smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Avg 16, 2022 10:22

CAR napisal/-a:Piha do 15 knots. Vala je malo ampak ne moti. S spremembo ponoči sem mislil kakšen neverin, ker napovedujejo nevere.

CAR kako je bilo ponoči V Brguljah? Alesjo pravi, da je bila v Istri tramontana.
samodaje
Kapitan

OdgovorNapisal/-a samodaje » To Avg 16, 2022 12:07

V Novigradu ponoci 40-50kt ob 3h. V Umagu je enemu baje odpro genaker, potrgalo strike in koncal na obali.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » To Avg 16, 2022 17:23

Danes Supetarska. Včeraj na Rabu vse mirno.
pomisli in zgodilo se bo
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Avg 17, 2022 07:20

Marchi napisal/-a:
CAR napisal/-a:Piha do 15 knots. Vala je malo ampak ne moti. S spremembo ponoči sem mislil kakšen neverin, ker napovedujejo nevere.

CAR kako je bilo ponoči V Brguljah? Alesjo pravi, da je bila v Istri tramontana.

Nic posebnega, malo je pihal jugo, tam do 15 knots, ampak ni bilo hudega guncanja. Danes sva spala na Zverincu pred gostilno.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 17, 2022 08:24

Včeraj sem zaključil jadranje od Katanije Sicilija, Le Castella, St. Maria de Leucca, Otranto, Orikum (Albanija), Dures (Drač), Bar, Budva, Cavtat.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Sr Avg 17, 2022 08:39

CAR napisal/-a:
Marchi napisal/-a:

Nic posebnega, malo je pihal jugo, tam do 15 knots, ampak ni bilo hudega guncanja. Danes sva spala na Zverincu pred gostilno.

Nikol se še nisem tam ustavil...to vežeš bočno notri?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Avg 17, 2022 09:45

Nikola T. napisal/-a:Ta hip vam pišem iz marine Orikum v Albaniji.

A je še zmer tko podrta, al so jo že kej zrihtali?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Avg 17, 2022 09:58

Bom objavil slike. Vse je moderno in novo. Je bila najlepša marina kar sem jih obiskal zadnjih 5 let.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Avg 17, 2022 13:53

Kariera napisal/-a:
CAR napisal/-a:
Marchi napisal/-a:CAR kako je bilo ponoči V Brguljah? Alesjo pravi, da je bila v Istri tramontana.

Nikol se še nisem tam ustavil...to vežeš bočno notri?

Tako je vežes se bočno notri za valobranom. Gredo lahko 3 barke na enem valobranu in na drugem 3. So pa se zunaj 4 muringi.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
lslabe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lslabe » Pe Avg 19, 2022 19:25

Živjo, v ponedeljek bomo rentali nek gliser za en dan, v Trogirju, je ravno tako naneslo. Ker še nisem bil na tistem koncu, me zanima če kaj priporočate, kam bi lahko šli tam okol?

Hvala za vaša mnenja že vnaprej.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Avg 19, 2022 19:32

Skopat v uvalo Krknjaš na Drveniku, potem pa še do Maslinice na Šolti. Dvorec Martinis Marchi je vreden ogleda (zdaj je tam butični hotel in nobel marina). Restavracija v dvorcu je zelo dobra, ampak draga.

Pa Trogir je tudi ful lepo mesto. Meni eno najlepših na Jadranu.
lslabe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lslabe » Pe Avg 19, 2022 21:36

Super, hvala za info. Restavracijo bomo spustil, ostalo pa pogledamo :D
lslabe
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a lslabe » To Avg 23, 2022 10:38

Evo, na kratko opišem včerajšno ruto: čoln smo rentali blizu campa Rožac, kjer sva se z ženo ustavila za 3dni. 220€ + benz, fisherman dobrih 6m +yamaha 130. Najprej smo šli v plavo laguno na Drvenik veli, pa je bila že kar gužva, tko da smo se samo na hitro skopali in spili eno bevando. Naprej smo šli proti Šolti, in se ustavljali v zalivčkih na severni strani, nikjer ni bilo več kot 2-3 plovila... Skozi Splitska vrata smo potem počasi zavili na južno stran Šolte, jjer je bilo morje dosti bolj mirno, tako da smo dokaj hitro dosegli južno stran Čiova, kjer smo se ustavili v enem izmed beach barov, na hladno pivo. Na koncu smo še dotočili 40l benza in vrnili čoln okoli 18:00 ure.

Jest nismo šli nikamor, ker je ženski del posadke poskrbel, da smo imeli s seboj več kot preveč, tako da smo večerjali šele pozno zvečer kar v restavraciji v campu, ki pa nas je zelo pozitivno presenetila s ponudbo, hrana pa res dobra.

Pa lep pomorski pozdrav.
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » To Avg 23, 2022 13:23

Dogajanje dva dni nazaj na Olibu v Slatinici:

V zalivu kjer sva bla privezana, je slo vse po zanimivi poti, zaradi katere smo resili ogromno jahto pred nasedanjem. Cez dan je mimo naju prineslo en bokobran, pa sem ga nesel k sosednji barki, iz katere sem predvideval, da ga je odneslo. No, ugotovili smo, da sta mariborcana in se zvecer zmenli za pijaco na najini barki. Situacija se je razzivela in smo ga zafestali kar pozno v noc. No, potem je njima crknil motor na gumenjaku in sem ju pdslepal do njune barke. Odplujem nazaj proti najini jadrnici, pa vidim eno jahto cisto zraven nje. Razmisljam, ce je brezvetrje in bi barke skupaj obrnilo, ampak ne - pihal je veter. Ugotovim, da jahta prosto pluta proti obali, se z gumenjakom zaletim v njih in jih zacnem potiskat ven iz zaliva, zacnem tolct po barki in se dret, da jih zbudim, moji se derem naj vzame sireno, da jih bo prebudila... Potem vidim, da vzgejo motorje in zacnejo plut tocno proti obali, kjer je mreza za kopalce, namesto ven od obale. Spet akcija, odplujem do njih, se derem naj grejo rikverc. No, pol smo jih zvezali na bojo in smo resili zadevo. Ce ne bi pili in zurali to noc, bi danes bila ena jahta na olibu na obali, ker noben ne bi pravi cajt opazil :D
Uporabniški avatar
modro morje
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Krk

OdgovorNapisal/-a modro morje » To Avg 23, 2022 13:48

Evo še moja dogodivščina: Zasidrani pred Starim gradom na Hvaru, zastonjkarji pač gremo malo pred hotel Arkada Sunny, globina 8-10m, trava, ponavadi moram vsaj dvakrat sidrat. Startal je avgust, in do večera je v okolici že 10 Italijanov, eni odločno preblizu. Veter ponavadi maestral SZ, proti večeru pa je tokrat (predčasno) obrnilo na JV. Gledam eno 12m jadrnico pred nami, nekam bližje se mi zdi. Še kaka minuta, in res je še bližje. Tečem v kabino po trobljo, nazaj grede snamem veliki bokobran, ravno ga še porinem na kljunu pod ograjo, BUM. Vpijem Start the engine!, Italijan pa samo nepremično sedi v svojem kokpitu in odgovarja Sory, sorry... Namesto da bi kaj ukrenil. No, tako sva bila v klinču kake tri minute, preden je le prižgal motor in se premaknil. Malo se nam je poznalo na plastiki, pa na ograji, pa zvil se je malo nosilec navigacijske luči, ampak sej barka ni ravno nova. No, kasnej se je le prišel do naše barke opravičit, pa sem ga nazaj poslal, da naj prinese kako flašo, in je razumel, da se bova s flašo pobotala, ne pa s tožbo in zavarovalnico. Na splošno se mi zdijo Italijani precej manj previdni, kot drugi, pa res nimajo občutka kako sidrat, da jih ob spremembi vetra ne bo zaneslo v drugo barko, četudi bi sidro držalo. Mnogokrat videl, kako se sosedje ponoči, ko zapiha burin, presidravajo.
Nazadnje spremenil modro morje, dne To Avg 23, 2022 13:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Navigare vivere est.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti