Grčija 2013

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Pe Maj 31, 2013 20:45

Kaj sta še vedno zunaj? Jaz sem pa mislil, da sta že vsaj na pol poti do Grčije Very Happy
Glede dam v letih pa samo pozitivne stvari Wink Upam, da se še kaj vidimo na vodi.

Eh in uh... Andrej po ponižnih planih bi že morala biti vsaj na meji med Jadranskim in Jonskim morjem.
Lani sva, napaka!, pripeljala barko nazaj v Slovenijo misleč, da bo lažje kakšnega mojstra za električno drobovje najti. JOOOŠKOOOOOOOOOOO!

Zgleda, se bova naslednja leta potikala "malo južnije", ne da bi gospo matrala v sivih in mokrih mesecih (nisem mislila maja!) nazaj v domicil.

Še eno malo vprašanje, komu se sploh da na morje, na eno daljšo pot, ko te že doma v zoknih zebe?

al plus, minus, kaj pride not, kaj mora ven... ja prinesi buklo na skupinsko branje :lol: :lol: :lol:
Mina Jera
Poddesetnik

Iz grčije proti Izoli

OdgovorNapisal/-a Mina Jera » Po Jun 03, 2013 19:03

Pozdravljeni vsi;)
sem se vklucila v debato, ker moj oce pelje barko v Grcijo proti koncu junija. Jaz in fant pa bova pripeljala barko nazaj.
Računava tam okrog 17. julija na pot, Otranto-Vieste-Vis.

Če je mogoče kdo v tem terminu na tej poti, bi bila zelo vesela mal druzbe, ker sicer se nisva zelo izurjena pomorscaka.

Lp :)
Mina
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 03, 2013 21:26

Pogumna sta vsa čast,Pa nekaj izkušenj pa gotovo imata a ne da..
LP Iztok
Mina Jera
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mina Jera » Po Jun 03, 2013 21:39

Ja seveda imava. Jaz sem z ocetom 20 let pohajkovala po celi hrvaski, ampak nikoli pa nisva se sla cisto sama na kaksno daljso turo. Pa tudi prav veliko slabih izkusenj se nisva dala skoz tako da naju le malo skrbi :) naprimer ce se pokvari motor sva mrzla ker nimava pojma..
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 03, 2013 21:50

Če obvladata jadranje ,pol okvara motorja ni tako kritična...Men se je pokvaril na Drveniku in smo morali priti v Ankaran.Prijadrali smo v normalnem času nazaj,ni pa prijetno.Morda nasvet za pomoč v brezvetrju,,Tender privežeta zadaj,tako da rine barko,krmilo pa normalno dela pri tem.2,3 Evinrude na tenderju je rinil 6 tonsko barko tudi preko 2 vozla do sidrišča...Pa saj se motor ne bo pri vama pokvaril.
LP Iztok
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Jun 04, 2013 07:50

Hja...na mojem jadralskem začetku govorim izkušenemu kapitanu in kolegu na pomolu, da moram dati še marsikaj čez. Razloži mi, da je tudi on na začetku svoje kariere imel takšno teorijo in je tako posledično dal skozi vse potrebne in nepotrebne jadralske kalvarije. In njegov končni nasvet se je glasil, da se je potrebno marsičemu IZOGNITI in na takšen način postati izkušen. Pa mislim, da ta teorija kar drži (vsaj v mojem primeru).
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jun 04, 2013 11:26

@Min(l)a Jera.. .akcija! Slabe misli se pusti na obali. Če pa ne gredo iz glave, jih dober rum potolče!
Btw: kje pa bo fotr tisti čas? Morda pa kafet naredimo.
Jaz moram biti 5. julija v Patrasu (menjava posadke).
Potem se pa odločam.

@od kapitana žena: samo što nisam!! na poti na obalo :D Zdi se, da imam sindrom podoben vajinemu: da ne gre in ne gre štartati. Vama v Grčijo, meni na Obalo :lol:
In da bo zadeva še toliko bolj začinjena iščem po pisarni obljubljeni CD/DVD Mediterraneo. Ma skoraj, da ne grem od doma brez njega.
Do takrat pa malo za okus... MEDITERRANEO

Ta vikend sem pregledal jambor- napone, namazal škripčevje, porihtal ograjo... in naredil spisek, kaj vse še rabim. Res, ampak res ne vem, zakaj zmeraj čakam do zadnjega...
Aja pa še eno osmico moram izruvat... Se je začela "oglašati"...

Zdej me pa že daje mrzlica 8) oz. "rajzefiber"

Še malo o cenah, ker nam itak nihče ne verjame. V Patrasu (marini!) je cena za 43feet za dve noči 40 eur (z ddv, el., vodo, wifi.). Ok ni ravno Patras kraj, kjer bi se želel preživeti dopust a za menjavo posadke in osvežitev zalogic bo ravno pravšnji.
Mina Jera
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mina Jera » To Jun 04, 2013 19:34

Hvala vsem za pozitivne misli in vlivanje samozavesti in poguma :)
@al: fotr nevem kje tocno bo, menjavo mamo na krfu 9.julija tko da tm nek okrog vrjetno :)
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Jun 05, 2013 01:01

Aja pa še eno osmico moram izruvat... Se je začela "oglašati"...

al, ne zamer't. Osmicam se reče modrostni zob :P :P :P Ne verjamem, da bi nam lahko kdajkoli povzročale težave hihihi.

Mediterraneo, v kombinaciji z glažem malvazije. Ja! Že petkrat poslušam :lol:

Mina Jera, vedno je enkrat prvič. Ko motor crkne mislim.......
Ni važno koliko si star, koliko milj imaš za sabo.

Dokler je veter se vedno lahko izvlečeš. OK, če je prehud in ti smer ne pomaga, se prilagajaš, en dan, dva dni, gor ali pa dol.

Nama je že dvakrat beštja crknila (veliki večini nikoli!!!!!), lani pri Tremitih (tri dni plut, plut, plut, do Giulianove, ker ni bilo skoraj nobenega vetra) pred leti pa v tarantskem zalivu, s prejšnjo barko. No poglej pa sva še vedno čisto, za kakšen okus celo preveč, živa.

Vedno poskušaš izvleči iz izkušnje najboljše a ne?
Ne se v naprej sekirat, ni dobro. Je pa dobro biti pripravljen. Ampak na vse pa res ne moreš biti. :wink:
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Če Jun 06, 2013 13:05

Polanc, tender ni nujno privezati tako da poriva barko. Lahko ga privežeš zadaj pri krmi na strani ga fiksiraš in bo še vedno porival barko. Lp
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jun 07, 2013 09:43

No upam, da se ne bomo skozi Otranto porivali s tenderji... Ker ta bi pa bila malo bosa... :lol:
Uporabniški avatar
luftar
Admiral

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Jun 07, 2013 16:19

S tenderji res ne, sem pa drugič ko sem prečkal kanal vozil samo na motor in to 4 ure v tako gosti megli, da sem videl samo kakih 20 m okoli sebe. Ko sem prišel na Othonoi je bilo pa čudovito sonce.

TE BARKA NAREDI SUŽNJA
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jun 07, 2013 23:44

le zakaj bi ga vezal na strani in bi mi barko zanašalo če ga lahko lepo zadaj,palim motor in se preselim na barko ,lepo vozim normalno le pooočasi.No vi pa počnite kekor hočte,jaz sem si tko pomagal in sem izkušnjo podelil..Lahko noč
LP Iztok
Mina Jera
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Mina Jera » So Jun 08, 2013 15:16

A pa je potem treba bit v tenderju al pa kej nalozit notr, da je mal obtezen vrjetno?
Uporabniški avatar
luftar
Admiral

OdgovorNapisal/-a luftar » So Jun 08, 2013 15:30

Vseeno je katero tehniko uporabljaš. Pri predhodni barki sem imel od začetka star motor, kateri mi je mnogokrat nagajal in sem enostavno na zadnjem delu barke fiksiral by boat, fiksiral Tomos 3,5 Ks, dodal gas in se preseli v jadrnico. Nisem imel nobenega problema z zanašanjem, vozil pa sem s rudo ali pa celo namontiral avtopilota. Barko, ki je bila težka 3 tone je tako dosegla hitrost 3,5 Nm. Z lahkoto pa sem jo tudi vzvratno zapeljal na pomol v marini med dve barki.

TE BARKA NAREDI SUŽNJA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov