Peljar članov morjeplovca

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Okt 22, 2008 20:02

Če nisi premikal datoteke oz. če sem prav videl jih je več in si jih pustil v mapi v katero si napravil downloads bi moralo špilat. ČE pa si premaknil kam drugam ali celo brisal si nas pa malo "zajebal" :wink:
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Sr Okt 22, 2008 20:28

Vse je tako kot je bilo!!!!Datotek je krepko čez sto!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Sr Okt 22, 2008 20:45

Pozejdon napisal/-a:Tudi mene nekaj je.., :twisted: čeprav ponavadi nimam teh težav s torenti ... Lahko pa bi si omislili nek skupen FTP za izmenjavo raznih programov, map oz. datotek :lol:

Kdor še nima odjemalca ga lahko sname tu:

http://azureus.sourceforge.net/

Tole ne bi bila slaba ideja, ampak vse je povezano s stroški....
Z Adminom sva že imela to debato, tudi jaz ima kar nekaj uporabnega materiala, ampak za sedaj je izgleda nedosegljivo. Morda pa ima kateri naš član na svojem strežniku kaj prostora, da nam omogoči kak FTP.....
Uporabniški avatar
Mr007
Višji praporščak
Kraj: Dom Žale

OdgovorNapisal/-a Mr007 » Sr Okt 22, 2008 22:10

ejih tipe...

od mene je potegnil tole vsaj 14 komadov....

pa sem pac sou cez vikend na morje in ugasnu racunalnik.

potem sem dau spet gor tako da od mene se spet prenasa...
torrent moras samo se enkrat zagnati in deluje (ceprav imam dinamicni ip in se mi menja na 24 ur)

prednost torrenta pred ftp-jem je ta da ce jih vec seje in teoreticno ce imas ti vecji download kot upload (kar imamo 90% vsi) je zadeva full hitr pri teb.

glede fajlov pa men vse odpre res pa je da v garmin se nisem imel priloznosti dat notr in sprobat ce tam tudi deluje
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Okt 23, 2008 09:22

Sem se pozanimal glede Nuvi-ja 550. Model sodeluje z revijo Moj mikro in rečeno mi je bilo takole:

Noben softver še ni tako izpopolnjen da bi sam napravil obvoz mimo preprek kot je otok, rt oz. kaj drugega ..., deluje pa, če sam predhodno vneseš točke saj GPS deluje po vektorskih smereh :?: cestah oz poteh, kar pa na morju trenutno še ni izvedljivo. Sam se kaj dosti ne spoznam, rečeno mi je bilo, da tudi avto piloti plovil delujejo samo na predhodno vnešeno ruto. Tako, da je praktično vsak GPS dober ki podpira navtične karte in vnos točk za določitev smeri.

Tako je bilo meni rečeno ne me držat za besedo :?: :!:
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Okt 23, 2008 15:27

Pozejdon, hudičevo narobe ti je bilo rečeno...

Garmin v svojih novih GPS napravah serije 400, 500, 4000 in 5000 uporablja BlueChart® g2 Vision, ki omogoča izračun rute. Vhodni podatki so začetna točka, končna točka, višina jambora, ugrez plovila. Vse ostalo naredi GPS naprava... In ne boste verjeli (tudi jaz dolgo nisem), po Jadranu deluje odlično. Npr. izogne se prehodu Ždrelac, če je jambor previsok, izogne se plitvinam med Virom in kopnim, če je ugrez večji... V glavnem, ni da ni.

Uff, zveni, kot da delam reklamo za Garmin, ampak je daleč od tega. Sam uporabljam Magellan, na cesti pa original Audi navigacijo. Vendar pa je na morju trenutno Garmin svetlobna leta pred vsemi. No na cesti pa ne bo nikoli! Kar ni original v avtu ni vredno niti 1 EUR, saj te zelo hitro nateg**. Tuneli, gozd, stolpnice, vgrajeno pa dela po "nemško"... :wink:

LP
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Če Okt 23, 2008 19:33

@admin
Očitno imaš slabe izkušnje po kopnem :D
Moje mnenje je pa nekoliko drugače. Tvoja Audi navigacija (mimogrede tudi sam vozim to znamko) je stalno priklopljena na napajanje. pomeni, da noč in dan išče in pridobiva (satelite) pozicijo. Vse ostale navigacije se morajo ob vklopu še poiskat :D oz. najti kje sploh so. To nekoliko zavleče vso stvar. Kar se naprav raznih firm (Garmin, Tom Tom, Magelan...) tiče je pa vse en klinc kaj imaš. Nekaj je razlike v samem softwerju in uporabniškem vmesniku. Enemu se na pogled dopade ta, drugim druga... Edina pomembna stvar pri vseh teh izdelkih pa je samo in edino: KARTA. Če teh nimaš, nimaš nič! In prav zato se veliko njih odloča za Garmin. Ta s svojimi AdriaRoute in SloTopo, po moje, po podrobnostih daleč prekaša ostale naprave. Vsaj kar se Slovenije in južnih republik tiče. Pa tudi BlueChart sem na cestnega Garmina že namestil. Seveda mi rout ni računal, mi je pa vedno točno pokazal pozicijo in ostale podatke kot so globina morja, svetilnike, podrobnosti marin....
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Če Okt 23, 2008 21:58

Se da Bluechart že uradno kupiti za cestni Garmin? Na katerega si namestil in kako?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Okt 24, 2008 00:29

stojko napisal/-a:@admin
Očitno imaš slabe izkušnje po kopnem :D
Moje mnenje je pa nekoliko drugače. Tvoja Audi navigacija (mimogrede tudi sam vozim to znamko) je stalno priklopljena na napajanje. pomeni, da noč in dan išče in pridobiva (satelite) pozicijo. Vse ostale navigacije se morajo ob vklopu še poiskat :D oz. najti kje sploh so. To nekoliko zavleče vso stvar. Kar se naprav raznih firm (Garmin, Tom Tom, Magelan...) tiče je pa vse en klinc kaj imaš. Nekaj je razlike v samem softwerju in uporabniškem vmesniku. Enemu se na pogled dopade ta, drugim druga... Edina pomembna stvar pri vseh teh izdelkih pa je samo in edino: KARTA. Če teh nimaš, nimaš nič! In prav zato se veliko njih odloča za Garmin. Ta s svojimi AdriaRoute in SloTopo, po moje, po podrobnostih daleč prekaša ostale naprave. Vsaj kar se Slovenije in južnih republik tiče. Pa tudi BlueChart sem na cestnega Garmina že namestil. Seveda mi rout ni računal, mi je pa vedno točno pokazal pozicijo in ostale podatke kot so globina morja, svetilnike, podrobnosti marin....

Stojko, oprosti ampak nekako ne znam razbrati kaj si hotel povedati. Če bolj natančno preberem, ti je Garmin z BlueChart všeč, tudi meni je, karta od Garmina je za po vodi odlična.

Glede ceste pa ne razumem ali se strinjaš z mano ali si mnenja, da je nek Garmin, Tom Tom, Magellan in podobno celo boljši od vgrajenega?
V večini evropskih avtomobilov se uporabljajo Teleatlasove karte, kjer smo mi pač še vedno na Balkanu in ta del ni oziroma je slabo pokrit. Če se ne motim piše na Teleatlasovi strani, da je to 43%, bo pa kmalu 100%. BTW, sedaj karte Teleatlas uporablja tudi Google maps, kar je še en znak, da so krepko boljše od Navteq. Tam se seaj tudi vidi, da je Slovenija odlično pokrita, le turn-by-turn še ne dala. Ampak po Sloveniji GPS res ne rabim. Ko pa sem v tujini, pa je stvar z mojimi kartami (imam 2008) odlična. Zakaj mi Garmin in ostalo sranje v avtu ni všeč? Preprosto... Kot prvo je neokusno, če nekaj nalepiš na vetrobransko steklo. Vendar to je stvar okusa, pač vsak ima svoje oči. S tehničnega vidika pa je Garmin Nuvi, ki ga tudi imam neuporaben. Evo zadnji primer iz Genove. Kdor se je kdaj potepal po Ligurnijski in Azurni obali ve, da so tam hribi. In to pošteni... In seveda so zraven takoj tuneli... In za tunelom je križišče kjer moraš zaviti desno. Garmin dela lepo do tunela, takoj po vstopu pa "umre". Normalno, saj ni satelitov... No na izstopu iz tunela rabi od 100 do 500 m, da se spet najde... In takrat si že zgrešil to križišče... Je to uporabno? Enako je med stolpnicami, kjer se velikokrat vidita samo 2 satelita... Spet dela samo na križiščih, kjer se odpre pogled...
In kako dela original vgrajena navigacija? Precej drugače... V osnovi je delovanje res enako, nastopi pa finta, ko zmanjka signala. Takrat navigacija računa tvojo pozicijo na podlagi vgrajenega kompasa in pa kilometrskega števca. Tako tudi v tunelu natančno ve, kje si. Sredi tunela opozori, da je treba zaviti desno in čez koliko metrov, na koncu tunela reče zavij desno... Ko prideš iz tunela se ponovno kalibrira preko GPS...
Če ne verjamete, se zapeljite do Ljubelja. In ko greste čez tunel bo Garmin z Adriaroute dejal kaj? Prav nič! No pri meni pa v sredini tunela, natančno pri avstrijski tabli pove, da sem prečkal mejo in vstopil v Avstrijo...

LP
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Pe Okt 24, 2008 15:40

Gotovo ima vgrajena navigacija vse prednosti, ki si jih opisal. Ampak situacija z odcepom takoj za tunelom je bolj butična. Večje so slabosti :
- oderuška cena same naprave kot dodatne opreme in kart,
- glasovno vodenje je samo v tujih jezikih,
- razen tega kart za Slovenijo in južneje sploh ni,
- monitor je nizko in moraš kar precej umakniti pogled s ceste.
(vsaj to sem jaz našel pri napravi v Jaguarju S-type, ki sem jo pogledal)
Prednosti Garmina na šipi :
- karte so odlične, Adria route te pripelje do vsake pasje ute, ki ima hišno številko, v Sloveniji, Hrvaški in Bosni, drugje še nisem poskusil,
- nove verzije karte izidejo vsako leto in jih lahko brezplačno naložiš,
- slovensko vodenje,
- monitor je tik pod višino pogleda na cesto,
- če parkiraš v tujem mestu, lahko shraniš lokacijo in vzameš napravo v žepu s seboj, brez skrbi te bo pripeljala nazaj do avta,
- ko tehnika napreduje, lahko kupiš novejšo stvar za relativno majhen denar.
(Tako se mi pa zdi pri Garminu 750, ki ga imam v avtu.)
Zdaj samo še čakam, če se bo zanj dalo dobiti kakšno pomorsko karto za Jadran, ker ni logike, da je ni.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » So Okt 25, 2008 09:52

POPRAVLJAM PRISPEVEK vse je uporabno balasta ni! :oops:

Meni je končno uspelo sneti torent :lol: ...

Kontakt na zasebno.

V original torentu je:
808 pristanov & zalivov Hrvaška, Slovenija, Črna gora (18. izdaja, 2005).

1000 ciljnih točk Slovenija, Hrvaška, Črna gora (6. izdaja).

Garmin MapSource BlueChart Atlantic v7 to je uporabno se da namestiti tudi na SD kartico sam sem probal a nisem dokončal ne najdem kode Garmina. Če kdo pozna rešitev naj sporoči na Garminu se že nekaj dni lovimo-iščemo.
(opomba: kodo svojega Garmina sem založil, rabi se jo za reg.)

Navtične karte nekaj je uporabnega vsega pa ne odpre

OziExplorer v3.95.4m to pa baje deluje na dlančnikih z GPS :?: :!:
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Ne Okt 26, 2008 00:29, skupaj popravljeno 3 krat.
Pozejdon,
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » So Okt 25, 2008 10:55

Pozejdon napisal/-a:Meni je končno uspelo sneti torent in če je kdo iz okolice Ljubljane (sam sem iz Šiške) lahko pride po kopijo DVD-ja. Naredil bom nekaj kopij nato pa po potrebi naredimo verigo "sam ne okol govort" ... čez kak dan bom ponudbo pobrisal, da me ne zaprejo ...
Kontakt na zasebno.

V original torentu je:
808 pristanov & zalivov Hrvaška, Slovenija, Črna gora (18. izdaja, 2005), to je balast notri je samo ovitek naslovnice.

1000 ciljnih točk Slovenija, Hrvaška, Črna gora (6. izdaja) tudi to je balast notri je samo ovitek naslovnice.

Garmin MapSource BlueChart Atlantic v7 to je uporabno se da namestiti tudi na SD kartico sam sem probal a nisem dokončal ne najdem kode Garmina. Če kdo pozna rešitev naj sporoči na Garminu se že nekaj dni lovimo-iščemo.

Navtične karte nekaj je uporabnega vsega pa ne odpre

OziExplorer v3.95.4m to pa baje deluje na dlančnikih z GPS :?: :!:

Podobne težave :?
Morda pa bi Mr007 moral preverit , kako je napravil torrent?
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » So Okt 25, 2008 14:25

Mislim da je s torentom vse OK.
Tisto kodo ki jo zahteva na koncu, zahteva od tvojega Garmina za reg, in kot zanalašč takrat ko jo rabiš je ni. :twisted:
Pozejdon,
sandi
Kapitan korvete

nič ni balast le dobro poglejte

OdgovorNapisal/-a sandi » So Okt 25, 2008 14:28

prav NIČ NI BALASTA - le dobro poglejte
vsebina torenta je naslednja:

808 pristanov & zalivov Hrvaška, Slovenija, Črna gora (18. izdaja, 2005)
v A4 formatu ali A3 formatu

1000 ciljnih točk Slovenija, Hrvaška, Črna gora (6. izdaja)
v A4 formatu ali A3 formatu

Garmin MapSource BlueChart Atlantic v7 (pripravljeno za zapečit na cd)

Navtične karte (odlične kompletno vse)

OziExplorer v3.95.4m (program kompletno s crackom)

treba je pohvalit zadevo - zanimivo bi bilo najti še navrični paket št.1

LP
san
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » So Okt 25, 2008 14:56

Bo držalo sem površno pogledal Adobe Reader imam nastavljeno da mi odpira stran po stran vse je v kompletu tako kot pravi Sandi priznam osredotočil sem se na BlueChart vsem prizadetim se opravičujem. :oops:
Pozejdon,

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti