Potovanje s surfom Portorož-Črna gora
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Po vcerajsnem "stress testu" stopnic na barki se je izkazalo, da ni poknil samo zvar ampak tudi rebro. Zato sem danes dan in noc posvetil jogi da sem porihtal bolecine na stopnjo "znosno" in pocival. Sasotova vneta ramenska misica pa bo za vecno hvalezna nasvetu polanca, ki je svetoval kremo iz vrazjega kremplja in saso je po vtiranju dobre doze kreme postal kot prerojen in odsurfal 20NM v krmo kot Dunkerbeck. Aladin je obljubljal burjo, dokaj solidne moci in nasmeh na obrazu ko je startal v burjo je bil poln veselja, saj bi po napovedih to pomenilo glisiranje. Jaz sem se mu zakrical pokazi zdaj tem jadralcem kaj dela windsurf. 5 min po tem ko sem to rekel in je saso prilagajal jadro za mocen veter je burja sla v franze in zapihal maestral. V praksi to pomeni da iz bocnega (idealnega) vetra za desko dobis batine od zadaj v krmo in ne mores biti pripet na trapez. Grrrrr!! Ali povedano drugace zadrzujes upor vetra na roke namesto na gravitacijo lastne teze. Vsaka cast saj je v krmo odsurfal 20Nm. Jaz sem medtem pocival sedaj vem da imam poceno rebro in sem se psihicno pripravil na dneve bolecin, ki prihajajo. Jutri bom si povil prsni kos in se trudil do konca oddelati svoje. Trenutno smo zasidrani pred campom Romantika, kjer Alesjo v sodelovanju z preostalim delom posadke pripravlja pastico. Kje tocno to je, lahko pogledate na www.adriasurfing.com ,kjer je mogoce spremljati naso pozicijo v zivo. Alesjo k sreci pozna lastnika kampa pred katerim smo (namenoma) zasidrani in nama je zrihtal poceni nocitev. Posodil nam bo se avto da gremo iskati elasticne povoje da za jutri mumificiram svoj prsni kos. Ce pa je kje v blizini kak morjeplovec se naj javi da se malo podruzimo. Lp by pilatus
juhu krema je delala ,ful sem vesel..Žal se kremi za rebra reče počitek,tega pa ni na zalogi.Probaj it do konca,ampak prvo glej na zdravje.Mlad si še,še boš lahk surfal..da ne delamo sedaj črnih filmov kaj bi ,če bi hud veter, pa valovi pa težko plaval..Sam presodi,čeprav je tud Petra tekla z počeno rebro.
Pa držte se..
Pa držte se..
- johnny1300
- Viceadmiral
- Kraj: Straža
- Kontakt:
pilatus84 napisal/-a:Mama micka, naj povijem cel prsni kos al sam tam kjer je poceno? Z elasticnim povojem?
Povij sirse da bo bolj udobno.
Elasticen da in pa tudi navaden. Z navadnim omejis raztezanje prsi preko mej bolecine. Ampak navadem omenuje tudi dihanje...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Počeno rebro navadno grdo boli. Res je, da kakšnega posebnega zdravljenja pri tem nihče ne ponuja, pač počitek in drugi ukrepi, ki naj zmanjšajo bolečino. Če je rebro zgolj počeno, ni pretirano nevarno, tudi če ne boš ubogal in ne boš počival. Problem lahko nastane, če je rebro ob poki nestabilno ali počneš s sabo kaj takega, da bi se lahko prelomilo. Takrat lahko oster del kosti prebode plevro (ovojnico pljuč in notranjosti prsnega koša). V prostor, kjer je sicer vakum, začne puščati zrak ali kri, pljuča pa ne morejo več slediti gibom prsnega koša pri dihanju. Stanje lahko postane v kratkem zelo resno. Saj se spomnite pnevmotoraksa iz prve pomoči, ane.
Nočem strašiti, verjetnost takih zapletov pri mladih in treniranih je manjša, kot pri nas starih in debelih. Petra Majdič je 2010 na olimpijskih igrah s pnevmotoraksom uspela osvojiti celo medaljo. Preberite tukaj: http://www.rtvslo.si/sport/preostali-sporti/olimpijske-igre-2010/po-podelitvi-medalj-petra-s-helikopterjem-v-bolnisnico/223844.
Vseeno pa, imela je strašansko srečo. Lahko, da jo imate tudi vi, ampak jaz bi si šel slikat rebra in bi nadaljeval samo, če je res čisto majčkena poka.
Nočem strašiti, verjetnost takih zapletov pri mladih in treniranih je manjša, kot pri nas starih in debelih. Petra Majdič je 2010 na olimpijskih igrah s pnevmotoraksom uspela osvojiti celo medaljo. Preberite tukaj: http://www.rtvslo.si/sport/preostali-sporti/olimpijske-igre-2010/po-podelitvi-medalj-petra-s-helikopterjem-v-bolnisnico/223844.
Vseeno pa, imela je strašansko srečo. Lahko, da jo imate tudi vi, ampak jaz bi si šel slikat rebra in bi nadaljeval samo, če je res čisto majčkena poka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov