G R Č I J A 2012

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

al

OdgovorNapisal/-a al » Po Avg 06, 2012 15:58

Joško, šurlic je tolk, da greva lahko vsaj trikrat. Pa še glih za ene tolk dni je dela na barki :D

Mogoče pa res lahko naredimo en "grški pir" in ti z MicTicom vse razloživa. Mimgrede: na barki vama pustim vsakemu po kak Mythos, da ta dobrega ouzota ne omenjam!
Itak pa naslednje leto veš, da boš šel dol. Prepričan sem, da tvoja komaj čaka. Najmlajša pa itak mora it enkrat prvič.

MicTic tale Breza kapitan je pa res kerlc.
Verjamem, da je čakal. Že naju je razbilo na valovih, kaj šele njega!!
Letos je neverjetno močan NW (te dni se spet pripravlja) in pot za dol je krasna! Za nazaj pa seveda malo manj.

Kje je pa kaj od kapitana žena? A še ni kupila grške sim kartice? Mogoče je pa kapitan rekel, da zdaj je pa res dost tega dopisovanja z Alom :twisted:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Avg 07, 2012 11:34

No vidim, da me čaka čudovita jesen s prijatelji. :D

Tvoje ugotovitve so čisto na mestu. To kar sva doživela pred dvemi leti v Grčiji, bi želela še kdaj, pa četudi bo slabše. Moja itak stalno sanja te sanje pa sem ji zadnjič rekel, da sem naredil napako, ko sem jo odpeljal dol. "Ne dragi, naredil si napako, da sva se vrnila", mi je rekla. Samo upam, da bo tako korajžna še naprej. :D

Ampak šurlicam se pa ne bom odrekel, Mythosa sicer ne pogrešam (menjam za Zlaty Bažant :D ), ne vem pa, kako mi bo ouzo potegnil na Hrvaškem. Za probat bo! Ob dobri družbi.
MicTica ne bo problem zvabit na morje. Zadnjič sem mu rekel, da itak več zdrži pod vodo kot doma, njegova draga pa se je s to ugotovitvijo močno strinjala :lol: :D

Al, kakšni so plani v naslednjih treh tednih?
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
al

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 07, 2012 12:14

Joško tako se govori!!
Hitro popravi napako oz najkasneje poleti 2013 :lol:
Kar se pira tiče lahko kako pločevinko zamenjava.
:wink:

Plani v avgustu so, da se držim stran od morja, gužve. Ker me je skoraj kap, ko sem v nedeljo pripeljal barko v Punat. To pa je štala!
Ampak sem prilagodljiv! :P
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Avg 07, 2012 12:24

Grčija, kje je že to?
Hvala bogu, da imamo Piranski zaliv.... :D
...
Kot sem že obema povedal, za Grčijo rabiš čas. En teden dol en teden gor. 14 dni pa tam.
Transfer je saj zame naporen (res pa je da gremo dol non stop).
Breza je res frajer. z lupinico dela čudeže.

Jonsko morje ni tisto kar sem iskal. Izjema je Odisejeva Itaka (cela je lepa - ogromno zalivčkov in vetra).

Zakintos je tudi vetroven, toda za zalivčkanje dosti nezanimiv.

Poloponez pa me je letos navdušil. Toda moraš imeti srečo, da veter piha v pravo smer, drugače nimaš kaj iskati tam. Morje je težko, če že piha v pravo smer. Toda obala je tega vredna.
Sedaj sem šelej zastopil prijatelja, ki je cel teden čakal na pravi veter, da je prišel iz Methonisa do Zakintosa.

Egejsko morje zakaj si tako daleč
Kikladi so zakon in tam se res naužiješ Grške ljubeznivosti in temperamenta in tudi malo je bark tam. :D

Dedokanezi, pa so že spet bolj obljudeni in domačini imajo že kar nekaj Hrvaških navad.

Na koncu sem ugotovil, da rabim dve barki. Eno dol, eno pa tu gor.
Nato pa me je žena zbudila :D
Vihar
Kapitan korvete
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a Vihar » Če Avg 23, 2012 15:51

Kaj pa najemanje barke v Grčiji? Kje najbolj priporočate?
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Če Avg 23, 2012 16:20

Vihar napisal/-a:Kaj pa najemanje barke v Grčiji? Kje najbolj priporočate?

+1 interesent za ta info!
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Avg 23, 2012 16:40

Mi smo letos najeli pri Kiriacoulisu. Barka je bila sicer stara (1999), ker smo pac iskali cenejso varianto, ampak je pozitivno presenetila. Se je videlo, da je dala marsikaj skozi, ampak stvari so delovale, od jader, motorja, skretov.. Je bila pac njihova Economic line..imajo se dve visji glede na starost.
Sicer je pa dosti manjsih charterjev, tudi druzinskih, ki znajo imeti bolje ohranjene in opremljene barke.

Sem delal spomladi research o teh charterjih, ampak žal nisem našel prvoosebnih izkušenj. Naletel sem na tole stran in gospod mi je dal par priporočil glede charterjev oz. jim je poslal moje želje, pa so mi sami poslali ponudbe. Zdej, lahko bi bil na njihovi plačilni listi, ampak deloval je pošteno in da rad pomaga, tudi cene priporočenih charterjev so bile višje in barke stare največ 3-4 let. http://www.sailingissues.com/yacht-charter-greece.html Tako da narobe ne more biti, če se pozanimate..

Je pa Joško tudi nekaj priporočal, eno firmo iz Preveze, poiščite v njegovih potopisih oz. v eni izmed (njegovih) tem o Grčiji.
Vihar
Kapitan korvete
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a Vihar » Če Avg 23, 2012 17:06

Hvala.
Turčija bi tudi znala biti zanimiva, predvsem zaradi poceni letov do tja.
http://www.sailinturkey.com/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti