Bilo je lepo in glasno in sploh perfektno oba dni v Vaši družbi...
Malo sem nekaterim pojamral za moj motor in njegovo sikanje,a tudi to me ni ustavilo,da bi se podal na dolgo pot z mojo grdo počasno jadrnico z veliko plahto Morjeplovec, kot je nekdo po postaji na 77. kanalu povedal.
No v glavnem, nazaj je pihala burja do 35 vozlov,jadral sem do, za mojo barko ekstremnih, 8,1 vozla in se sidral okoli polnoči v Paltani.Žvižganje v priponah je skoraj mojo muziko preglasilo...Ja, treba je imet jajca in vedet, kako se stvari sreže ponoči v takem vremenu okoli Kamenjaka pluti,pa se opravičujem, če je tole malo dišalo po samohvali.
Naslednji dan pa je po jutranji burji zapihal srednje močen severozahodnik,najslabši veter, glede na smer, kamor sem moral pluti...V Umag sem prijadral in primotoriral okoli 19,15 in mi je PRIJAZNI policaj povedal z visokim tonom, da ga se ne tiče, če ne dela kapitanija in da me bo zadržal do jutra, da se odjavim ili mi može i čak barku uzet ako ču šta pokušat...tolko, da znam s kom imam posla i nek požurim na drugu obalu, ako još kapetana ulovim.
Pa sem ga ulovil...SAČEKAJTE VANI;IMAM POSAO me je prijazno nahrulil,vidite li kolko je sati...No pa se je vse uredilo in na vez sem priplul okoli 24 te ure,tako da sem se doma stuširal okoli pol treh in ob petih vstal za v službo...
Ja ni blo lahko,ampak ni mi žal...bil sem z VAMI morjeplovci,morda nekaterim to ne pomeni nič,meni veliko.
Motor pa ima prepihano tesnilo med dvema batoma,a je vse napore zdržal Mercedes je to v moji barki in midva sva kar dober tandem...
Še pozdravčke vsem,hvala ki ste moj suhoparni prispevek prebrali do konca
LP Iztok