Crna Gora, Herceg Novi

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

0603
Naddesetnik

Crna Gora, Herceg Novi

OdgovorNapisal/-a 0603 » Sr Jul 17, 2013 10:22

Pozdravljeni,

v avgustu se odpravljam prvic na dopust v Crno Goro. Apartma je rezerviran v kraju Herceg Novi.

Imam gumenjak dolzine 3.6m in 10HP motor. Zadeva odlicno sluzi za "od uvale do uvale". Sedaj pa me zanima sledece:

1.
ali je gumenjak primeren za Herceg Novi, ali je tam sploh kar bi lahko "dosegel" z tem gumenjakom. So kaksni skriti koticki, ki jih je mozno doseci z to gumico. Ne bi rad potem obzaloval, da ga nisem vzel zraven in bom 14dni lezal na plazi.

2.
Ali kdo ve kak je postopek glede vinjete, na Hrvaskem mi je postopek poznan. Lucka kapetanija, popis crew liste, cena cca. 40€.
Kako ima to urejena Crna Gora?

Hvala za informacije.

lp
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Jul 17, 2013 13:03

1. Lahko obpluješ celo Boko Kotorsko, ne bo ti dolgčas, bodi pa pozoren na vreme, kakorkoli izgleda zaliv zaprt, se lahko ob ekstremih pojavijo tudi nekajmetrski valovi. Ampak če pluješ ob obali imaš čas in prostor za umik. Tudi zunaj zaliva je lepo, je pa že odprto morje, tako da potrebno več previdnosti glede vremena.
Obala je precej naseljena, tako, da v samem zalivu ni veliko izbire glede plaž, več je proti izhodu iz zaliva.
Imel sem malo izkušenj, najbolj "sitn" veter je bil iz J strani, ki pride preko Tivat-a

Če povzamem - vsekakor čoln imej s seboj.
Glede dokumentov pa malo poguglaj, ali pa bo kdo drug več povedal.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov