Grčija 2015
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
al napisal/-a:@diligence
Kje si vezal barko, ko si šel na izlet v Delfi?
Itea, Galaxidi?
Kar z avtom iz Patre.Prednost domačega terena
Pričakovalo se je dokaj slabo vreme,zato sva s plovbo zaključila nekaj dni prej in izkoristila čas za izlete.
Odločitev za predčasno vrnitev marino je bila pravilna.Kar divje se je razpihalo.Štiri ure zatem ko sva zapustila Delfi,je ta del Koritiakosa močno pretresla nevihta.V Patraikosu pa je začel pihati NE.Kot nekakšna burja,pihne med 15-35,naredi zelo kratke, 2-3 m visoke valove.Direkt v nos.
Zaradi divjega morja v Otrandu,je še Cruis Evropa 8 ur čakala v Anconi.Iz Patre proti Trstu nas je peljala na raketni pogon in nadoknadila 6 ur.
Pa so res črtali.Za glavno sezono sem karte kupoval koncem aprila.Iz Minoana so mi posebej odgovorili to kar sem ti posredoval,izgleda da so sa premislili.Za nazaj sem itak kupil samo do Ancone.Z malimi otroci res ne grem na deck.
Benetke so pa čudežno drage,bi se raje z avtom zapeljal do Ancone.
Pri izbiri trajekta je dobro pogledati njegovo hitrost-novejši25-27vozlov,starejši cca17.
dobra izbira:Minoan:Cruis Evropa,Cruis Olimpija
Anek:Spirit of Helenic
SuperFast:Xl, Xll
Benetke so pa čudežno drage,bi se raje z avtom zapeljal do Ancone.
Pri izbiri trajekta je dobro pogledati njegovo hitrost-novejši25-27vozlov,starejši cca17.
dobra izbira:Minoan:Cruis Evropa,Cruis Olimpija
Anek:Spirit of Helenic
SuperFast:Xl, Xll
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Dobro - eNavtika - a to je približno tisto, kar je v šolskih knjigah in atlasih.
Meni je pa všeč še tale s Cro internetne oceanografske šole, kaže razlike po letnih časih
Še bolj pa mi je všeč prognoza tokov (in valov) na Gekom
Edit: Slika z gekom je žal vsebuje datum in čas, tako da če z nekaj dni slike ni več. Povezava pod njo - oziroma pod simbolom za manjkajočo sliko - na strani gekom pa še vedno dela.
Meni je pa všeč še tale s Cro internetne oceanografske šole, kaže razlike po letnih časih
Še bolj pa mi je všeč prognoza tokov (in valov) na Gekom

Če klikneš na sliko, je na razpolago tudi animacija, torej prognoza za nekaj dni skozi čas.
Vreme imajo tudi drugi dobro, to pa je videti odlično za valove (ne le višina, ampak tudi dolžina in perioda vala, iz česar dobiš tudi hitrost vala) in tokove.
Edit: Slika z gekom je žal vsebuje datum in čas, tako da če z nekaj dni slike ni več. Povezava pod njo - oziroma pod simbolom za manjkajočo sliko - na strani gekom pa še vedno dela.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Maj 29, 2015 14:49, skupaj popravljeno 2 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
bostjanpar
- Kapitan fregate
- Kraj: Lj-Črvar
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost