Bozicna kitesurfarija (Medulin)

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

inspiron
Viceadmiral

Bozicna kitesurfarija (Medulin)

OdgovorNapisal/-a inspiron » Pe Dec 27, 2013 09:38

Mogoce zanimivo za koga, ki pozna tiste konec - tole sem naredi 25.12. na jugo.

Ceprav sem hotel se na zahodno stran Iste se malo zapeljat, sem na rtu Kamenjaka raje obrnil, saj je mesalo precej visoko morje z vseh strani, vetra je bilo pa tudi ze blizu 30 kts. Valovi precej visoki, sploh tam pred otokom Ceja nekaj metrske "rampe" (malo pred 16km se vidi, kako sem se obrnil v orco, ker nisem upal zapeljat v ene razpenjene valove).

Nazaj sem potem spustil vec ali manj z vetrom raje po notranji strani otokov, sel do Premanture in potem nazaj v Medulin.

http://www.endomondo.com/workouts/27940 ... o_robotext
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Pe Dec 27, 2013 09:43

Super kar lepa turca.
pomisli in zgodilo se bo
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Dec 27, 2013 10:00

mater tole bi bile slike zanimive za videt...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Bozicna kitesurfarija (Medulin)

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Dec 27, 2013 12:15

Dobra vožnja... Kot je napisal polanc, škoda da ni fotk, morajo biti pa dobri spomini.
inspiron napisal/-a:...
Valovi precej visoki, sploh tam pred otokom Ceja nekaj metrske "rampe" (malo pred 16km se vidi, kako sem se obrnil v orco, ker nisem upal zapeljat v ene razpenjene valove).
...

Tam južno od Ceje je plitvina Konjina, in po karti je tam morda le dober meter in pol globoko.

Vidiš jo tudi, če na svojem 'tracku' klikneš na satelitski pogled. Valovi na takem vstanejo in se tudi na vrhu podirajo oziroma lomijo, podobno kot največkrat pri obali. Imel si presneto dober razlog, da obrneš.

Lahko kaj oceniš, koliko je bilo sicer drugje vala, ali je bilo tako skrižano, da se ne da nič pametnega reči, ker je bilo od mesta do mesta drugače?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Pe Dec 27, 2013 16:51

@Marjan Tomki,

tocno tam pred plicakom Konjina nisem upal zapeljat v pene - v toplejsih razmerah bi, tako pa sem raje orcnil in se zapeljal visje preden so se valovi zaceli zares lomit.

Vzporedmo s Cejo je sicer plic Ceja (na tvoji karti oznaceno z 1.1 m), kjer je "znamenita' stanga - tam se ob jugu lomijo lepi valovi in je ponavadi cel kup surfacev.

Zelo nehvalezno je ocenit visino valov - ze z barke je ocenjevanje tezko, ker so oci velike :) - s kajtom, ko si direktno na vodi pa se toliko tezje. Definitivno najvisji (in najlepsi) so bili med 17-18 km na moji karti (pred Otocic Sekovac), kjer bi ocenil glede na mojo visino precej cez 4 metre. Niso se podirali in na vrhu niso bili ostri - a kos e zapeljes z vrha prvega v dolino naslednjega.... hm... je visoko, no :) (V glavi sem imel misel - u jeba, tule bi pa z jadrnico kar zrolalo :) ).

Zanimo je bilo pa proti rtu, kje so bili visoko valovi - a z vseh strani je pluskalo. Zgleda se tam odbija od obale, potem prihajajo z odprtega valo pa se tisti notranji... skratka rodeo na kubik. Val se j podrl 100m od obale kar tako... brezveze. Vse penasto... Sem se hitro pobral od tam.

(Kajt ima sicer to prednost, da je (skoraj) vedno nad valom in ne cutis toliko efekta brezvetrja za valom. Dostikrat pa vidim surface, kako so za valov popolnoma brez moci - vetra ni (ga zakrije val) in jih zmelje kot zajce. Zoprno...)
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Pe Dec 27, 2013 16:57

Jah - slik ni. Track je narejen kar s telefonom (v zepu flisa pod suho obleko), fotoaparata pa nimam takega, ko bi to zdrzal. Imate pa prav, slike bi bile hude (sploh ker je dobro uro celo sijalo sonce, Istrskoz aldje v crnih oblakih, valovi, pene, ...). Potem pa totalen kontrast se otok Fenera, ki je izgledal (trava), kot nekje na skotskem - zivozelena trava cez otok.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Dec 27, 2013 17:16

Uhuu super Inspirion! Dobro si tole odkajtal.
Južno od Ceje je pa tale past, ki je zahtevala že kar nekaj plovil in verjamem, da si si premislil ob pogledu na lomeče se valove. Saj smer si imel kar ok, bi šlo mimo ampak če bi te pobral kakšen val, bi bilo pa hitro trdo. Dolgo tega je dober surfarski prijatelj takrat, ko so v modo prišli tudi skoki s surfi, tam lepo poletel v zrak in nesrečno pristal na trdih, ostrih skalah. Rezultat je bil precej odrgnin po celem telesu, raztrgana obleka in polomljena deska, F2.
Je pa na karti viden znak tudi pri teh čereh.

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti