Orgazmično jadranje v severnem Jadranu (Grand Soleil 40)
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
AlesDimnik
- Štabni praporščak
Orgazmično jadranje v severnem Jadranu (Grand Soleil 40)
Pozdravljeni!
Sicer ne vem, če lahko delam reklamo, a rad bi pohvalil osebje v marini Pomer (pri Puli) s podjetja AYC (Adriatic Yacht Charter) za njihovo izredno hitro odzivnost (check-in in check-out) in kakovostno predajo jadrnice pred začetkom poti.
Smo pa imeli eno izmed najčudovitejših jadranj v severnem Jadranu. Z drugih bark sem slišal govorice o slabem vremenu, a ravno to vreme je bilo pravi lušt za jadranje. Jugo in burja sta izmenično vsak dan ločeno odplesala svoj ples in nam naredila eden lepših jadralskih tednov. Jadrnica Grand Soleil 40 zaradi svojih odličnih lastnosti prav uživala v tem plesu in mi skupaj z njo. Tako smo motor uporabljali samo za prečenje Kvarnerja na začetku in na koncu poti.
Nekaj najlepših posnetkov: http://youtu.be/rq2IpoksIBM
Huda ura (bolje rečeno dopoldne) na Olibu pa je prikazana tule: http://youtu.be/Z2u5zeukQ38
Lep pozdrav,
Aleš.
Sicer ne vem, če lahko delam reklamo, a rad bi pohvalil osebje v marini Pomer (pri Puli) s podjetja AYC (Adriatic Yacht Charter) za njihovo izredno hitro odzivnost (check-in in check-out) in kakovostno predajo jadrnice pred začetkom poti.
Smo pa imeli eno izmed najčudovitejših jadranj v severnem Jadranu. Z drugih bark sem slišal govorice o slabem vremenu, a ravno to vreme je bilo pravi lušt za jadranje. Jugo in burja sta izmenično vsak dan ločeno odplesala svoj ples in nam naredila eden lepših jadralskih tednov. Jadrnica Grand Soleil 40 zaradi svojih odličnih lastnosti prav uživala v tem plesu in mi skupaj z njo. Tako smo motor uporabljali samo za prečenje Kvarnerja na začetku in na koncu poti.
Nekaj najlepših posnetkov: http://youtu.be/rq2IpoksIBM
Huda ura (bolje rečeno dopoldne) na Olibu pa je prikazana tule: http://youtu.be/Z2u5zeukQ38
Lep pozdrav,
Aleš.
Prav lepo ste se imeli. A čez Kvarner pa ni pihalo ali zakaj ste motorirali?
Na Olibu bi pa barke lahko malo razmaknili glede na prostor, ki ste ga imeli. Jambori mimogrede udarijo skupaj in potem je tud škoda. Sam sem bil ob 500€ ob podobni priliki v mestu Hvar, kamor so udarili valovi juga.
Te pa prosim, da naslov teme napišeš z malimi črkami, da bo vse po PS.
Na Olibu bi pa barke lahko malo razmaknili glede na prostor, ki ste ga imeli. Jambori mimogrede udarijo skupaj in potem je tud škoda. Sam sem bil ob 500€ ob podobni priliki v mestu Hvar, kamor so udarili valovi juga.
Te pa prosim, da naslov teme napišeš z malimi črkami, da bo vse po PS.
-
AlesDimnik
- Štabni praporščak
Živjo!
Čez Kvarner ni pihalo, ne na začetku in ne nazaj grede.
Bark ni bilo možno razmakniti, ker je bil do 5:30 h zjutraj tam katamaran, potem pa bark ni bilo več moč prevezovati na druge mooringe. Naša dodatna vrv, ki nas je vlekla stran, je prišla pod sosednjo (slovensko) barko in ji odbila košček na krmi. Iz skupne blagajne smo dali 100 EUR. Sicer ne vem. če je dovolj, a radi smo dali, ker nam je ravno lastnik te barke pomagal privezovati to vrv, da nismo naredili kakšne škode zaradi butanja ob drugo barko.
Hvala za opombo glede naslovov. Nisem vedel, da je takšno pravilo. Osebno naslove raje pišem z veliki začetnicami. Še sam ne vem zakaj. Mi je lepše in še naslov se lepše vidi.
Lep pozdrav,
Aleš.
Čez Kvarner ni pihalo, ne na začetku in ne nazaj grede.
Bark ni bilo možno razmakniti, ker je bil do 5:30 h zjutraj tam katamaran, potem pa bark ni bilo več moč prevezovati na druge mooringe. Naša dodatna vrv, ki nas je vlekla stran, je prišla pod sosednjo (slovensko) barko in ji odbila košček na krmi. Iz skupne blagajne smo dali 100 EUR. Sicer ne vem. če je dovolj, a radi smo dali, ker nam je ravno lastnik te barke pomagal privezovati to vrv, da nismo naredili kakšne škode zaradi butanja ob drugo barko.
Hvala za opombo glede naslovov. Nisem vedel, da je takšno pravilo. Osebno naslove raje pišem z veliki začetnicami. Še sam ne vem zakaj. Mi je lepše in še naslov se lepše vidi.
Lep pozdrav,
Aleš.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Je varna oz. bolj varna kot ostati na takem privezu. Tudi tu velja pravilo, ko prvič pomisliš, da se bi bilo dobro odmakniti od obale, POJDI!, seveda ob predpogoju, če imaš plan B.
Drugače ti ostane samo da odpreš pivo in gledaš, kaj se bo zgodilo s tvojo barko. Nekaj časa še zateguješ vrvi, dodajaš nove, ampak ko se to konča, zmaga narava. Če jo barka dobro odnese, je imela srečo, tokrat.
Drugače ti ostane samo da odpreš pivo in gledaš, kaj se bo zgodilo s tvojo barko. Nekaj časa še zateguješ vrvi, dodajaš nove, ampak ko se to konča, zmaga narava. Če jo barka dobro odnese, je imela srečo, tokrat.
Marchi napisal/-a:Je varna oz. bolj varna kot ostati na takem privezu. Tudi tu velja pravilo, ko prvič pomisliš, da se bi bilo dobro odmakniti od obale, POJDI!, seveda ob predpogoju, če imaš plan B.
Lahko se ti pa tudi zgodi, da manever odvezovanja iz četveroveza in izplutja iz luke ne bo uspel in boš naredil sebi in drugim še več škode...
-
AlesDimnik
- Štabni praporščak
Izplutje v takšnih pogojih ni bilo mogoče, ker bi se takoj nabil na sosednje barke.
Imel sem dobro vremensko napoved (windguru) in smo vedeli, kaj nas čaka. Zato smo se tudi umaknili iz severne strani pomola na južno stran. Veter je namreč obračal iz jugozahodnika proti severozahodniku, pri čemer je severni pomol popolnoma izpostavljen in nastanejo zelo veliki valovi. Boljša rešitev bi bila sicer Silba, ki je povsem blizu, a nisem vedel, kako je tam s prostimi privezi. Še bolje pa je počakati na boji, a ni pa tako udobno kot na kopnem
Imel sem dobro vremensko napoved (windguru) in smo vedeli, kaj nas čaka. Zato smo se tudi umaknili iz severne strani pomola na južno stran. Veter je namreč obračal iz jugozahodnika proti severozahodniku, pri čemer je severni pomol popolnoma izpostavljen in nastanejo zelo veliki valovi. Boljša rešitev bi bila sicer Silba, ki je povsem blizu, a nisem vedel, kako je tam s prostimi privezi. Še bolje pa je počakati na boji, a ni pa tako udobno kot na kopnem
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Tale Olib je res zaj...kadar pride tranmontana. Pred leti sta potonili dve barki na severnem pomolu, vzrok pa je bil, da se je eden od jadralcev v paniki odvezal in želel izpluti, takrat pa ga je veter obrnil in nabil na dva plovila. Moje mnenje je, da je ob takšni napovedi najbolje ostati na odprtem in počakati, da mine.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
tomaz_slo napisal/-a:EL CAPITANO napisal/-a:V takem primeru zaliv Sv. Nikola.
Vprašanje, če je menjava lokacije (ven iz luke) v trenutku kadar se takšni pogoji začnejo smiselna in varna...
To se naredi že prej. Sam se sigurno nebi nikoli premakni iz ene strani pomola na drugo. Severna stran pomola je pa itak katasrofalna. Silba nič bolša ! Napoved je pa bila zanana že 5dni.
Kakšna je bila pa situacija pri Grubaku
FISHING & SAILING IS LIFE
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov