko, da je še tequile zmanjkal... 8)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral
Kraj: Velenje - Krk

OdgovorNapisal/-a skiper1 » To Jun 26, 2012 21:08

Končno sem tudi jaz prišel domov. Slike bodo takoj, ko bom utegnil... 8)
Sandi hvala za odlično izpeljano četrto ruto, Bojan hvala, da sem lahko bil tvoj skiper. Vsem ostalim pa hvala za prijetno druženje. 8)
Morje da in morje vzame.
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Jun 26, 2012 21:22

Matejc napisal/-a:
blze napisal/-a:Se pravi, da vas je blo na ruti 50% od prijavljenih? :?

Kako si pa ti tole kalkulacijo dobil???

@ Bošta je napisal:

Bi bilo kar lepo videti vseh cca 50 bark v enem zalivu,...na kopanju.

Iz tukaj sem sklepal nadalnje mišljenje :oops:
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a skiper1 » To Jun 26, 2012 22:33

Upam, da bo povezava delala 8)
Nazadnje spremenil skiper1, dne To Jun 26, 2012 22:41, skupaj popravljeno 3 krat.
Morje da in morje vzame.
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » To Jun 26, 2012 22:36

ne dela :(
Plovilo: ALA MOANA II
Uporabniški avatar
skiper1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a skiper1 » To Jun 26, 2012 22:43

Ja ko zakleto ne dela, bom se jutri potrudil, nocoj se mi ne da več.
:oops:
Morje da in morje vzame.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jun 27, 2012 07:12

V Balvanidi nas je bilo 40 bark, na Silbi pa še verjetno več, tak da udeležba je bila.
Škoda, da nas je burja malo zmrdala, ampak dobro, smo en dan prej prišli in je tudi 4 dni trajalo, spanja pa glih za en dan. :lol:
Zadnja večerja odlična, nepozabna, hvala admin. Pot domov pa utrujajoča, sma prišla okrog pol štirih zjutraj.
Hvala vsem za prijetno druženje, se vidimo naslednje leto.

Moram pa priznati, da se enim leta kar poznajo, zdržijo samo en polčas. :D
Guma je guma, zaenkrat.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Jun 27, 2012 08:14

janadino napisal/-a:
Moram pa priznati, da se enim leta kar poznajo, zdržijo samo en polčas. :D

Sam pa tistega odigrajo tako kot je treba, do konca !!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Jun 27, 2012 16:10

Hvala vsim za prijetno druženje in enkratno ruto. Lepo je videt tako floto pa ne samo v zalivih ampak tudi na morju. Admin hvala, da nam omogočiš tako prijetno srečanje. No meni in nekaterim je bilo dano, da smo zaključili ruto kot jr bila zamišljena na Rabu pri Vinkotu. Vsem ostalim pa upam, da so pripluli do varnega pristana. Slike bojo malo več ksno k tu na dopustu ne utegnem slikic gor dat. Pač dve mornarki zahtevajo svojo pozornost. Sicer pa jutri barčica v malo popravilo zamenjava akomulatorja pa vage pri sidru je pač popustilo.
Se vidimo naslednje leto.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jun 27, 2012 17:42

bošta napisal/-a:Lipnik in Bolid z akrobacijami za dvig adrenalina,... Upam da se vsi zdravi in celi prispeli domov....

Kaj pa hočem, sicer niso bile to neke akrobacije mislim, da bolj sreča v nesreči, po eni strani sem prov vesel, da se je ruta zaključila, ker toliko pizdarij kot sem jih imel letos pa že dolgo ne.Mislim, da se preveč družim z Lipnikom :lol: , in ta nesreča njegova je skakala iz njega na mene :wink: , vendar na konec vse dobro :wink: .Kar se pa tiče same vožnje domov, ja pa otok Krk sigurno najdaljši otok daleč na jadranu, saj sem se iz Dunata pa do mosta peljal dve uri in pol.Sem prov pogledal na uro, in sem imel neverjetno hitrost 7km/h.Domov pa sem prišel v torek ob dveh zjutraj in če verjamete ali ne, sem zadnje kilometre spet vozil po povžje saj me je za volanom kr malo zmanjkovalo.Če bi bilo treba peljati samo še 10km bi bila to misija nemogoče :!:

P.S.

