Hrvaška prvič....Zlarin mi pa ne rata

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

Hrvaška prvič....Zlarin mi pa ne rata

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Jun 30, 2013 10:22

No, sem se vrnil iz prve runde jadranja po srednji Dalmaciji....od lani so se cene se dvignile, če je to spolh še mogoče...privez na boji v nenesaljenem zalivu 130 kun, na prviču boja 180 kun, na pomolu na Prviču 280 kun, marina cca 60 eur...poceni družinska večerja za 4 osebe ( cevapi in pizza ) na Kaprijah 400 kun...pa se nić ne pritožujem, tako pač je...bolj me moti neprijaznost Hrvatov, seveda tistih, ki od gosta njihove lepe nimajo direkten koristi...ni namseha, ni pozdrava, neki gledajo v tla pa neki čez zobe govorijo ( pa nisem tolk zlo grd... )...

Ze leta kočem prespati na Zalrinu, pa nikol ne uspe, očitno mi ta otok ni usojen....zmeraj je močno valovanje v luki, letos so pa še z pnevamtskimi kadivi popravljal pomol...ene 2 uri smo se zibali pa se bali za barko, vrvi so škripale, sem se bal da se bo bitva izpulila....potem smo dali pa gas pa na kaprije....Zalrin me pa čaka v naslednjem življenju...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jun 30, 2013 13:19

Sej teh hrvatov ne moreš nikoli razumet,saj ne vedo kaj bi sploh radi.Verjetno,da jim samo prineseš denar in zgineš.Ljubosumni, polni samega sebe,vse bi radi,pa u kurcu so tko,da se še sami ne zavedajo.Jadran,e to je pa tisto,najbolj da ga dajo v kozarce kot papriko. :roll:
mašinfirer
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jun 30, 2013 17:08

Ko smo na ruti z Ista uspešno zbežali pred nevihto na Rab in lepo prišli v marino se je razpalilo na polno. Strele švigale po nebu in dež na polno, vetra sicer nobenega mi panično iščemo vez v marini in uleti en model pa nam začne štrike metat... Ko ga vprašamo kolk stane tale marina je sam sarkastično reku: vidi nebo kako ima, da se ne pita kolko košta, kad ja dođem kod vas na Bled isto ne pitam kolko košta...

In pol ko smo čez 3 ure prišli po čolne da se prestavimo me je na rit vrglo tolk so nas olupli. Hrvat pač... najbolj mi gre na k... ko te lupijo takrat ko ti za nohte gre...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jun 30, 2013 17:13

Tipičen primer totalno kiksnjenega razmišljanja in tale tip na pomolu zagotovo nima čolna ali pa vsaj ni prebral niti osnov pomorske etike in na sploh obnašanja...

Pred leti sem se na Murterju zatekel v privat marinico, bilo je pred nevihto. Prileti gazda, mi pomaga privezat in jaz pravim, da bo "nevera" čez par minut in da imam srečo, da sem pri njem na varnem. Rekel mi je, da je vez pri njem v primeru "nevrijemena" vedno brezplačen! Plačal sem 0,00 KN... Pa ti misli...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Jun 30, 2013 19:10

Jaz zadnjič uletim na Premudo, useka tramontana, se gugam na boji ko kak nudlc, pa pride tip kasirat, pa mu rečem, "da li ima mjesta unutra"
Ma kako da ne, je reku, in me stišal nekam med ribiške banjce v mandrač.
Spal sem kot dojenček, uni na bojah so imeli pa celo noč shake :lol:

Je pa res velika večina takšnih, ki bi najraje da jim od doma samo nakažeš denar.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Jun 30, 2013 19:53

.

Teh zgodb je za eno knjigo. Povsod se najdejo, da nas imajo za paciente. Žal skoraj nimamo izbire in moramo na hrvaško morje. So tipični balkanci, ker ko ima balkanec malo "položaja" je že glavni.

Stalno me najedajo v Lošinju.
Tam je obvezen postanek za oskrbo sebe, barke, in še kakšen dober sladoled pa tako dalje. Takoj ko privežem, ali še prej, mi že hočejo kasirat. Ja, še ene dve tri picerije in konobe spotoma priporoča. Jasno mu povem, da gremo po nakupih in potem naprej. Pa nabijanje, če ne bom šel v določenem času, da mi mora kasirat itd........
Enkrat pa res plačam, pač prespala bova, OK. Soproga še malo pospravlja po barki, jaz pa na oglede kopalnice in toalet. Na vratih kopalnice pa obvestilo, da je zaprto od 22h-7h zjutraj. Sem mislil, da je hec. Ampak ni bil. Na recepciji sem zarobantil in zahteval denar nazaj. Bla, bla, bla, pa so mi ga dali. Izplujemo, zvečer skoraj v temi pa nazaj. Privezal na komunalni vez, zjutraj pa odšel pred šesto.

Na Silbi .....
Pa ....

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Poletni veter
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Jun 30, 2013 20:00

no, me veseli da niam samo jaz pripetljajev z Hrvati...

naj opišem 3 prigode z minulega tedna :

1. ) grem na pošto v Tribinju po interner kartico , vparašm ali jo imajo pa je odgovor kratek NE...pa vprasam kje jo lahko kupim : odgovor je v vodicah, vprašam kje v vodicah _ vmes pride en model pa se začneta preko vrtse pogovarjat. meme pa kot da ni...pa ju prijzno opozorim, da sem še vedno tukaj : sta me tako pogledala, da sem mislu da bodo batine padale..

2. ) Marinero v tribunju ima veliko za povedat čez Slovence, Poljake in Čehe...me zanima, kateri narod mu je spolh všeč, ker drugih razen teh in avsrtijcev itak ni za videti.

3. ) hrvati , če kakega srečaš slučajno na drugih barkah, so sami prevzetni bogatuni, ki na bojah ponoči verglajo mpotorje za štrom...stalno se vrivajo v vsako vrtso..

da pa ne bom delal krivice vsem Hrvatoom : zdravnik na prviču je prava dušica, osebje hotela Maestral na prviču je tudi super , rent a firnma pri kateri rentam so rss OK, smo postali že prijatelji..

pa še vreme je bila katastrofa, bilo je mraz za pop.izdit...spet Hrvati niso naročili pravega veremena zame...heheh...
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Jun 30, 2013 22:40

Moje izkušnje na Hrvaškem so v 12 letih večinoma pozitivne. Je pa res da se kot gost potrudim že v začetku z prijaznostjo , kar počnem kjerkoli v svetu sem.
Sem pa že bil par krat zraven kjer so se naši tako obnašali, da mi je bilo prav nerodno (tukaj mislim na razne regate ),
Pa enkrat me je moja držala nazaj da nisem šel k sosednji mizi v eni restavraciji kjer je tip prav očitno provociral natakarja in svoji ženski potem razlagal kakšni so Hrv....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Jun 30, 2013 23:04

AS napisal/-a:Moje izkušnje na Hrvaškem so v 12 letih večinoma pozitivne. Je pa res da se kot gost potrudim že v začetku z prijaznostjo , kar počnem kjerkoli v svetu sem.
Sem pa že bil par krat zraven kjer so se naši tako obnašali, da mi je bilo prav nerodno (tukaj mislim na razne regate ),
Pa enkrat me je moja držala nazaj da nisem šel k sosednji mizi v eni restavraciji kjer je tip prav očitno provociral natakarja in svoji ženski potem razlagal kakšni so Hrv....

:!: :!: :!: BRAVO :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Ne Jun 30, 2013 23:17

As , tudi jaz sem tvojega mnenja. V svojih 40 letih sem jih sigurno 10 pustil v hr,, pa nekih velikiih srranj nisem imel,se mi je vec slabega zgoodiilo v lj. ::
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 01, 2013 06:59

Mi bi najrajši vidli, da bi nas po rokah nosili, predvsem pa, da bi bilo vse zastonj.
Res pa je, da so naši južni sosedje (povečini) zelo negostoljubni in leni-temu posledično pa dragi. TO PA TAKOJ UGOTOVIMO, KER SMO SAMI ISTI !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Jul 01, 2013 07:14

kr en napisal/-a:Mi bi najrajši vidli, da bi nas po rokah nosili, predvsem pa, da bi bilo vse zastonj.
Res pa je, da so naši južni sosedje (povečini) zelo negostoljubni in leni-temu posledično pa dragi. TO PA TAKOJ UGOTOVIMO, KER SMO SAMI ISTI !

Aja, če si kakšen dan v firmi bolj slabe volje si len in pika!

Ne more me nihče prepričat v upravičenost visokih cen privezov, ker je skoraj povsod višja kot je apartman za 2 osebi. Vzdrževanje in vložek v apartma je enormen proti priveznemu mestu. Na manjših otokih so komunalni privezi še znosni, nikakor pa poceni. Večina pomolov v severnem delu Jadrana je pa tako še iz časov Marije Terezije. Toliko o dragem vzdrževanju le teh.

Pa ne se posuvat s pepelom kakšni smo mi gostje. Ponižen ne pomeni ..... Več kot trideset let dela v turizmu ti odpre oči in zagotavljam vam , da ne odstopamo v nobenem pogledu. Je pa res, da se da bit "kulturno" zoprn ali pa zoprn u pm.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jul 01, 2013 07:31

ker je skoraj povsod višja kot je apartman za 2 osebi.

Pajer, to je zato ker imaš preveliko barko, pa še vse ribe jim poloviš. :wink:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 01, 2013 11:45

Lej Pajer. Tud sam se repenčim vsakokrat, ko moram plačati vez. Ampak! Vse imajo polne :shock: No, skoraj polno zasedene. Verjetno bi tudi ti, če bi ti ovce plačevale 40€, to pobral in ne bi bil zadovoljen z 20-imi €vrčki. Tukaj jih razumem. Pač ponudba - povpraševanje.
Jim pa zamerim, nekaterin (nekateri se znajo it), da so neprijazni in s slabo kvliteto storitve. Pač enkrat se naserješ, drugič več ne prideš.
Lošinja se tudi jaz izogibam v velikem loku, če se le da.

Težavica pa je, ko pridemo Slovenci, že po difoltu nastrojeni in samo iščemo razlog za pizd....o. Njim pa tudi ni potrebno dosti, in je incident tu.

Zapomnite si, da ste pri njih na dopustu, katerega čakate celo leto in se ni vredno živcirati.
Jaz jih vzamem take, kot so. Bolj me je strah, ko bo vse pošlihtano (po nemško), ker takrat bo Dalmacija izgubila svoj čar. Edina tolažba mi je, da (kolikor jih poznam) jih tudi Evropa ne bo spravila v red še 100 let. :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Po Jul 01, 2013 12:07

Tudi jaz sem imel občutek, da je vse skupaj precej drago in te lupijo kjer te le morejo. Kljub vsemu pa sem dobil občutek, da se da na večini primerov kaj dogovorit. Če si prijazen in ne zatežiš na prvo žogo se da veliko doseči. V Starem gradu na Hvaru smo bili na mestnem vezu z elektriko in vodo (37ft barka) za 200Kn, enako kot na boji na Žirjah, kjer je bil tip brezkompromisen. Res so cene boj zelo visoke, glede na to kaj ti nudijo. Realno bi moralo bit do 100kn za cca 10m barko.

Pa še to. Od letos je Telaščica po barki in in ne več po osebi. Sem računal da bom plačal dobrih 100Kn, ker sva bila samo dva odrasla, pa mi je ranger lepo razložil, da je od letos po barki in sem lepo plačal 350Kn. Se mu rekel, da so to kot Kornati, pa me je hitro potolažil, da je tam še 50Kn dražje:) Verjetno tudi obstaja kakšna predprodaja.

Je pa res, da je to pač dopust in se moraš čimmanj sekirat za take zadeve. Računam, da bo na Hrvaškem še dolgo obstajala opcija: Možemo se nešto dogovoriti, brez papira? :)

Je pa res tako, kot bi pri nas okrog Bleda hodili redarji in prodajali vstopnice, pa po celem TNP tudi :)
LP, Sodnick

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov