kornati
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
kornati
priznam da bolj slabo poznam kornate in na letošnjem potepanju z čolnom med dopustom imamo namen malo pogledat med te otoke.
vaše izkušnje,
kje se vezat,
če je potrebno tudi za to da se pelješ med kornati kupit karto za 150kun, kje dejansko so sploh vse kornati da je treba plačat pristojbino
bom vesel vsakega namiga Smile
vaše izkušnje,
kje se vezat,
če je potrebno tudi za to da se pelješ med kornati kupit karto za 150kun, kje dejansko so sploh vse kornati da je treba plačat pristojbino
bom vesel vsakega namiga Smile
Območje NP Kornati je okrog otoka Kornat z vključenimi kornatskimi otočki. Vstopnina je, kot je. Na dolžino plovila. Če še nisi bil, se splača plačati. Velja pa 24 ur! Renđerji te bodo našli, kjerkoli se boš skril. Le redki uidejo plačilu
Vežeš se lahko na boje, ki so po zalivih in pred gostilnami, sidraš lahko tudi. Imaš tudi dve marini (ACI za Piškero in Ravni Žakan, ki je brezplačna, če pri njih večerjaš)). Splača se obiskati tudi Smokvico ja jugu Kornatov.
Pazi! Ob vplutju v Telaščico (Jugžni zaliv Dugega, se plača posebna vstopnina v Park prirode Telaščica!!!). Zato ti svetujem, da vpluješ skozi Malo Proverso in takoj levo na Kornate.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
brane40 napisal/-a:P.S. Če se privežeš pred gostilno te renđerji pustijo pri miru
Ja zanimivo. Nas so letos v Picollu tudi pustili pri miru, na Ravnem Žaknju pa so zvečer šli po pomolu in lepo zakasirali!!!
Če imaš rad janjetino in res divje in neskomercializirano okolje, pa je pravi naslov uvala Stiniva na vzhodni strani Kornata. Imajo priveze za cca 6 bark.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Re: kornati
jadralec-mihy napisal/-a:če je potrebno tudi za to da se pelješ med kornati kupit karto za 150kun, kje dejansko so sploh vse kornati da je treba plačat pristojbino
Jaz sem letos plul med njimi, pa me ni nihče ustavil.
Re: kornati
andrejv napisal/-a:jadralec-mihy napisal/-a:če je potrebno tudi za to da se pelješ med kornati kupit karto za 150kun, kje dejansko so sploh vse kornati da je treba plačat pristojbino
Jaz sem letos plul med njimi, pa me ni nihče ustavil.
Karto preverjajo le v zalivih, ko se ustaviš. Če si le v tranzitu, potem te nihče ne gnjavi. Enako je, če si privezan pred kakšno gostilno, tam ti nihče ne bo težil za karto (jo boš pa tako ali drugače plačal pri ceni hrane).
V kolikor se nameravate usaviti in se kopati, je najboljše, da se kupi karto v turistični agenciji v Saliju, ker je ugodnejša kot na licu mesta. Tako in tako velja 24 ur od trenutka, ko jo potrdijo rengerji. K nama so prišli, ko sva se kopala in dali celo kasnejši datum in uro, tako da sva imela veljavnost 1 dan več... malo so bili presenečeni, ker sva jo imela že kupljeno
Lepo je it pogledat Mano, najboljše zgodaj dopoldne, ko še ni turističnih ladjic s trumo turistov... pa nad Vrujami je lep razgled na Kornate.
Prijetno plovbo želim!
Lepo je it pogledat Mano, najboljše zgodaj dopoldne, ko še ni turističnih ladjic s trumo turistov... pa nad Vrujami je lep razgled na Kornate.
Prijetno plovbo želim!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov