Dober občutek, brez nekih problemov sem ga sestavil (je pa res, da sem doma na vrtu prej 2x sprobal). Motor vozim na vozičku in tako je teh cca 53kg (motor) + cca 75kg (čoln) še na meji, da to sam spravljam v vodo in ven.
Ker sem po spletu okoliščin v Issi (čeprav najraje spim na ležalniku na plaži) je vezan v Stonci (hvala prijaznemu Morjeplovcu za nasvete in informacije), glede plovbe pa nič posebnega, dlje kot do Stinive še ne upam.
Je pa res, da sem že prvi dan imel malce bolj valovito na relaciji Stončica - Vis, valovi cca 40cm in po mojem je to kar zgornja meja sprejemljivega za tak gumenjak, pač, nekje 30 do 45 stopinj proti valovom, pa je šlo, nas je pa pretreslo.
Motor 20KS se mi zdi cool za to dolžino in obremenitev (2 odrasla + otrok), zglisira z cca 60 procentov gasa, na polno pa skoraj preveč pretrese notranjost in potnike...
Skratka, zanimalo me je, kako se bo zadeva obnesla, izkušnja je pozitivna, otroku se dopade, gospa pa niti ni preveč šimfala. In zdaj razumem, zakaj pri gumenjakih vsi propagirate plastično dno + večjo dolžino čolna. Mogoče pa, čez leto, dve ali tri, gospa sicer na trenutke sanja o plovbi Hvar, Vis, Lastovo, ampak ne maram prehitevat, ne glede čolna (ki da vseeno dodatno vrednost dopustu), še manj pa glede izkušenj...
Opozorilo (sicer pa je najbrž to bolj ali manj povsod), v Stončici na mivki smi našli igle + brizgalke...
Mimogrede, ima kdo izkušnje pri vleki tube s tako konfiguracijo kot jo imam jaz?
OK, lep pozdrav z Visa, še do nedelje, potem pa spet postanem navaden davkoplačevalec
Pa seveda hvala vnaprej za odgovore, debate, ki se šele dobro začenjajo...
Lp, štajerc