Kje so prijave za peto ruto :?: :?: :?: 8)
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Sr Jun 27, 2012 17:53

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: evo blagajnik je ustal,za povedat mam pa letos zlo mal,edino,da sem bil spet šmirast,prvi dan je bil katastrofa,ker sem zamudu drug polčas,hvala pa vseen vsem ki so mi pomagali k počitku :lol: :lol:pa še dans me prsti bolijo,ker tolk ko sem vam pa letos špilal na kitaro,pa še ne pomnim :lol: v glavnem vse je blo odlično,hvala še enkrat za trud našemu-šefu-pa prijatlu,ki je na Silbo prinesu celo flaško travarce,bla je odlična,sam je nekam hiter hlapela :wink:kar se pa porabe tiče,pa moj -ta črn-po njegovem kompjuteru,še vedno zaostaja za mano za kak liter :lol: :lol:.Še enkrat hvala vsem,za odlično družbo,pa se vidimo na 5.ruti.aja pa še to-po vseh prodanih zamaških na Silbi,pa nekaj donacij naših zvestih članov,ki jih ne bom omenjal,da ne bo favšije :lol:, je bilančno stanje extra plus celih 552 kun+70 eur-47eur za šefov telefon in to znese :shock: :shock:,mi bo moj pomočnik v četrtek pomagu zračunat :wink:
uživajte
Lp CC
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Jun 27, 2012 20:03

TUdo letošnja ruta je uspela tako kot vse prejšne. Če se ne motim je bila ta najštevilčnejša do sedaj. Družba odlična, hrana prav tako, morje mirno :D, muzika dobra, kolodont na mestu kot vsako leto . ...upam, da se letos ne bodo oglašali zopet posamezniki in kritizirali kako smo pijančevali, razgrajali...kajti, če niso imeli pritožb Italjani, ki so bili vezani z nami v zalivu jih tudi drugi ne morejo imeti.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 27, 2012 20:41

Ruta je bila spet odlična, kot ste že vsi povedali!

1. Izjemno me je presenetilo stanje v Balvanidi, saj sem bil mneja, da bo tako po barkah bolj slabo... Odlično, piknik bomo še ponovili! Tako pač ni pritožb, vsak je pojedel, kar mu je odgovarjalo oziroma kar si je prinesel s sabo. Če je česa manjkalo, je stopil do sosednje barke in spet smo s skupnimi močmi uspeli!
Sama fešta, diskoteka Spiritus, se pokorno javlja tudi za naslednjo, 5. ruto! Slaba stran je bila samo to, da smo jaz in moja posadka zjutraj potem 2 uri čistili in prali barko... Polito je bilo vse, od piva, lovranskega, cole, whiskya, krvi, tobačnega pepela... Ma ni da ni... Sicer pa nič razbito in po dveh urah, vse kot novo... :lol:

2. Večerja na Silbi:
Jah, spet smo naleteli na neorganiziranost, kar pa je očitno normalno, saj na otokih enostavno ne obstaja oštarija, ki bi bila sposobna sprejeti 100 in več lačnih in tudi žejnih ust... Vsi potem improvizirajo. Sicer hrana je bila za moj okus dobra, predjed hobotnica vrhunska, sladice pa tudi več kot odlične. Postrežba žal prepočasna, močno prepočasna, 2 natakarja, pazi to, še enkrat 2 natakarja za cca. 110 ljudi!!! Enostavno sta brat in sestra pregorela, mi pa ostali žejni. Ja no, oni so na ta račun popušili dodatnih 1000 EUR, ki bi jih mi zapili, tako pa smo se po večerji takoj dvignili in odšli... Seveda smo na večerjo prišli malo "srečni" z namenom, da gremo iz večerje "precej srečni", pa se nam je zgodilo to, da smo se vsi popolnoma otreznili...
Kako bo v naprej... Pomoje je bila to povsem zadnja skupna Morjeplovska večerja! Organizacija mi je vzela ogromno truda, dogovarjanja, klicov vsaki dan, klicov zadnji dan vsaki 2 uri... Koliko nas bo? Jah, žal natančno do osebe nisem mogel vedeti, kar se je na koncu pokazalo tudi, da jih je nekaj ostalo zunaj... Se jim opravičujem, vendar pač tako je bilo. Za v bodoče, pridemo nekam in se znajdemo sami po skupinah... Nekaj v eno oštarijo, drugi v drugo, tretji v tretjo...

3. Zadnja večerja je bila planirana na Rabu pri Vinkotu. Uničilo nam jo je vreme. Po eni strani mislim, da je to celo dobro, saj bi bili sedaj ZAGOTOVO razočarani tudi nad Vinkom! Zakaj? Zato, ker nas je enostavno preveč! Če bi bilo vreme lepo, bi nas na Rab na večerjo prišlo cca. 70, to pa je dvojno število, kar je Raj na Zemlji še sposoben normalno sprejeti! Vinko je priden in se zna obrnit in tako je bilo pri številki 50 še vse vredu, vednar so lani že pokali po šivih! Še dodatnih 20 oseb bi pokvarilo odlične vtise prejšnjih let...

4. Tisti, ki smo odpluli proti Krku, smo potem odšli na večerjo v Puntu k mojemu kolegu. Zahinavila sta samo Bošta in Bolid, ki pa sta zato, ker sta izdala Morjeplovce za kazen stala 2 uri v koloni! :wink: Ostali ste poslušali moje izkušnje in na pot odšli ob 23:30, ter se po poti spraševali kaj je to gužva na cesti... :lol:
Večerjali smo enostavno, nič posebnega, vendar na koncu mislim, da je bilo za večino, ki niste na Krku ravno vsak vikend kar malo posebno. Šurlice so lokalna specialiteta in mislim, da ste jih vsi pohvalili. Upam, da iskreno, ne samo "reda radi"... Ko smo vse lepo pojedli, od šurlic za predjed, pa lignjev na 3 načine, zraven različne krompirčke in kar nekaj pijače je prišel račun 2.130 kun za 22 oseb. Bili smo eni od dražjih konob in plačali vse skupaj 100 kun po glavi. Očitno nas na ruti vsako leto kar lepo olupijo... :evil:

5. "Over all" sem z ruto ZELO zadovoljen, bili ste super, zabavali smo se, tudi pilo se je precej, vseeno pa ne toliko, da bi se delalo neke pizdarije. Vse je bilo ves čas pod kontrolo in povsod smo pustili dober vtis, kar me močno veseli. Tudi na VHF kanalu letos ni bilo nikakršnega preklinjanja, pošiljanja familije nekam kjer je enkrat že bila in podobnega, kar tja ne sodi in je tudi kaznivo! Še enkrat pohvala!

6. Kako bo naslednje leto? Mislim, da podobno, seveda z malimi spremembami! Upam, da bo vreme boljše kot letos in da spet naredimo 4 dnevno plovbo! :wink:
Na ruti se zagotovo vidimo spet med 22.06. in 25.06.2013!!! V ponedeljek 24. si rezervirajte dopust, da ne bo potem kakih izgovorov... :wink:

Čisto za konec še zahvala vsem zvestim članom, ki so mi tudi pomagali, hvala vsem ostalim, da ste prišli, bilo je nepozabno videti toliko ljudi na kupu, ko veš, da si krivec za to osebno ti.
Še posebej pa še enkrat iskrena hvala vsem našim sponzorjem, ki so nam omogočili izdelavo majic za vse udeležence! Oglejte si njihovo ponudbo in jim naredite nekaj profita!

Zlati sponzorji:
www.grafotrade.si
www.alegris.si
www.kombi.si
www.smtours.com
www.stal.si
www.navtis.eu
www.primusr.si
www.epl.si
www.jucca-nautica.si
www.sprintfotoknjiga.si
www.bigg-r.com

Srebrni sponzorji:
Monika Kocuvan s.p. (Frizerski studio Moni, Središče ob Dravi)
Milena Selevšek s.p. (Gogi, trgovina s tekstilom, Trebnje)
Nazadnje spremenil admin, dne Sr Jun 27, 2012 23:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Sr Jun 27, 2012 21:22

Pozdravljeni morjeplovci
Tudi meni je bilo na 4. Ruti super.
Na Balvanidi žur do daske- zjutraj glavobol.
Na Silbi malo tolerance, ker sem naslednji dan računal še na Vinkota, vendar nas je na žalost vreme....Lipnik upam da nisi hud, ker sem omagal na tvoji žurki
Se pa strinjam z Sandijem' da se ne organizira več skupnih večerij- vsak naj se znajde po svoje- sedaj se že toliko poznamo da se z lahkoto razdelimo v skupine ter povečerjamo po svojem izboru. Po večerji pa se mogoče določi lokacija za skupni žur kot je bila npr. na Balvanidi diskoteka Spiritus (Sandi se opravičujem za moje fušanje ob tvojem virtuoznem igranju kitare- drugič bom samo odpiral usta :D )
V glavnem se prijavljam na 5. Ruto- če sem posnel kakšno sliko jo prilepim kasneje- trnutno še plujem in z androidom to ne gre ravno najbolje.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jun 27, 2012 21:25

4. ruta je bila super. Kar se tiče vremena je malo ponagajalo ampak mamo za naslednjič dobropis. Tudi večerja na Silbi je bila čisto ok, pač premale kapacitete za toliko ljudi... hrana pa ok. Ne moreš čudežov pričakovat. Kokr je bilo videt, je oštarij na Silbi dovolj tudi če bi nas bilo še malo več. Definitivno je bolše da za 5. ruto jemo po oštarijah po skupinah, vsak si naroči kar mu paše, teži kelnarju kot mu paše,... adminu pa se ne bo treba po telefonu raztrgat da takšno stvar organizira.

Pravzaprav je vse res potekalo tako kot mora in če ma letos kdo pripombe da kaj ni blo ok, pol mu ni pomoči.

Najbolše pa smo definitivno jedli tisti, ki smo šli v Punat... Šurlice in lignji so bli za popi...t dobri. Svaka čast.

Bom tudi jaz nekaj slikic in malo opisa v katkem pripravil... Fino bi pa bilo če bi si medsebojno podelili slike, seveda v originalni kvaliteti. Obstaja več načinov izvedbe, če nam je ratal ruto spelat dajmo še to...

Sandi, še 1x hvala za ves trud.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov