Grčija 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Leut,kaj si mislil,da ni vse zlato kar se sveti?
Moje mnenje:
Za grške pufe so v prvi vrsti krivi posojilodajalci,in v tem vrstnem redu se bo tudi pokril!
Če je vprometu semafor zgolj informativnega pomena,ni nič hudega,ker se tega vsi udeleženci v prometu zavedajo.Zakaj kot pešec stati pred rdečo,prometa pa nič.Mi temu pravimo prečkanje po grško
Tam to lepo in hitro pa tudi dokaj varno teče.
Tudi vstavljanje in parkiranje v drugi vrsti na cesti je čisto ok,če pustiš prostor za promet.Pač malo obvoziš parkiranega in pri tem ne trobiš ne preklinaš in ne pošiljaš voznika nazaj v šolo.Ali to v slo zmoremo?
Ali kdo najde statistiko in primerjavo z slo o prometni varnost?
Moje mnenje:
Za grške pufe so v prvi vrsti krivi posojilodajalci,in v tem vrstnem redu se bo tudi pokril!
Če je vprometu semafor zgolj informativnega pomena,ni nič hudega,ker se tega vsi udeleženci v prometu zavedajo.Zakaj kot pešec stati pred rdečo,prometa pa nič.Mi temu pravimo prečkanje po grško
Tam to lepo in hitro pa tudi dokaj varno teče.
Tudi vstavljanje in parkiranje v drugi vrsti na cesti je čisto ok,če pustiš prostor za promet.Pač malo obvoziš parkiranega in pri tem ne trobiš ne preklinaš in ne pošiljaš voznika nazaj v šolo.Ali to v slo zmoremo?
Ali kdo najde statistiko in primerjavo z slo o prometni varnost?
diligence napisal/-a:Ali kdo najde statistiko in primerjavo z slo o prometni varnost?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_traffic-related_death_rate
-
denisthemenace
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Lj-Messolonghi
diligence napisal/-a:https://www.youtube.com/watch?v=2XlTV6udbhg
SREČNO GRČIJA 2016
Vsekakor, se pridružujem čestitki. Ni bilo tako mišljeno, kot je na koncu izpadlo. Poznam zelo dobro Grčijo, raje bi živel tam, kot tu, kjer ti vsak dan sproti "kravžlajo" živce z leve, desne, od spodaj in od zgoraj. To dolgoročno za zdravje vsekakor ni dobro. Vendar nek red vseeno mora biti. Brez veze je sedaj vpletati v to zgodbo Angelco, pa posojilodajalce, pa ... Obe strani sta šli v biznis z nekim razlogom. Tuje banke za lovom za čim večjim dobičkom, Grki pa s figo v žepu in predvsem z mislijo, da tega denarja ne bodo večino nikoli vrnili. To ne bi bilo prvič. To zgodbo so v svoji novejši zgodovini (od druge polovice 19. stojetja) že nekajkrat uspešno napisali. In tu je problem. Že celo svojo novejšo zgodovino živijo nad svojimi zmožnostmi, brez kančka zadrege ali slabe vesti, saj vedo, da se jim zaradi tega ne bo zgodilo nič hudega. Gre za način razmišljanja in za življenski slog, tako značilen za Balkan. Seveda tudi Hrvaška spada v to isto regijo, vendar so Grki v svoji iznajdljivosti, kako priti najceneje in z najmanj napora skozi življenje, brez konkurence. Samo en primer. Na nekem njihovem otoku je bila v mestu srednja šola, ki že nekaj let ni imela niti enega dijaka, zaposleni pa so bili še vedno vsi profesorji in tajništvo. Vsi so se poleg "svoje profesure" ukvarjali med "službenim" časom še z nekim drugim biznisom, od taksista, natakarja, ... Vsak dan je moral biti na šoli eden dežuren na telefonu, da se je takoj javil, če je kdo poklical. To jim je uspevalo do lani, ko so jih odkrili. Takih "primerov", nekaterih še bolj originalnih, je ogromno. O teh stvareh sem mislil. To se v normalni državi težko zgodi. Tu je ta črna luknja, v katero ponikne ogromno denarja. Da ne govorimo o njihovem ekstremno predimenzioniranem upravnem aparatu, v katerem je zaposlenih nekajkrat preveč ljudi, samo zato, da imajo socialni mir. Vse to kreditira nekdo drug, na žalost tudi mi.
Seveda so ljudje izredno prijazni, saj bi tudi jaz bil s takim načinom življenja, razmišljanja in nesekiranja. O lepotah Grčije je pa itak nesmiselno izgubljati besede, saj moraš biti slep, da ne vidiš in užiješ vse njihove lepote, tako kot na Hrvaškem.
-
denisthemenace
- Poročnik bojne ladje
- Kraj: Lj-Messolonghi
Uh, ste zaplužli. Samo v premislek, je izjavila predstavnica uspešnega podjetja na kritiko o izkoriščanju delovne sile, da je to v kapitalizmu pač primerljiva prednost na trgu. Grki so samo našli svojo primerljivo prednost v sistemu. Snadji se je rekao Mujo. Sploh pa kaj naj tarnamo me sitne ribe u ovom plavom moru. 😀
Bolje kot v novo tisočletje je zajadrati v sončni zahod.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost