Skokica 2014

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Pe Jul 04, 2014 17:50

Se mi zdi, da je Echotu bolj vseeno za valove kot meni.
Vremenske napovedi, ki sem si jih danes ogledal za naslednje dni na poti proti Irski, bi kar želel, da se pozlatijo, tako ugodne so.
videti je, da si bova s svojim kurzom sama lahko izbirala, koliko severozahodnika želiva imeti. Bolj zahodno ga bo več, bolj vzhodno od direktne smeri pa manj :).
Vreme na poti pa bo verjetno malo drugačno od napovedi.
Mraza imam dovolj. Danes je bilo že topleje, v prihodnjih dneh pa bova vsak dan nekaj stopinj južneje.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Pe Jul 11, 2014 17:38

Evo, da se še jaz oglasim. Tale avantura mi je prav pasala. Zdaj imam že skoraj nekoliko solzne oči, ker sva se odpravila proti Španiji. Torej odštevanje. Trenutno plujeva 7,7 vozlov in sva 511 nm od rta Finisterre na jugozahodu Španije. Napoved za pon. in tor.=brezvetrje. Zato sva štartala nekaj ur prej. Za zdaj prav lepo jadrava z zahodnikom. To bo eno od mojih boljših doživetij. :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Jul 13, 2014 17:24

Kapo dol morjeplovca! Spremljamo vaju ves čas. Med tem pa se mi borimo s kornatskim jugom in nevihtam in vsakodnevnim razmišljanjem o privezih. Ma ja, tudi to odtehta, ko posije sonce in se zapodimo v kristalno morje.
Keep on moving in čimveč ugodnega vetra.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » To Jul 15, 2014 19:42

Španija. Skokica je varno privezana v Vigu. Tukaj bo kak mesec počakala. Gostila me je od 20.06. pa verjetno do 21.07. Odvisno bo od cene letalskih kart za nazaj. Z njo sva prijadrala iz Islandije do Grenlandije, nazaj do Islandije, nato do Irske in Španije. To je bila varna avantura. Mirante je res poskrbel za varnost. To sem čutil med trdnim spanjem, v času premora med dežurstvi. Ker sem o tem pripravil še prispevek za Rtv SLO bom kmalu kaj več napisal ter opremil z video in foto materialom o prejadrani poti. :) :wink:
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 15, 2014 20:01

Bravo vidva!!!
Mislim, da bo užitek pogledati reportažo. Nekje na toplem in varnem :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jul 15, 2014 20:12

Čestitke in komaj čakam reportažo.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » To Jul 22, 2014 21:42

Echo je toliko snemal s kamero, da bo potreboval nekaj let, da bo vse pregledal in uredil :). No, upam, da se bomo še pred letošnjo zimo vendarle lahko dogovorili za kakšno morjeplovsko predstavitev slik in filmov.

Po tem, ko sem letošnjo pomlad na barki preživel v hladu in velikokrat v dežju, sem se zelo veselil vrnitve v Španijo in domov, pa tukaj žal ni dosti boljše :( Lahko samo zavidam tistim, ki ste z barkami na toplem morju.
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Sr Jul 23, 2014 12:25

:D Res je več kot 15 ur materiala, ki ga bo treba prepisat iz HDV kaset na disk, pa še najmanj toliko na gopro kameri. Avgusta se bom že lotil montaže, posamezni izseki bodo kmalu na ogled. Posnetki morajo malo "odležat", da se dobi distanca do materiala :)
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Sr Jul 23, 2014 14:29

Echo, predvsem pa pričakujemo obsežno poročilo o jadralski obleki. Uporabnost, lastnosti, obnašanje v ekstremnih pogojih, primerjava z ostalimi :) Se mi zdi, da smo preveč podrobno analizirali vse skupaj, da sedaj ne bi bilo poročila "s terena".
LP, Sodnick
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Pe Jul 25, 2014 11:41

Tudi poročilo o jadralni obleki bo, samo, da se malo odpočijem od dopusta :)
Na kratko: zelo sem zadovoljen z izbiro. Kmalu sledijo podrobnosti ;)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
ECHO
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ECHO » Ne Okt 12, 2014 20:57

Počasi izpolnjujem obljube :)

Skokica se je odpravila proti Portugalski in nato naprej, jaz, pa sem naredil prispevek o jadranu od Islandije do Grenlandije in nato nazaj do Evrope (Islandije, Irske in Španije).

Tukaj je link do prispevka v oddaji ADJ. Podnapise izklopite na CC.
Žal, dolg je le 5 min, čeprav je materiala veliko več. Upam, da se bom spravil in naredil dokumentarec.

S SKOKICO DO GRENLANDIJE/JADRANJE MIRANA TEPEŠA

http://4d.rtvslo.si/#arhiv/alpe-donava-jadran/174298777

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost