zalivi z mivko ali drobni pesek
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
zalivi z mivko ali drobni pesek
Prosim za pomoc iscem zalive z mivko ali drobnim peskom na plazi ce kdo kej ve Z stran cresa pa naprej dol vse do Ista... da se pripeljes pa da se lahko otroci lepo igrajo na plazici...???
--Bodybanger--
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
na rabu na loparju je poleti najvčeja svinjarija kar jih je...pero ne pozabi na morske pajke, ki se radi skrivajo v mivki....na rabu sem ga prvič tega hudiča v živo videl v mivki...
plaža na lošinju Čikat ima mivko, ampak je ful umazanija pa z barko itak ne smeš v čikat...
pa na susku imaš mivke kolkr češ, še za izvoz....po susku mivke ne đeliš več niti videt...
pa na silbi če me spomin ne vara na V obali blizu priastnišča je tudi mivka ...
amapk v mivki so morski pajki, hehehe..
plaža na lošinju Čikat ima mivko, ampak je ful umazanija pa z barko itak ne smeš v čikat...
pa na susku imaš mivke kolkr češ, še za izvoz....po susku mivke ne đeliš več niti videt...
pa na silbi če me spomin ne vara na V obali blizu priastnišča je tudi mivka ...
amapk v mivki so morski pajki, hehehe..
NajLepsša peščena zaliva sta Slatinica in južna slatina na Olibu. Tudi skrajni južni rt Cresa ima en takšen zaliv. Pa sidrišče med Velimi in Malimi Orjulami je peščeno. Ja karnnekaj jih je na tvoji ruti do Ista. Tudi prelaz med Istom in Molatom ( Zapuntel) premore nekaj takšnih predelov.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Re: zalivi z mivko ali drobni pesek
pero123 napisal/-a:Prosim za pomoc iscem zalive z mivko ali drobnim peskom na plazi ce kdo kej ve Z stran cresa pa naprej dol vse do Ista... da se pripeljes pa da se lahko otroci lepo igrajo na plazici...???
Ja, ko pridejo otroci na barko to postane pomembno. Tudi jaz sem isto spraseval pred nekaj leti. Kaj sem ugotovil od tedaj:
- svetovali so mi Zečo, a je žal neuporabna
- Čikat je ok, nekdo je napisal da se tja ne sme upluti. To ni res, tam je majhna marina s 30 privezi. Letos sem prezivel 2 dneva tam, za otroke je ok.
- Pri vhodu v Losinjski zaliv, za otockom Zabodaski in se skriva majhen zaliv s pesceno plazo. Ce je vreme stabilno...
- Silba, ima majhno kvazi plazo v juznem kraku Sv. Ante.Ni zelo uporabno
- Ilovik, zaliv na J strani ima pesceno plazo a ni bogve kaj.
- Na Olibu nisem bil, ne morem komentirat
- Ce gres juzneje je tega vec,
- Sakarun na Dugem otoku, zelo lep
- Saplunara na Mljetu, ena lepsih
- Prapratno na Peljescu, vedno sem bil tam edina barka (je pa to plaza od kampa)
- Zuljana na Peljescu
In se bi se kaksna nasla...
Pa na Vrgadi imas eno manjso, a vseeno pesceno plazo. In pesceno dno. In mislim, da je na prelivu do otoka Artina voda "do jajc":
https://www.google.com/maps?sll=37.0795 ... sic&dg=opt
(Mislim pa, da sem nekje prebral da je sedaj tam pri Artini na N delu zaliva sedaj koncesija/boje - prej preveri, ce noces imet stroska zaradi 300m prepovedi sidranja).
https://www.google.com/maps?sll=37.0795 ... sic&dg=opt
(Mislim pa, da sem nekje prebral da je sedaj tam pri Artini na N delu zaliva sedaj koncesija/boje - prej preveri, ce noces imet stroska zaradi 300m prepovedi sidranja).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov