smo na dopustu
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Re: smo na dopustu
Včeraj sem bil sam v Bračkem kanalu. Nobene druge jadrnice nisem videl. Sem kmalu ugotovil zakaj.. Pri Bolu je nažgal zahodnik čez 25 vozlov. Tretjina Genove in veter v krmo pa je letelo 6 vozlov.
Mi tudi opažamo, da je precej manj navtike letos. So pa cene v dolocenih, v prejsnjih letih obiskanih gostilnah, sle cene gor za 40-60%, predvsem na Istu.
- 1stofficer
- Admiral
omas napisal/-a:Včeraj sem bil sam v Bračkem kanalu. Nobene druge jadrnice nisem videl. Sem kmalu ugotovil zakaj.. Pri Bolu je nažgal zahodnik čez 25 vozlov. Tretjina Genove in veter v krmo pa je letelo 6 vozlov.
A si zrihtal barko? Dej ksno sliko, da vidmo kaj si spravil skup
Mater mi visi po tolk letih...pa ne še tist..,ta moja legendarna morjeplovska zastava na zajli,pa ni morjeplovca k bi na pir pršu 2 tedna,razen onih s kerimi smo bli zmenjeni..aja zdej rit sončim v Artatoreju
omas napisal/-a:Včeraj sem bil sam v Bračkem kanalu. Nobene druge jadrnice nisem videl. Sem kmalu ugotovil zakaj.. Pri Bolu je nažgal zahodnik čez 25 vozlov. Tretjina Genove in veter v krmo pa je letelo 6 vozlov.
Tudi jaz danes po bračkem kanalu z genovo dosegel hitrost do max 8 kn povprečje 6.
alesjo napisal/-a:omas napisal/-a:Včeraj sem bil sam v Bračkem kanalu. Nobene druge jadrnice nisem videl. Sem kmalu ugotovil zakaj.. Pri Bolu je nažgal zahodnik čez 25 vozlov. Tretjina Genove in veter v krmo pa je letelo 6 vozlov.
Tudi jaz danes po bračkem kanalu z genovo dosegel hitrost do max 8 kn povprečje 6.
U, Maxi bolj leti kot moj Topaz. Kam greš zdaj? Jaz sem v Sumartinu. Jutri grem v Sučuraj, pa če bo ugoden vetre še naprej do Lovišta. En zaliv nižje. Tam so Caribi...
Pravkar plujem proti sučuraju še cca 10 milj imam pred sabo. Jadro in malo motorja pa panulo vlečem in eno ribo že imam za večeru.
-
Bouges Nina
- Admiral
Bouges Nina napisal/-a::?: Opažam vse več zapisov, kjer navajate hitrosti svojih plovil, ki so znatno višje od t.i. hull speed in me zanima pod kakšnimi pogoji (brez glisiranja po valu) dosežete te hitrosti pri potovalnih jadrnicah.
Po klancu navzdol pa vsi morajo bit sklonjeni zaradi zračnega upora
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Bouges Nina napisal/-a::?: Opažam vse več zapisov, kjer navajate hitrosti svojih plovil, ki so znatno višje od t.i. hull speed in me zanima pod kakšnimi pogoji (brez glisiranja po valu) dosežete te hitrosti pri potovalnih jadrnicah.
Tisto hitrost ki sem napisal sem včeraj dosegel samo z celo genovo je bil veter in cca 2m vala v pol krme to se zgodi ko prehitiš val je bila pa povprečna hitrost 6. Je bilo pa lepo adrenalinsko prehitevanje valov.l.p.alesjo
-
Bouges Nina
- Admiral
alesjo napisal/-a: dosegel samo z celo genovo je bil veter in cca 2m vala v pol krme to se zgodi ko prehitis val
Tehnično in v teoriji so mi stvari precej jasne, me je pa zanimalo kako v običajnih razmerah - brez glisiranja, dosežete te hitrosti.
Se da, mora hudo pihat tako da se boljša polovica skrije v kabino in ne pomoli nosa ven dokler hudo ne mine in zavetrne pripone morajo opletat kot špage, in kapitan opazovat da kaj ne poči. Malo heca je pa tudi res.
polanc napisal/-a:Mater mi visi po tolk letih...pa ne še tist..,ta moja legendarna morjeplovska zastava na zajli,pa ni morjeplovca k bi na pir pršu 2 tedna,razen onih s kerimi smo bli zmenjeni..aja zdej rit sončim v Artatoreju
Alo lega, kua pa bluziš, sej smo pršl na žižulo, pardon kalodont na Prviču, as puzabu matori
Pa za kofe sm ti dau, kua pa nis hotu pira pit, oz jupija
https://medisken.si
Tist je blu na prviču,za Artatore sm napisu..velik puzabm prjatle pa ne
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta