Potovanje s surfom Portorož-Črna gora
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Dan 7 Molat Iž
Po 4 ih urah spanca sva z Mariem zaradi bonace spet zacela veslat .... Pm veslama ze od unij sva pa na surferski odpravi. No kaj kmalu zatem zacne pihat rahla burjica. Zato. Se v zadnjem zalivu odlociva sestavit jadra, saj je blia burja tudi napovedana in po pogledu na Velebit se je vidlo da zadrzuje fronto na drugi strani. Polna pricakovanj zacnema surfat in po pol milije crkne veter. Ni nama preostalo drga kot da vmes med Molatom in sestrunjem razstavima jadra kar v vodi in spet nadaljujema na vesla
. Jaz moram vsake 3 milije zaradi vnete misice pocivat saj bolecina postane prehuda. Ne zelim se preforsirati saj bi potem lahko zakljucil odpravo. Mario pa kot stroj nadaljuje na polno povpreca brzina je bila 3kts. Ko smo prispeli v zalic Soline na otoku Iž smo se prvo ustavili pri ribogojnici in nabavili 5kg dagnjev za vecerjo. Rib nam niso hoteli prodati saj je min kolicina 10 kg... Z prvim castnikom Johnijem sva se lotila ciscenja dagnjev, kuhar do mojster pa je zacel kuhati skoljke. Skupaj svo jih potem izpraznili, da smo meso uporabili za najboljso rizoto na jadranu. Tik pred vecerjo se je zgodila neljuba situacija \ nesreca. Ko je Mario hotel z morja na naso sinjo lepotico se potegne iz vode.... Bammmmm poci prva stopnica in dedec s polno silo poci z rebrami na podest. Se zdaj ne vemo ali ima oteklino ali pa mu je nekaj pocilo v rebrah. Po prespani noci se se vedno tezko premika. Zdaj sva oba surferja poskodovana. In se nevemo kako dalje... Na danasnjo noc in dansnji dan je napovedana burja vendar ne duha ne sluha o njej. Sam lahko surfam , pri veslanju pa so taksne bolecine da mi pritecejo solze. Nasa sinja lepotica ima cisto prazne akumolatorje zato moramo vzgati motor na poln gas vsaj za 3h, da se lahko vse naprave napolnijo in hladilnik zacne. Tudi tankat moremo. Mislim da se prestavimo na dugi otok kjer bomo nafilali gorivo in vodo. Mi2 pa bova pocivala. O burji ni ne duha ne sluha. Drzim pesti, da se telesa popravijo in da pomdnevu pocitka lahko nadaljuje.
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
polanc napisal/-a:Bravo dečki.Bravo tud aleseja...pa so nekteri govoril da jadrnica ni dost hitra za tako spremstvo..Odpočijte se kolk se da,pa probajte dobit mast iz šentjanževih rož za tisto razbolelo Sašotovo ramo.Teufell kralle se imenuje ena mast če jo dobite ste zmagali.
Smo se ustavili v Sali ju in nasli v lekarni kremo, ki jo je priporocil Polanc. Saša je že namazan. Hvala Polancu in H2O za informacije. V Zaglavu ni lekarne.

- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kontakt:
Po dolgi noči smo po zeloooooo dolgi noči poooooočasi izpluli iz Zaliva Jazi na Molatu.
Ko smo prisli veter, smo se ustavili v zalivu za pripravo jader.
Čez 15 minut je ugasnil veter in sta pospravila jadra kar v morju.
Naprej sta supala proti Ižu
Priprava boosterja za Maria - cedevita. Sašo je zopet bolecin v hrbtni mišici
V zalivu Soline smo v ribogojnici kupili 5 kg školjk - dagnjev
Mario prisupal v zaliv in si vzel par trenutkov za počitek kar na supu.
S Sašo čistiva školjke za večerjo.
Alesjo je po kuhanju iz školk pobiral meso
Mario v bolecinah od padca na stopnicah jadrnice. Na zadnji stopnici jaddrnice je popustil var in je z rebri udaril na ploščad. Zraven zaskrbljeni
Sašo.
Alesjo pripravlja slastno rižoto iz školjk
Je tudi zaskrbljen zaradi Mariovih boleči in se stalno sprašuje zakaj je do tega prišlo
Kljub bolečini smo pojedli vse kar je Alesjo pripravil.
[/list]
Ko smo prisli veter, smo se ustavili v zalivu za pripravo jader.
Čez 15 minut je ugasnil veter in sta pospravila jadra kar v morju.
Naprej sta supala proti Ižu
Priprava boosterja za Maria - cedevita. Sašo je zopet bolecin v hrbtni mišici
V zalivu Soline smo v ribogojnici kupili 5 kg školjk - dagnjev
Mario prisupal v zaliv in si vzel par trenutkov za počitek kar na supu.
S Sašo čistiva školjke za večerjo.
Alesjo je po kuhanju iz školk pobiral meso
Mario v bolecinah od padca na stopnicah jadrnice. Na zadnji stopnici jaddrnice je popustil var in je z rebri udaril na ploščad. Zraven zaskrbljeni
Sašo.
Alesjo pripravlja slastno rižoto iz školjk
Je tudi zaskrbljen zaradi Mariovih boleči in se stalno sprašuje zakaj je do tega prišlo
Kljub bolečini smo pojedli vse kar je Alesjo pripravil.
[/list]
Ja rebra so dvorezen mec.
Naceloma ni kaj narob e so polomljena oziroma pocena in se sama zacelijo kot je treba. Nekaj analgetikov in je...
Po drugi strani pa se lahko dokaj hitro zlomi do konca ze samo zaradi naporov in nic redkega ni da poskodujejo pljuca.
Pri bolecih rebrih zelo pomaga ce povijes prsni kos. Neha boleti in hitreje se celi.
Been there! Pa ne samo 1x
Naceloma ni kaj narob e so polomljena oziroma pocena in se sama zacelijo kot je treba. Nekaj analgetikov in je...
Po drugi strani pa se lahko dokaj hitro zlomi do konca ze samo zaradi naporov in nic redkega ni da poskodujejo pljuca.
Pri bolecih rebrih zelo pomaga ce povijes prsni kos. Neha boleti in hitreje se celi.
Been there! Pa ne samo 1x
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost