PETEK 7.10.2011 - SUKOŠAN

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Okt 20, 2011 15:40

Ko enkrat uletiš v sranje, je ponavadi že prepozno Tex :wink:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 20, 2011 16:21

Ja sam takrat 100% veš kaj je ;) ne tko k aladin in ostali... :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Okt 20, 2011 20:46

Danes je bilo zelo zanimiva situacija v Vrsarju (in drugod). Ze od vceraj je nabijal jugo po oceni tudi okol 25-30 vozlov sunki (ocena!). V tistem pa se je na zahodu crnilo, pripravlal se je da useka. Gledam s terase kako ena in edina barka jadra temu jugu suvereno v orco mimo Vrsarja. Si mislim, ok, ze vejo kaj delajo. Nato jih cez kakih 20 minut vidim pred vhodom v luko kako NA JADRIH poskusajo uloviti izpadli bokobran. Seveda jih je nosilo sem in tja, genova jim je usla naprej, ocitno tudi skotino potegnil ven, tako da je jadro samo opletalo. K sreci je bilo na pol skrajsano ze.
Nekako jim je uspelo zadevo ujeti, jadro zviti.. Se zapodijo proti luki, na morju se ze vidi bela linija udara vetra. Potem pa meckajo in meckajo..trikrat bi se ze lahko privezali, a oni meckajo in falijo privez na BOk tocno do udara vetra. Imeli so sreco. Obrat iz mocnega juga v tramontano je bil v 3 minutah.

Zanimiva in poucna situacija. Brez omahovanja ali na odprto ali hitro v luko. Povsod dovolj prostora za vez bocno, luka k sreci zasticena oz severa.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Okt 20, 2011 21:05

Carteristi?
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Okt 20, 2011 21:22

brane40 napisal/-a:Od takrat naprej redno spremljam Aladina in če ni res nujno ne rinem na morje, dokler ni vse belo 8)

Ko je vse belo jaz ne grem nikamor, ker pomeni, da bom motoriral. To je za jadralce skoraj tako narobe kot nevera 8)
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Okt 20, 2011 21:44

V tem je ravno razlika med jadralci in motornjaki... lepo vreme vam gre ponavadi na k.rac, ker takrat ne piha dovolj in uživate šele ko se začne piz.arija... mi se pa takrat raje umaknemo na varno.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Okt 20, 2011 21:58

al napisal/-a:Carteristi?

Da.
bostjan9
Admiral

VREME

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » So Okt 22, 2011 10:55

Zgleda, da bo konec drugega tednba nekaj boljšega vremena.....

A gremo????? Sukošan-Suha punta.

b9
bostjan9
Admiral

vreme bo..

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Če Okt 27, 2011 21:29

Ne gre nihče na ribolov proti Abi????

l.p. b9
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Okt 28, 2011 09:18

Boštjan9!
Tvoje neurje je mene dobilo na vožnji iz Kopra proti Ljubljani, najhuje pa je bilo od prvega tunela do Istra-benz črpalke. V petdesetih letih vožnje z avtomobilom še nisem doživel takšnega neurja, pa verjemi, da sem že marsikaj doživel.

Kar pa se tiče barke ti povem, da sem že skoraj teden dni pred to nevihto poslušal in gledal po internetu kako pripravlja ta nevihta. Prvotno so jo napovedovali za četrtek 6.10. Jaz spremljam tudi italijanski El meteo, ki napoveduje vreme za posamezna področja na uro in daje dokaj natančne napovedi.

Tisti teden sem bil na Ugljanu kjer sem želel ostati nekaj dni. Ko sem v torek gledal vremenske napovedi, sem se na hitro odločil in takoj v sredo zjutraj mahnil direktno iz Ugljana v Pulo. Bal sem se namreč, da bo po tako dolgem času lepega vremena res močno vsekalo. V četrtek je že kazalo da bo v petek štala zato sem pospravil jadrnico in v petek zjutraj odpotoval proti Ljubljani. Nevihta me je dobila okoli 12.00 ure.

Včasih se počutim, da sem reva, ker bežim pred nevihtami, ki jih včasih tudi ni. Tokrat pa vidim da sem ravnal popolnoma pravilno in se pravočasno ognil lahko večji nesreči. Ne znam si namreč predstavljati kaj bi bilo če bi me tisto ujelo na morju. Tudi ti si imel srečo, da si se pravočasno privezal in so ti vrvi kljub vsemu zdržale. Lp Luftar
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Okt 28, 2011 09:35

Bravo luftar. Vidiš, biti reva je na mroju vedno bolje, kot biti frajer. Mogoče reva tu sploh ni pravi izraz ampak previdnost in spoštovanje nečesa, na kar človek k sreči še nima takega vpliva. In ti si naredil točno to, kar bi vsaka pametna "reva".
No, pozabil si iti na pivo in opazovati in dokumentirati nevihto iz varnega zavetja. Potem te tisto ne bi ujelo na cesti ampak v oštariji :wink: :lol:
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Okt 28, 2011 11:48

Marchi, veš da piva ne izpustim. Saj sem šel in tudi že med potjo od Pule do Kopra je padal dež. Ko pa sem le moral domov, me je dobro namočilo že do avta, pa sem imel le kakih 20 m. Najhuje pa je bilo na cesti, ko na čase nisem nič videl.

Kar se tiče reve imaš prav, saj sem na morju že dosti doživel pa se nisem izkazal kot reva. Včasih bi rekli božja previdnost. Ker pa ne verujem v boga, je to le pametno razmišljanje in pravočasno reagiranje v dani situaciji. Lp :D :D
bostjan9
Admiral

Suha punta

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Nov 09, 2011 00:22

V četrtek, 10.11. lignjelov okoli Garmenjaka.

Ali bo kdo tam???

Bistričani???? Ačko, Marjan, Joža ?????

l.p. b9
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Nov 09, 2011 09:40

a je še kak bistrčan?
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce